Mitä hyvää leipoisin? 2 L kermaa ja eräpäivä
Sisko toi eilen yhteensä 2 L kermaa, vinkkejä mihin suht helppoon mutta hyvään reseptiin saisin nää kulutettua?
Kommentit (44)
Hanna-tädin kakut pitää tehdäkin vähän happaneeseen kermaan. Ja sitten työpaikan kahvipöytään kaikkien iloksi, nam.
Kestävät jääkaapissa ainakin viikon jos ei avaa. Jäätelöä tai jäädykettä, kermahyytelöä kakkuun, kaurapuuroa, kermaperunoita, semmoista ruokaa ei taida olla olemassakaan johon kerma ei kävisi.
Voi käyttää vielä tänään ihan mihin vaan. Tee iso kääretorttu. Tuoreet marjat.
Tee iso kermapiirakka.
Googlaa cream pie.
Jos tuo pn kuohukermaa niin sen "eräpäivä" on hyvinkin kuukauden-parin päässä. Hanna-tädin pikkuleipiin tarvitaan hapanta kermaa, joten odottele ihan rauhassa.
Kermassa on parasta ennen päiväys, jonka jälkeen sitä voi edelleen käyttää oikeasti ihan monta viikkoa!
On ihan laktoositonta kermaa, toi neljä 0,5 l purkkia.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Jos tuo pn kuohukermaa niin sen "eräpäivä" on hyvinkin kuukauden-parin päässä. Hanna-tädin pikkuleipiin tarvitaan hapanta kermaa, joten odottele ihan rauhassa.
Kermassa on parasta ennen päiväys, jonka jälkeen sitä voi edelleen käyttää oikeasti ihan monta viikkoa!
Joo on kuohukermaa. Hyvä tietää että säilyy noinkin pitkään! Meinas tuskanhiki tulla kun näin ne purkit😅
Kermaa voi pakastaa, käy sitten sulatettuna hyvin ruuanlaittoon ja leivontaan. En ole kokeillut, saako siitä vaahtoakin.
No mihin sisko alun perin ajatteli käyttää noin paljon kermaa?
Vierailija kirjoitti:
Tee iso kermapiirakka.
Googlaa cream pie.
Oi näyttääpäs hyvältä, en oo koskaan maistanutkaan. Kiitos vinkistä!
Ap
Suolainen piirakkaa (vaikka kinkku) ja marjapiirakka.
Vierailija kirjoitti:
No mihin sisko alun perin ajatteli käyttää noin paljon kermaa?
Kaupassa oli kuulemma niin hyvä alennus että oli pakko ostaa ja toi sitten mullekin
Vierailija kirjoitti:
Kestävät jääkaapissa ainakin viikon jos ei avaa. Jäätelöä tai jäädykettä, kermahyytelöä kakkuun, kaurapuuroa, kermaperunoita, semmoista ruokaa ei taida olla olemassakaan johon kerma ei kävisi.
Yh, miksi pilata hyvät ruoat kermalla...
Ap sen kerman voi voi pakastaa rasioissa
eikä sitä tartte käyttää leivontaan vaan se sopii ihan ruoanlaittoonkin.
Itse käytän pieniä määriä pakastettua kermaa vaikka kastikkeisiin.
Vierailija kirjoitti:
Kermaa voi pakastaa, käy sitten sulatettuna hyvin ruuanlaittoon ja leivontaan. En ole kokeillut, saako siitä vaahtoakin.
Eikö tule mitään sivumakua pakastamisesta?
Päiväys mennyt siis eilen joten mahd pian pitäisi jotain tehdä niistä
Ap