Miksi mun uuniperunoista tulee vetisiä ja kitkeriä?
En ymmärrä miten voin pilata maailman helpoimman ruuan. Uunissa 200 astetta, perunat oli pellillä 1h. Jauhoisia perunoita, kuoriin olin pistellyt reikiä.
Kommentit (20)
Lajike oli Julinka. Pussissa luki että sopii hyvin uuniperunaksi.
Minusta uuniperunat on aina vetisiä ja kitkeriä. Siksi en ymmärrä niiden syömistä.
Kokeilepa laittaa vuoan pohjalle reilu kerros karkeaa merisuolaa ja perunat päälle. Reikiä voi pistellä perunoihin. Suola imee kosteutta perunoista.
Liian isoja perunoita. Tee syviä viiltoja niihin, ja ripottele mausteet & suola väliin kun vähän aukeavat.
Kitkeryys saattaisi johtua väärästä lämpötilasta.
Paistatteko ylä- ja alalämmöllä, vai kiertoilmalla?
Vierailija kirjoitti:
Väärä lajike? Yleensä uuniperunat tehdään niistä violettikuorisista Rosamunda-lajikkeen perunoista.
Monessa paikkaa, missä mä olen uuniperunoita syönyt, on ne olleet ihan muita perunoita kuin rosamundaa.
Vierailija kirjoitti:
Liian isoja perunoita. Tee syviä viiltoja niihin, ja ripottele mausteet & suola väliin kun vähän aukeavat.
Laitetaanko niihin mausteeksi grillimaustetta ja suolaksi aromisuolaa?
Kokkaaja on sellainen kitkerä ihminen. Ei ihme ettei onnistu mikään.
Vierailija kirjoitti:
Onko uuni likainen?
Miten uunin likaisuus vaikuttaa?
Vierailija kirjoitti:
Kokeilepa laittaa vuoan pohjalle reilu kerros karkeaa merisuolaa ja perunat päälle. Reikiä voi pistellä perunoihin. Suola imee kosteutta perunoista.
Suolapedillä tulee ihan parhaat perunat. Ite yleensä viä halkasen pitkittäin, laitan pellille (suolan päälle), leikkauspintaan sipaisen öljyä ja pinnalle ripottelen mausteita fiiliksen mukaan. Etenkin perunan kuorista tulee älyttömän hyviä, voisin syödä pelkästään niitä. Niin ja käytän nimenomaan niitä punakuorisia perunoita. Pitäskö tehäkki viikonloppuna...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Väärä lajike? Yleensä uuniperunat tehdään niistä violettikuorisista Rosamunda-lajikkeen perunoista.
Monessa paikkaa, missä mä olen uuniperunoita syönyt, on ne olleet ihan muita perunoita kuin rosamundaa.
Horeca puolella saattaa olla saatavilla lajikkeita mitä ei vähittäiskaupasta saa. Kotioloissa en oo nähny uuniperunoita (ainakaan hyviä) tehdyn muista kuin Rosamundista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onko uuni likainen?
Miten uunin likaisuus vaikuttaa?
Kitkerä sankka savu pilaa ruuan kuin ruuan.
Uuni rikki, eikä lämpötila ole oikeasti 200 C.
Mä käytän uunissa lämpötilaa 225ja halkaisen ne perunat. Hyviä tulee
Väärä lajike? Yleensä uuniperunat tehdään niistä violettikuorisista Rosamunda-lajikkeen perunoista.