Soijarouhe jauhelihan korvikkeena auttakaa tietäjät
Eli jos ohjeessa on 400g jauhelihaa, niin paljonko sellaista kuivaa rouhetta pitää käyttää?
Saako siitä yhtä hyvin proteiinia?
Paljonko pussi esim Lidlissä maksaa, ja paljonko pussissa on verrattuna jauhelihaan?
Kaikki vinkit tervetulleita.
Kommentit (11)
400g jauhelihaa korvaisin noin 2dl rouhetta. Se kannattaa paahtaa öljyn ja mausteiden kanssa kuumalla pannulla ja sen jälkeen vasta lisätä siihen neste, muuten siitä tulee mautonta ällölöllöä.
Proteiinia siinä määrässä on tietenkin vähemmän kuin jauhelihassa, mutta osa jauhelihan proteiinista on kyllä minusta enemmän tai vähemmän huonoa (sidekudosproteiini - ei sillä, minusta on tärkeää, että KAIKKI syömäkelpoinen eläimen ruhosta käytetään, kun se kerran on teurastettu; mutta suora vertaaminen jauhelihan proteiinin ja soijarouheen proteiinin välillä ei oikein pelaa). Tuossa 70g soijarouhetta on noin 35g proteiinia.
Minä käytän yleensä 1/3 soijarouhetta ja 2/3 jauhelihaa tai puolet ja puolet. Lasagnen saatan tehdä kokonaan soijarouheesta, mutta siihen lasagnebologneeseen tulee paljon muitakin kasviksia, ja usein vielä kourallinen linssejä ja pari rkl kuivattua sienijauhetta.
Lidlin hintaa en tiedä, koska sillä ei ole hintoja netissä kuten muilla kauppaketjuilla. Typerää, mielestäni.
En ole muuten mikään tietäjä, joten sori että vastasin. Käytän itse soijarouhetta hinnan vuoksi.
Ei kannata käyttää koska soija kasvattaa manboobsit. Luontainen estrogeeninmatkija.
Vierailija kirjoitti:
Ei kannata käyttää koska soija kasvattaa manboobsit. Luontainen estrogeeninmatkija.
Joo, jos sitä syö jotain 400kg kuukaudessa. Ihan kumottu myytti tämä.
2dl soijarouhetta vastaa 400g jauhelihaa. Minä laitan pannulle ensin sipulin, sitten soijarouheen ja veden sitten paistelen. En sillai liota sitä soijarouhetta vedessä, mitä sen aikaa, kun pilkon ja paistan sipulin.
Soija suikaleet kuivatut pitää liottaa hyvin, niitä käytän kanan sijasta kastikkeessa.
Itse tykkään , että pitää laittaa oliiviöljyä ja kunnolla mausteita, se soija ei pelkilteen ole kovin maukasta, mutta mausteiden kanssa ei väliä onko lihaa vai soijaa.
Jotain vajaa 3euroa maksoi pussi viimeksi, kun ostin.
Vaalealla ja tummalla soijarouheella on tasan yksi ero, väriaine. Vaalea on usein hieman halvempaa. Mutta lapsiperheissä voi olla helpompi piilottaa se enemmän jauhelihan näköinen ruokaan.
2dl. Kuten sanottu, älä liota vaan heitä pannulle rasvan kanssa paahtumaan. Lisää vettä sen verran että näyttää hyvältä, yleensä se on vähemmän kuin pakkauksen ohjeessa. Lisää vesi vähän kerrallaan, itse laitan ehkä puolisen desiä kerrallaan.
Tomaattipyre taittaa hyvin sitä soijan makua.
Soija sisältää estrogeenia, voi olla huonoja vaikutuksia. Myös allergiat sille yleisiä.
Vierailija kirjoitti:
Tomaattipyre taittaa hyvin sitä soijan makua.
Makua?
Joo, käytän itsekin joskus soijarouhetta. En kyllä mielelläni. Sehän on tavallaan jätettä, joka on jäänyt tähteeksi siitä, kun soijapavuista on otettu kaikki irti. Jos esim. ruoassa uhkaa olla liikaa nestettä, niin saatan laittaa lusikallisen pari soijarouhetta sekaan sitä kiinteyttämään. Mutta en kyllä tekisi ruokaa jossa soijarouhe olisi pääraaka-aineena.
Mutta nää on makuasioita! Tosin soijarouheestahan se puuttuu kokonaan. Maku siis.
Karkea sahanpuru tulee edullisemmaksi.
Hyi vit, söin 4 vuotta sitä pask. Onneksi tuli järkiini ja aloin taas syömään lihaa. Niin eikä se oli tullut paremmaksi ja pirteämäki vaikka niin nää itupellet väittää.
Proteiinin ja kuidun suhteen on terveellisempi vaihtoehto. Jos teet tomaattipohjaisen kastikkeen niin lisäämällä yhden lihaliemen mukaan eroa lihaan ei juurikaan huomaa. Tämä koskee siis tietysti ruskeaa rouhetta.