Otatko maitotuotteet kotimaisena vai onko väliä, jos alkuperämaa on Slovenia, Tšekki, Tanska tms?
Onko alkuperämaalla sinulle merkitystä maitotuotteita, vaikka maitoa, jogurttia, rahkaa tms ostaessa?
Minkä takia?
Ruokaturvallisuuden tai laadun varmuuden, kotimaisen työvoiman, eläinten olojen tai jonkun muun syyn vuoksi? Vai ratkaiseeko maku?
Kommentit (50)
Aina kotimaisena laadun, maun, antibiootittomuuden, eläinten olojen ja työllistävyyden vuoksi.
Ilman muuta kotimaista. Haluan työllistää suomalaisia. Sitten jos kotimaisen hinta on tupla tai tripla niin pistää vähän miettimään mutta yritän, jos varat sallivat, valita sen kotimaisen silloinkin. Luotan myös siihen että suomalaiset tuotteet ovat turvallisia ja puhtaita.
Itse otan aina kotimaisen vaihtoehdon, ja silloinkin jätän kaupan omat merkit hyllyyn.
Kotimaisena.
Syy: kotimaisen tuotannon kannattaminen.
Otan halvimman. Ei voi köyhä kotimaisuutta pitää ensiarvoisena.
Kyllä, suosin Suomalaista. Joskus voin ostaa jonkun erikoisherkun joka on tehty ulkomailla, mutta esim. maitoa jne. perustuotteita en osta koskaan ulkomaisia, en mitään mitä saa kotimaisena, banaanit on pakko ostaa ulkomaisina, vielä.
Ja perustelut on kaikki nuo mainitsemasi. En luota ulkomaisiin niin paljon kuin kotimaisiin, ja haluan tukea suomalaisten työtä ja taloutta.
Aina suomalaista, mutta poikkeuksena tietyt juustot joita tehdään ulkomailla.
Maidon ja perusjuustot ostan aina kotimaisena. Joitain erikoisempia juustoja voin ostaa ulkomaalaisina ja onpa tuota jokunen philadelphia-tuorejuustokin tullut joskus ostettua. Muita maitotuotteita en juuri käytä.
Itse ostan kaiken mikä on mahdollista saada kotimaisena aina kotimaisena vaihtoehtona. Ihan periaatteellisista syistä. Osassa tuotteista kyllä laatukin on suomalaisissa parempi kuin joissain serbialaisissa tms.
Ei ole oikeastaan olemassa mitään järkevää syytä miksi kannattaisi tuoda maitoa jostakin tsekistä tai slovakiasta. Kuljetuskustannukset ovat jo sen verran suuret että tulee taatusti kalliimmaksi kuin kotimaisen maidon ostaminen ja käyttäminen. Arla on toki jonkin verran tuonut maitoa Ruotsista mutta siinä taitaa olla kysymys enemmänkin siitä että kyseessä on ruotsalainen firma.
Kotimaista tai Arlaa. Riippuen ainesosaluettelosta. Karrageeni E407 ärsyttää suolistoa ja vatsaa, mutta sitä käytetään suomalaisissa tuotteissa (kermat, jäätelöt, tuorejuustot mm.) silti paljon. Osaan itse ravistella esim. kermapurkin, jotta rasva sekoittuu, en tarvitse siihen minulle haitallista lisäainetta.
Maatilan tyttönä ei tulisi pieneen mieleenkään ostaa tuontilihaa tai tuontimaitoa tms. Ulkomaista ostan vain niissä tuotteissa, joissa kotimaista ei ole. Pyrin kuitenkin niissäkin korvaamaan kotimaisella vaihtoehdolla. Esim. ei riisiä, vaan kauraa, ei chiasieminiä, vaan pellavansiemeniä jne.
Minulle EU on kotimaa, eli kunhan niissä rajoissa pysyy, niin ostan.
Vierailija kirjoitti:
Maatilan tyttönä ei tulisi pieneen mieleenkään ostaa tuontilihaa tai tuontimaitoa tms. Ulkomaista ostan vain niissä tuotteissa, joissa kotimaista ei ole. Pyrin kuitenkin niissäkin korvaamaan kotimaisella vaihtoehdolla. Esim. ei riisiä, vaan kauraa, ei chiasieminiä, vaan pellavansiemeniä jne.
Eikös riisin korvike ole useimmiten ohrasuurimo? Tai ainakin joskus sitä tarjoillaan samalla tavalla kuin riisiä.
Todellakin ostan maitotuotteet kotimaisena. Ainoa poikkeus yksittäiset juustot. Yleisestikin ostan niin paljon suomalaista kuin mahdollista.
Kotimaista.
En halua tukea muiden maiden eläinteollisuutta, koska ihmisten olot kyseenalaisia saati eläinten. Luultavasti myös eläimiä lääkitään eri tavalla (mm. antibiootit).
Sama muissakin tuotteissa, jos suomalaista saatavilla, ostan sitä. Tästä syystä esim. nykyään katson suomalaisbrändien tuotteiden valmistusmaan, esim. pullan.. Onko tehty Suomessa vai meren toisella puolen. Jää kauppaan, jos ei ole Suomessa valmistettu. Ja näitä on paljon!
Maidon, silloin harvoin kun ostan, ostan aina kotimaisena. Muita voisin ehkä ostaakin ulkomaisina myös, mutta taitavat olla 99% aina Suomessa valmistettuja, niitä kun on kaupassa enemmän saatavilla muutenkin. Mutta ei ois mitään ongelmaa ostaa etenkään jossain Tanskassa valmistettuja.
Tietenkin otan mahdollisuuden mukaan kotimaisena. Joku kova juusto käy, mutta niistäkin etsin ensin kotimaista versiota. Minkä ihmeen takia maitotuotteita pitää tuoda tänne tuhansien kilometrien päästä, kun Suomessakin on maitotiloja ja teollisuutta?