Suositellaanko nykyään välttämään gluteiinia vauvojen ruoissa?
tarkoitan tapausta, jossa mitään sukurasitusta ei ole. Vauvoilla tarkoitan 6kk alkaen, en siis vastasyntyneitä.
Kommentit (9)
Kehotettiin aloittamaan gluteenipitoiset viljat vasta 8kk (jos siis aloittaa lihat 6kk, jotenkin suojelee suolta näin liioilta ärsykkeiltä).
Eli uusien tutkimusten mukaan erityisesti vehnätön ruokavalio vähentää 1-tyypin diabeteksen riskiä:
www.laakarilehti.fi/uutinen.html?opcode=show/news_id=7622/type=1
niissä alkaen 6kk purkkisoseissakin pastaa, ei ole gluteenitonta? Olen myös hieman ihmetellyt näitä suosituksia ja varsinkin niiden jatkuvaa muuttumista. En ole kyllä ostanut niitä pastaa sisältäviä soseita, kasvis- ja riisiversioita niin kauan kuin lapsi on alle 8kk, ihan vain varmuuden vuoksi.
muuttuu, kun tulee uutta tietoa. Juuri yksi kaveri totesi, että jossain soseissa vehnäjauho oli vaihdettu riisijauhoon.
Suositukset totta kai muuttuvat, kun tulee uutta tutkimustietoa, se on ihan luonnollista.
SEmpereissä ja muksuissa esim. on herneitä ja pippuria, joita ei tosiaan suositella alle vuoden vanhoille. Olen itse olut aika tarkkana valmisruuissa, onhan esim. lasagneakin 6kk ikäisille, joten vehnää on paljon. Riippuu siis äidista miten haluaa tehdä.
Miksi niitä herneitäkin pitää välttää? Ja en tosiaan tiedä, luulin että neuvolasta jaettavat/äippäpakkauksen ruokaoppaat olis luotettavampia, niissä kuitenkin on listattu herneet suositeltaviin. Sekoituksiin tietysti, eihän kukaan pelkkiä herneitä syö.
8kk ruokavalioon. Samoin pilttipurkeista löytyy myös mansikkaa ja muita eksoottisia hedelmiä alkaen 4kk, muttei niitä kannata antaa ennen vuoden ikää kun allergisoivat.
ole eksootiinen hedelmä??? Heh.
Meillä muuten aloitettiin kiinteät mangolla, onneksi hyvin sieti tyttö sitä.
ei suositella, vaikka olisi sukurasitustakin. Oikea sana on gluteeni.