Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kerätään ystävänpäivälle ruokavinkkejä kynttiläillalliselle

Vierailija
12.02.2010 |

Tässä helppo ja nopea ruokavinkki romanttiselle koti-illalliselle kiireiselle äidille. Tein vain tämän viime vuonna ja nyt hakusessa olisi jotakin uutta huomiselle, jos kenelläkään olisi ideoita.



Ohjeeseeni tarvitset 2 perunaa (mielellään sininen ja tavallinen, jos löytyy)

2 vasikanleikettä

pähkinäsekoituspussin (tai cashew pähkinää, mantelia, pistaasia, maapähkinää)

päärynä ja suklaata



Höylää vaikka juustohöylällä tai raastinhöylällä perunat 2-3 mm ohuiksi siivuiksi. Voit halutessasi muotoilla perunan siivuista pyöreät pienen piparimuotin avulla. Asettele siivut viuhkamaisesti kukan muotoon leivinpaperille niin, että joka toinen terälehti on sinisestä perunasta, joka toinen tavallisesta. Sulata voita ja voitele "kukat" kauttaltaan. Paista uunissa 200°c n. 20 minuuttia.



Laita pähkinäsekoitus tehosekoittimeen. Leikkaa vasikafilee pituussuunnassa puoliksi, eli ohuen ohueksi fileeksi. Painele puolikkaat kauttaaltaan pähkinämurskassa. Pannulle öljyä tai voita ja paista fileet rapsakoiksi max 2 minuuttia.



Jälkkäriksi (kannattaa aloittaa kokkaus tästä, vie eniten aikaa): halkaise ja kuori päärynä, keitä päärynä sokeri-kaneli vedessä hiljaisella tulella kunnes on pehmeä, eli n. 20 minuuttia. Leikkaa päärynänpuolikkaan pulleampaan osaan viiltoja niin, että kun painat päärynää se leviää viuhkamaiseksi. Sulata tummaa suklaata, johon lisäät hieman sokeria ja maitoa kastikkeeksi. Lisää viuhkamaisen päärynän päälle hieman kastiketta ja ei kun syömään!

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi kolme