Sinä, joka syöt suositusten mukaan, niin mitä raaka-aineita käytät
ruuan valmistuksessa?
Yritän saada vähän käsitystä, mitä suositellaan.
Kommentit (70)
Kana, kalkkuna, kalaa, kananmunia, maanpäällisiä kasviksia, manteleita, siemeniä, turkkilaista jogurttia, marjoja, oliiviöljyä, yrttejä ja sitruunaa. Juomana tietenkin vesi.
Vierailija kirjoitti:
Minulle on suositeltu kolesterolitonta ruokavaliota. Syön sen mukaan. Googletin ja löysin ohjeet.
Miksi sulle tuollaista on suositeltu? Mitä siis syöt?
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Ihan tavallisia raaka-aineita?
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Miksi sä vastasit?
Vierailija kirjoitti:
Kana, kalkkuna, kalaa, kananmunia, maanpäällisiä kasviksia, manteleita, siemeniä, turkkilaista jogurttia, marjoja, oliiviöljyä, yrttejä ja sitruunaa. Juomana tietenkin vesi.
Miksi ei maanalaisia kasviksia? Mitä vikaa esim. porkkanassa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Miksi sä vastasit?
Koska sä kysyit.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Ihan tavallisia raaka-aineita?
Niin.
Ihan niitä tavallisia raaka-aineita. Monipuolisesti kasviksia (vihannekset, hedelmät, marjat, juurekset, sienet), perunaa, täysjyväpastaa, täsyjyväleipää (ruista ja kauraa lähinnä), kalaa (kuha, ahven, kirjolohi, tonnikala, seiti, turska, silakka), broileria, toisinaan kalkkunaa, harvemmin lammasta tai riistaa, kananmunia, juustoa, pähkinöitä, linssejä, papuja...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Ihan tavallisia raaka-aineita?
Tyypillinen vastaus täällä. Totuus on varmaan kuitenkin sellainen, että vastaaja ei edes tiedä mikä on "tavallinen"
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Miksi sä vastasit?
Koska sä kysyit.
Ethän sä kysymykseen kuitenkaan vastannut.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Ihan tavallisia raaka-aineita?
Tyypillinen vastaus täällä. Totuus on varmaan kuitenkin sellainen, että vastaaja ei edes tiedä mikä on "tavallinen"
No mikä se tavallinen sinulle on? Minulle se on kaikki se, mitä käytän normaalissa arjessani.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Miksi sä vastasit?
Koska sä kysyit.
Ethän sä kysymykseen kuitenkaan vastannut.
Vastasinhan. "ihan tavallisia raaka-aineita" vastaa kysymykseen "mitä raaka-aineita käytät". En kokenut tarpeelliseksi lähteä luettelemaan, mitä kaikkea kaupoissa myydään.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kana, kalkkuna, kalaa, kananmunia, maanpäällisiä kasviksia, manteleita, siemeniä, turkkilaista jogurttia, marjoja, oliiviöljyä, yrttejä ja sitruunaa. Juomana tietenkin vesi.
Miksi ei maanalaisia kasviksia? Mitä vikaa esim. porkkanassa?
Sitä syömällä saa oranssin ihon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Miksi sä vastasit?
Koska sä kysyit.
Ethän sä kysymykseen kuitenkaan vastannut.
Vastasinhan. "ihan tavallisia raaka-aineita" vastaa kysymykseen "mitä raaka-aineita käytät". En kokenut tarpeelliseksi lähteä luettelemaan, mitä kaikkea kaupoissa myydään.
Ei sun tarviikaan kertoo. Jotain salaisuuksia täytyykin pitää omana tietona.
Vierailija kirjoitti:
Kana, kalkkuna, kalaa, kananmunia, maanpäällisiä kasviksia, manteleita, siemeniä, turkkilaista jogurttia, marjoja, oliiviöljyä, yrttejä ja sitruunaa. Juomana tietenkin vesi.
Kuulostaa herkulliselta. Syön itse lisäksi juureksia, koska suorastaan rakastan niitä, porkkanoita, lanttua, punajuuria, mukulaselleriä (varsisellerin lisäksi) ja perunoita.
Alkoholia ja kahvia en juo, mutta muuten aikalailla kaikkea mitä kaupasta löytyy. Erikoinen kysymys, kun ravitsemussuosituksethan eivät kiellä mitään. Paitsi jos ap tarkoittaa jotain erityisruokavalion suosituksia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Ihan tavallisia raaka-aineita?
Tyypillinen vastaus täällä. Totuus on varmaan kuitenkin sellainen, että vastaaja ei edes tiedä mikä on "tavallinen"
No mikä sitten sinusta on tavallinen. Tai vielä paremmin, mikä mielestäsi on epätavallinen raaka-aine, kun puhutaam syömisestä. Kyllä minusta tuo ihan tavallinen on aika selkeä määritelmä - eli niitä normaaleja raaka-aineita, mitä nyt kaupoissa yleisesti on tarjolla, sen sijaan, että lähdettäisiin jostain eiryiskapoista etsimään jotain superruokia tai kaviaaria ja hanhenmaksaa tai alppien itärinteiden kolmannen neljänneksen alarinteillä kasvaneista oliiveista überkylmäpuristettua öljyä tai muuta eksoottista, joka vaatii erityistä hakemista ja panostusta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ihan tavallisia raaka-aineita. Suosituksissa ei mitään ole erikseen kielletty. On vain suosituksia siitä, mitä pitäisi syödä enemmän ja mitä vähemmän.
Miksi sä vastasit?
Koska sä kysyit.
Ethän sä kysymykseen kuitenkaan vastannut.
Vastasinhan. "ihan tavallisia raaka-aineita" vastaa kysymykseen "mitä raaka-aineita käytät". En kokenut tarpeelliseksi lähteä luettelemaan, mitä kaikkea kaupoissa myydään.
Ei sun tarviikaan kertoo. Jotain salaisuuksia täytyykin pitää omana tietona.
Ei minulla tässä asiassa ole mitään salaisuuksia. Olen vain sen verran laiska, etten jaksa listata niitä kymmeniä eri raaka-aineita, joita käytän.
Minulle on suositeltu kolesterolitonta ruokavaliota. Syön sen mukaan. Googletin ja löysin ohjeet.