Mitä kokkaat, kun kaikki kyllästyttää?
Ei oikein tee mitään mieli, ei ole viime aikoina oikein innostanut kokkailu. Kesää on jäljellä, mutta ei jaksais enää grillailla, ei toisaalta kokata sisälläkään. Kaupassa on ne samat ruoka-aineet rivissä liha-, kala- ja kasvistiskillä.
Kaikki on niin nähty ja kokeiltu. Mitä ihmettä laittaisi? En periaatteestakaan tilaa mitään woltista kotiovelle, eli ns. noutoruokaa / mäkkäreitä ei kannata ehdotella.
Nyt parhaat reseptit jakoon. Mitä ihmettä kokkaisin ensi viikolla?
Kommentit (27)
Perusruokia. Siskonmakkarakeittoa, kaalilaatikkoa, kalakeittoa, perunoita ja maksakastiketta. Torstaina hernekeitto oikeista herneistä.
Lidlissä on muuten ollut tänä kesänä tosi hyviä varhaisperunoita. Keitän reilusti ja paistan seuraavana päivänä. Siihen joku kalapalanen tai pihvi niin nam. Ruohosipulia tai sipulinvarsia ja rucolaa ja jotain pikkutomaatteja vähän kaveriksi. Kastikkeeksi kermaviiliä tillillä ja paprikalla ja valkosipulijauheella maustettuna
No, jos helteet helpottaa niin voi tehdä taas uuniruokia. Taidanpa heittää uuniin melanzane alla parmigianan ja vaikka juureslihapullia (puolet lihaa, puolet juureksia ja rutkasti mausteita).
Ja keitot: kookospohjaiset on hyviä jos haluaa paksun liemen mutta ei maitoa. Noita ehkä lähden koittaan seuraavaksi.
Katkarapuja. Saavat sulaa itsekseen tai voi valuttaa kylmän veden alla.
Smetana/majoneesiseos tai vain tippa sitruunaa ja öljyä sekaan, lisäksi chiliä ja maun mukaan korianteria tai lehtipersiljaa sekaan, valkosipulia jos kiinnostaa.
Rapeaa salaattia, kesäherneitä, kuorittua avomaankurkkua keralle.
Asun yksin ja saman htyi minun ruan teko noin 12v.sitten.Ostan jotain valmis kasviskeitto,,työnnän mikroon.Nälkään syö mitä vaan.Eri asia onko tervellistä?.
Uusia perunoita ja kalaa.
Varhaiskaali erityyppisiä munakkaina
https://www.martat.fi/reseptit/okonomiyaki-japanilainen-kaalimunakas/
Mummosalaatti: perinteistä lehtisalaattia, herneitä, kurkkua, porkkanaa, tomaattia, keitettyä kananmunaa.
Itse tehty sinappikastike, vanhan liiton versio tehdään kypsästä keltuaisesta, kermasta/hapankermasta, sinapista, sokerista ja mustapippurista.
Uudempi oliiviöljystä keltuaisella tai ilman.
Makaroneja, fetaa ja kirsikkatomaatteja. Päälle pakaste-pinaattikeitto ja halutessaan 2 dl. kermaa. 30-40 min. uunissa, 200 astetta.
Täytyy käännellä pinaattikeitto-palasta muutaman kerran paiston aikana, että se sulaa makaronien joukkoon.
Olen yhdestä ruokaryhmästä tämän bongannut. Ja kehuivat, että hyvältä maistuu.
Vierailija kirjoitti:
Uusia perunoita ja kalaa.
Varhaiskaali erityyppisiä munakkaina
https://www.martat.fi/reseptit/okonomiyaki-japanilainen-kaalimunakas/
Laiska ostaa matjessilliä, myös muoviin pakattu on hyvää suoraan viipaloituna.
Järki-särki ja uudet perunat myös loistojuttu.
