En osaa valmistaa ruokaa
Ruoanlaittaminen tuottaa suurta päänvaivaa kun en kerta kaikkiaan osaa! Vaikka luen reseptejä niin aina menee vihkoon. Saatan alkaa tekemään jotain helppoa ruokaa hyvillä mielin ajatuksella että tässä ei voi epäonnistua. Kuitenkin suunnilleen joka kerta epäonnistun jotenkin. Tulen surulliseksi syödessäni jonkun muun luona kun ruoka on niin hyvää! Omia tekeleitäni ei tee mieli ottaa lisää. Rahaakin menee hukkaan kun sähellän keittiössä kelvotonta kuraa. Masentaa ja hävettää. Missä voisin oppia ruoanlaittoa? Luulen että en vain jotenkin opi lukemalla kirjaa vaan tarvitsen oikeasti jonkun näyttämään ja tekemään kanssani. Tiedän ettei mitään voi osata heti mutta kun osaisi edes muutaman maistuvan ruoan tehdä itse. Eikä aina tarvitsisi mennä ulos syömään. En haluaisi vaivata ystäviäni tai sukuani tällä kun kaikilla on muutakin tekemistä. Perhettä minulla ei ole eikä näillä taidoilla tule. Alan olemaan epätoivoinen asian suhteen.
Kommentit (28)
Opettele. Harjoitus tekee mestarin.
Vierailija kirjoitti:
Opettele. Harjoitus tekee mestarin.
Piti vielä mainita. Aloita helpoista ja yksinkertaisimmista ruuista.
Työväen opistossa on ruuanlaittokursseja.
Vierailija kirjoitti:
ResQ. Tarkkaile hintoja
ootko viisas, kuinka tää auttaa ruuanlaitossa?
Rauhassa vaan.
Onko ongelma maustamisessa vai kypsennystekniikoissa vai missä?
Itse inspiroidun Gloria Ruoka & Viini- ruokalehden tilauksella. Sori mainos mutta samaa Sanoma-konsernia on 😄.
Älä luovuta. Silloin kun pistät luovutus vaihteen päälle niin et tietenkään osaa. Toisilla opettelu vaatii enemmän ja toiset oppii ekalla kerralla jo.
Martat järjestävät ruoanlaittokursseja.
Reseptien lukemisessa taikakonsti on se, että ennen kuin edes lähtee kauppaan, niin lukee reseptin huolellisesti alusta loppuun. Sitten miettii ymmärsikö kaiken lukemansa. ymmärtääkö esimerkiksi mitä tarkoittaa jonkun kasviksen kuullotus tai ruskistus, jos ei, niin menee googleen ja tarkistaa. Sitten kun on tarkistanut kaiken ja kokee, että voi tuota kokeilla, niin tkee ostoslistan kauppaan.
Kattele ruoanlaitto-ohjelmia. Analysoi prosessia. Opi virheistä. Suunnittele. Harjoittele.
https://www.martat.fi/reseptit/
Aloita keitoista! Niissä ei voi epäonnistua. Tarkkaan seuraat ohjeita. Alussa.
https://diabeteslehti.diabetes.fi/keittokirja/2016/04/1 1/keitot/ Älä säikähdä, diabetes ohjeet helppoja ja hyviä!
https://www.kotikokki.net/teemat/arkiruoka
tuo nikkarin vuoka on helppo, ylipäätään uunivuokaruuat, anna palaa! Ainekset vuokaan ja uuniin.
Airfryer saattaisi sopia sulla, pikkunen uunintapainen.
Ai niin pizzatkin on helppoja, osta pizzakit kaupasta ja tee!
Netissähän on paljon videoita, joita katsoa ja oppia. Ei tartte mennä millekään kurssille erikseen. Hakusanaksi vaikka " munakas video" .
On myös sanonta, miten omat pöperöt maistuu aina pahalta. Minäkin inhoan omien ruokieni makua, vaikka olen ammatiltani pitokokki. Minua pidetään hyvänä kokkina, mutta aina tuntuu siltä etten tehnyt parastani.
Oisko ap:lla oppimishäiriö? En halua olla ilkeä mutta jos reseptissä sanotaan kirjaimellisesti että tee näin ja sitten näin kyllä sen normaaliälyinen tajuaa.
Mikä niissä ruuissa sitten on pielessä? Teetkö raakaa vai ylikypsää vai mikä on ongelma? Jos nyt esimerkiksi keittäisit perunat, paistaisit palan kalaa tai lihaa ja sekoittaisit reseptin mukaan kermaviilikastikkeen, niin mikä siinä koituisi ongelmaksi?
Vierailija kirjoitti:
Netissähän on paljon videoita, joita katsoa ja oppia. Ei tartte mennä millekään kurssille erikseen. Hakusanaksi vaikka " munakas video" .
On myös sanonta, miten omat pöperöt maistuu aina pahalta. Minäkin inhoan omien ruokieni makua, vaikka olen ammatiltani pitokokki. Minua pidetään hyvänä kokkina, mutta aina tuntuu siltä etten tehnyt parastani.
No höpöhöpö. Minun tekemäni ruoka on ainakin todella hyvää. Itse tehden tulee parasta.
Youtubessa on monenlaisia ja hyviä ruuanlaitto kanavia. Itse oon tykästyny Chef Jean-Pierre..joka näyttää ja opastaa.. ja heittää välillä läppääkin.. hieno persoona
Ruoka pitää tehdä ajan kanssa, ilman turhia stressailuja ja rakkaudella. Hötkyilemällä ja hermostuneena ei ruuanlaitossa tule mitään. Tarvikkeet esille ja pilko, leikkaa, raasta yms. ennen kun rupeet lämmittelemään pannuja ja uuneja. Näin ei tule kiire ja tuskanhiki. Huonoilla ja halvoilla aineksilla tulee yleensä pelkkää paskaa. Kannattaa siis vähän panostaa raaka-aineisiinkin. Harjoitus tosiaan tekee mestarin. Mokien kautta voittoon. Tsemppikset sulle! T. Entinen surkea kokki
Vierailija kirjoitti:
Itse inspiroidun Gloria Ruoka & Viini- ruokalehden tilauksella. Sori mainos mutta samaa Sanoma-konsernia on 😄.
Maku parempi, ohjeet helpompia eikä liikaa läträystä viinin kanssa.
YouTubesta hae opastusvideon aina kun teet jotain mitä et osaa
How to cut onions
How to poach eggs
How to cook pasta
how to cook perfect basmati rice
Cooking tips for beginners
jne. jne.
Suomeksi läytyy jotain, mutta kannattaa laittaa englanniksi koska paljon paremmin tuloksia.
ResQ. Tarkkaile hintoja