Paras ruoka kaalista? Mikä kelpaisi perheelle
Perheeni, mies etunenässä, on hyvin ennakkoluuloinen kaaliruokien suhteen. Kertokaas millä kaaliruoalla olisi mahdollisuus hurmata heidät? Itse tykkään kovasti kaalista, mutta sattuneesta syystä ei ole paljon tullut tehtyä.
Kommentit (23)
Kaalilaatikko jauhelihalla ja puolukkahillolla uppoaa meillä. Kääryleet eivät.
Se on vähän pakko syödä kaalia kun muuta EI OLE.
Vierailija kirjoitti:
Kaalilaatikko jauhelihalla ja puolukkahillolla uppoaa meillä. Kääryleet eivät.
https://www.valio.fi/reseptit/kaalilaatikko-1/
1 kg valkokaalia, 1 dl vettä, 300 g sipulia, 400 g jauhelihaa, 1 ½ tl suolaa, ¼ tl, jauhettua valkopippuria, 2 rkl meiramia, 2 rkl siirappia, 1 dl puuroriisiä, 2 dl Valio ruokakermaa ja 6 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi, ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 ½ h.
Kaaliraaste ihan sellaisenaan. Meillä ei kukaan syö kypsennettyä kaalia.
Kaalilaatikko
Teen kaalista aika usein myös wokkia. Eli paistan ohutta kaalisilppua öljyssä, lisään paprikaa, sipulia + haluamasi proteiini.
Kualiluatikkoo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaalilaatikko jauhelihalla ja puolukkahillolla uppoaa meillä. Kääryleet eivät.
https://www.valio.fi/reseptit/kaalilaatikko-1/
1 kg valkokaalia, 1 dl vettä, 300 g sipulia, 400 g jauhelihaa, 1 ½ tl suolaa, ¼ tl, jauhettua valkopippuria, 2 rkl meiramia, 2 rkl siirappia, 1 dl puuroriisiä, 2 dl Valio ruokakermaa ja 6 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi, ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 ½ h.
Hyvä ohje. Puuroriisin voi jättää pois eikä lopputulos kärsi yhtään.
Kaali on tosi hyvää wokattuna! Muita kasviksia, jotain proteiinia ja hyvä kastike, helppoa ja nopeaa.
Kualiluatikkoo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaalilaatikko jauhelihalla ja puolukkahillolla uppoaa meillä. Kääryleet eivät.
https://www.valio.fi/reseptit/kaalilaatikko-1/
1 kg valkokaalia, 1 dl vettä, 300 g sipulia, 400 g jauhelihaa, 1 ½ tl suolaa, ¼ tl, jauhettua valkopippuria, 2 rkl meiramia, 2 rkl siirappia, 1 dl puuroriisiä, 2 dl Valio ruokakermaa ja 6 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi, ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 ½ h.
Kunnolla hauduttaa . Monella lienee kaalilaatikosta mielessä muistona ne koulun vetisen ällöt kaaliruoat.
Gruusialainen kaalipata, googlaa.
Vierailija kirjoitti:
Kualiluatikkoo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaalilaatikko jauhelihalla ja puolukkahillolla uppoaa meillä. Kääryleet eivät.
https://www.valio.fi/reseptit/kaalilaatikko-1/
1 kg valkokaalia, 1 dl vettä, 300 g sipulia, 400 g jauhelihaa, 1 ½ tl suolaa, ¼ tl, jauhettua valkopippuria, 2 rkl meiramia, 2 rkl siirappia, 1 dl puuroriisiä, 2 dl Valio ruokakermaa ja 6 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi, ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 ½ h.
Hyvä ohje. Puuroriisin voi jättää pois eikä lopputulos kärsi yhtään.
Riisi imee hyvin kaalista lähtevää nestettä. Meillä on riisin tilalta käytössä ruokakaura.
Eikä maitoa/kermaa vaan liha/kasvisliemi.
Tee kaalilaatikko tai keitto kiinankaalista(on hyvää),on miedon makuista joten on uponnut lapsille hyvin.
Kaalikääryleet ja kaalilaatikko. Joskus jos on jäänyt kaalia yli, esim kääryleitä tehdessä se sisus, josta ei saa enää kunnollisen kokoisia kaalin lehtiä, niin sen olen silpunnut jonkun keiton tai padan sekaan.
Lammaskaali tai borssi. Käyttäisin kyllä' borsissa mielummin vaikkapa sianlihaa tai jauhelihaa kuin niitä kuuluisia 80-luvun suomiborssin nakkeja. On kyllä ollut aikoja kun on pitänyt laittaa lenkkimakkaraa. Maustaminen tuntuu olevan köyhiksenkin keiton pelastus. Elikä se maustaminen kunniaan.
En tiiä kaalista, ite laitan tänään poron sisäfileestä hieman parempaa safkaa :)
Kääri kaalinlehtiä porkkanoiden ympärille ja paista uunissa piiitkään. Sopii jos ei muuhun varaa.
Vierailija kirjoitti:
Kualiluatikkoo kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kaalilaatikko jauhelihalla ja puolukkahillolla uppoaa meillä. Kääryleet eivät.
https://www.valio.fi/reseptit/kaalilaatikko-1/
1 kg valkokaalia, 1 dl vettä, 300 g sipulia, 400 g jauhelihaa, 1 ½ tl suolaa, ¼ tl, jauhettua valkopippuria, 2 rkl meiramia, 2 rkl siirappia, 1 dl puuroriisiä, 2 dl Valio ruokakermaa ja 6 dl Valio Eila® maitojuomaa 3%.
Sekoita jauheliha-sipuliseos ja raaka riisi kaalin joukkoon.
Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Lisää siirappi, ruokakerma ja maito.
Kypsennä uunin ala- / keskiosassa 175 asteessa n. 1 ½ h.
Kunnolla hauduttaa.
Ja lisää muita vihanneksia, mausteita. Chili on nam. Haudutuksen jälkeen voi olla vaikea edes sanoa, että kyseessä on kaali!
Kaalipata jauhelihalla.