Viitseliäs silppuaa ruohosipulia tai uuden sadon sipulia crème fraîcheen, mutta ei ole mitenkään pakollista.
Tällä on menty monta työpäivän lounasta ja illallistakin.
Vierailija kirjoitti:
Makaroneja, fetaa ja kirsikkatomaatteja. Päälle pakaste-pinaattikeitto ja halutessaan 2 dl. kermaa. 30-40 min. uunissa, 200 astetta.
Täytyy käännellä pinaattikeitto-palasta muutaman kerran paiston aikana, että se sulaa makaronien joukkoon.
Olen yhdestä ruokaryhmästä tämän bongannut. Ja kehuivat, että hyvältä maistuu.
Itse pidän enemmän versiosta jossa on keitettyä makaronia, tuoretta pinaattia, kirsikkatomaatteja, paistettua halloumi lastuja ja vihreää pestoa. Kuumennetaan kattilassa ja naminami.
Lanttulihakukkoa, sushia, jotain kreikkalaista pöperöä, itse tehdyt pitaleivät jne. tuolta löytyy hyviä reseptejä videoineen kreikkaruokaan ja muuhunkin--> https://akispetretzikis.com/en
Vihreitä salaatteja, kurkkua, melonia ja tomaatteja, näiden päälle jotakin ruokaisaa (valmista Vuolu-kanaa, tonnikalaa, fetaa, savulohta), päälle yrttejä ja balsamicokastiketta. Syödään näkkärin kanssa.
Keitän riisiä ja syön margariinin ja mustapippurin kanssa. Tätä syötiin usein, kun muutin poikaystävän kanssa yhteen ja rahat oli vähissä.
Vierailija kirjoitti:
Lanttulihakukkoa, sushia, jotain kreikkalaista pöperöä, itse tehdyt pitaleivät jne. tuolta löytyy hyviä reseptejä videoineen kreikkaruokaan ja muuhunkin--> https://akispetretzikis.com/en
Nyt alkoi kiinnostaa tuo lanttulihakukko, kerro lisää!
Tofua kuutioiksi.
Tuoretta kalaa suikaleiksi, varmista tiskiltä että voi syödä raakana.
Kuorittua avomaankurkkua pitkiksi suikaleiksi.
Kaikkea dipataan hyvään soijakastikkeeseen.
Vierailija kirjoitti:
Keitän riisiä ja syön margariinin ja mustapippurin kanssa. Tätä syötiin usein, kun muutin poikaystävän kanssa yhteen ja rahat oli vähissä.
Tästä luksusversio on uudet perunat oikean voin ja suolan kanssa.
Viime aikoina olen kehitellyt tätä reseptiä:
Ladotaan paketillinen pekonia leivinpaperille siten että kukin yksittäinen pekonisiivu muodostaa kasamaisen keon- pekoni siiivut kasataan lähekkäin koska noin puolet pellistä olisi jäädä tilaksi paahtoleiville (jotka lisätään 16. Minuutin kohdalla!)
Pekonit laitetaan kylmään uuniin ja asetetaan uuni lämpiämään n 225 asteeseen. 16 minuutin kohdalla lisätään paahtoleipäviipaleita pellille- ne käännetään kerran 18 minuutin kohdalla ja 19 minuutin kohdalla pelti otetaan uunista!
Tässä ei ole vielä kaikki vaan aterian salaisuus on kasviksissa joita pekonin ohella paahtoleivän väliin tungetaan ja TOMAATTIKASTIKKEESTA joka paahtoleivällä lepääville pekoneille annostellaan!
Tuo tomaattikastike on keitetty kokoon tomaattipyreestä tai tomaattimurskasta tai ihanista tuoreista tomaateista- olennaisesti soosiin kuuluu valkosipulien makeus ja aavistus chiliä!
Kesällä perunat, kasvikset ja kala ei kyllästytä.
Haaa, mä tuun tähän kyttäämään vastauksia! Jos sopii? Mulla on ihan just sama ongelma.