Mihin kaikkiin ruokiin voi laittaa laakerilehden mausteeksi?
Kommentit (13)
Enimmäkseen patoihin ja jauhelihakastikkeeseen jos keität sitä kauan ,Esim Lasagnekastikkeeseen.
Karjalanpaistiin ihan ehdoton mauste. Sopii myös muihin liharuokiin: keittoihin, palapaistiin, patoihin..
Jo mainittujen lisäksi käytetään monissa intialaisissa ruoissa.
Keittoihin ja patoihin. noin kolme kappaletta..tai neljä. Ykss laagerleaff ei kesää tee.
Tässä on tällainen vähemmän ruokaisa ohje: https://fi.newsner.com/terveys/sytyta-yksi-laakerinlehti-tuleen-kodissa…
Kalakeitto. Gordon Ramsayn ohje: kuullota öljyssä porkkanat ja sipulit ja laakerinlehti. Sitten tilkka vettä. Lopuksi maitoa ja lohet ihan viimeisenä. En muista tuliko tilliä.
Itse laitan muitakin juureksia ja kasviksia, mutta porkkanaa ja sipulia eniten. Tilliä paljon. Laakerinlehtiä tuli 3 kpl.
Vierailija kirjoitti:
Älä loheen laita
Kyllä kun bouillabaissen teen, niin pistän mukaan laakerinlehtiäkin.
Kuten täällä on jo tullutkin, useimpiin keitto- ja pataruokiin, myös lohikeittoon sopii. Lisäksi vaikka pitkään haudutettavaan pizzan tomaattikastikkeeseen.
Itsellä tapana heittää kaikkiin keittoihin pari, aina. Ehkä joskus johonkin pataan (karjalanpaisti jne.) tai kastikkeeseen, aika harvoin kyllä.
Keitto.