Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Perunat alkaneet itää, voiko syödä?

Vierailija
11.02.2010 |

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
11.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

niiden glykoalkaloidipitoisuus nousee. Tämä alkaloidi on ihmiselle haitallinen aine. Itse ehkä söisin, mutta en suosittele muille.

Vierailija
2/6 |
11.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

uusia hamkkimaan. mutta sanotaan että raskaana ei kannata, vaikka ei varmaan pahin "virhe"

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
11.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eli minun mielestä voi syyä.

Vierailija
4/6 |
11.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos on ollut ihan pieniä (nuppineulanpään kokoisia) ituja, eli itäminen on vasta alkanut.

Vierailija
5/6 |
11.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

on itäneistä perunoista voi olla?



Terv. Niitä raskaanakin syönyt...

Vierailija
6/6 |
11.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja itse syönyt vasta vähän itäneitä raskaana, oliko se saa olla jo jonkun sentin itu..

"Perunan iduissa on korkea glykoalkaloidi- eli solaniinipitoisuus. Itäminen lisää myös itujen lähellä olevien solukkojen solaniinipitoisuutta. Solaniini

(vihertynyt osa pilaantuneessa perunassa)hajottaa solukalvoja ja aiheuttaa myrkytysoireita kuten vatsa- tai suolistokipua, ripulia, oksentelua ja hermosto-oireita.2

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä yhdeksän