Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Joko laitoit siman alulle?

Vierailija
23.04.2022 |

Itse laitoin aamulla 10 litraa, osan vien töihin. Viime vuonna tein myös inkivääriolutta chokochilin ohjeella, ja se oli niin hyvää, että siitä tulee uusi perinne.

En muista koskaan ostaa fariinisokeria, mutta laitan vähän siirappia, niin tulee ”oikean” siman väristä.

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo viikko sitten. 5kg sokerilla. Menee ens perjantaihin että valmista

Vierailija
2/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kellään vinkkejä, miten saisi simaan vähän reilummin prosentteja? Enemmän hiivaa vai enemmän sokeria?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kellään vinkkejä, miten saisi simaan vähän reilummin prosentteja? Enemmän hiivaa vai enemmän sokeria?

Ei se sitä hiivaakaan tahdo käyttää alkoholiksi tarpeeksi hyvn, maistuu hiivalle sitten.

Vierailija
4/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan vasta parin päivän päästä. Huoneenlämmössä käy nopeasti.

Vierailija
5/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kellään vinkkejä, miten saisi simaan vähän reilummin prosentteja? Enemmän hiivaa vai enemmän sokeria?

Kumpaakin, ja käymisaika on sitten viikkoja, ei päiviä. Mutta sellaista simaa ei voi oikein töihin viedä…

Ap.

Vierailija
6/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan vasta parin päivän päästä. Huoneenlämmössä käy nopeasti.

Itse pidän runsashiilihappoisesta samasta, niin käytän pitkään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kellään vinkkejä, miten saisi simaan vähän reilummin prosentteja? Enemmän hiivaa vai enemmän sokeria?

Tässä kokeilua. http://aatoksenaatokset.blogspot.com/2018/04/sima-2018-resepti.html

Vierailija
8/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan vasta parin päivän päästä. Huoneenlämmössä käy nopeasti.

Tyhmä kysymys, mutta annatko käydä koko ajan huoneenlämmössä? Kuinka kauan?

Olen itse aina antanut olla vain vuorokauden lämpimässä ja puolittaminen jälkeen kylmään käymään. Yleensä käyminen jääkin puolitiehen eli simasta puuttuu se käymisen maku...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Annan olla huoneenlämmössä pari vuorokautta, sitten pullotan ja laitan kylmään. Käyminen riippuu ehkä eniten siitä kuinka kauan sen antaa olla lämpimässä, mutta hiilihappo vaikuttaa mielestäni enemmän makuun kuin käymisaste. Ja se tulee vasta pullossa, kun tiivis korkki estää hapon karkaamisen. Patenttikorkki on paras, mutta kannattaa päästä ylimääräiset hapot pois kerran vuorokaudessa., ettei sima leviä jääkaappiin.

Vierailija
10/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Joo viikko sitten. 5kg sokerilla. Menee ens perjantaihin että valmista

Sokerimäärä on ihan kohtuullinen jos vettä on 500 litraa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
23.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mieheni aikoo huomenna tehdä. 

Vierailija
12/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Annan olla huoneenlämmössä pari vuorokautta, sitten pullotan ja laitan kylmään. Käyminen riippuu ehkä eniten siitä kuinka kauan sen antaa olla lämpimässä, mutta hiilihappo vaikuttaa mielestäni enemmän makuun kuin käymisaste. Ja se tulee vasta pullossa, kun tiivis korkki estää hapon karkaamisen. Patenttikorkki on paras, mutta kannattaa päästä ylimääräiset hapot pois kerran vuorokaudessa., ettei sima leviä jääkaappiin.

Näin myös meillä ja mietinkin kuinka usein sitä korkkia on aukaistava. Tuota korkkia kun ei saa kuin auki tai kiinni. 8 litraa tehtiin niin meni koko fariinisokeri.

Nyt vasta luin että voi räjähtää mutta onneksi niin ei ole käynyt.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oon miettinyt miten sais oikeasti tehtyä hyvää simaa. Tuo perinteinen resepti on ihan paska.

Vierailija
14/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos laitatte muovipulloihin niin niiden ei ainakaan pitäs räjähtää. Ne alkaa venymään ennen räjähtämistä jolloin tietää että paineita pitää päästää pois.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pistin ja pullotin. Tosin en ole varma lähtikö ollenkaan käymään kun ei sihissyt. Viime vuonna sihinä alkoi jo samana iltana tekemisestä.

Vierailija
16/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hetkinen! En ole varma, onko meillä edes pulloja, joihin voisin siman laittaa! Vein pääsiäisen alla kaikki tyhjät limsapullot pullonpalautukseen.

Vierailija
17/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Oon miettinyt miten sais oikeasti tehtyä hyvää simaa. Tuo perinteinen resepti on ihan paska.

Pese sitruunat hyvin (4kpl). Kuori se uloin keltainen osa ja lisää ämpäriin. Sitten poista valkoinen osa, viipaloi sitruunat ja lisää ne ämpäriin sokereiden (500+500 gr) kanssa. Päälle puolet (4l) vedestä kiehuvana. Sekoita ja anna olla n. tunnin verran. Sitten lisää puolet vedestä (4l) kylmänä sekaan ja odota että jäähtyy kädenlämpöiseksi. Lisää hiiva (herneen kokoinen pala) liuotettuna tilkkaan vettä ja sekoita. Anna olla n. 1,5 vrk ja pullota, lisää 1-2 tl sokeria ja muutama rusina. Käy viileässä n. viikon ja huoneenlämmössä muutaman päivän. Hyvää tulee, tämä on 1908 syntyneen isoäitini perintöresepti :)

Vierailija
18/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kellään vinkkejä, miten saisi simaan vähän reilummin prosentteja? Enemmän hiivaa vai enemmän sokeria?

Sellaisella hiivalla, joka kestää korkeamman alkoholiprosentin. Perus leivinhiivalla ei kovin korkeita pitoisuuksia saa aikaiseksi.

Vierailija
19/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En, sillä ostan Seurakunnan myyjäistä, ja kaupasta saa valmista myös munkit ostan myyjäisistä, ei ole kun Vain kolme,

Kun taloudessa ei ole kun kolme.

Vierailija
20/33 |
24.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pistin ja pullotin. Tosin en ole varma lähtikö ollenkaan käymään kun ei sihissyt. Viime vuonna sihinä alkoi jo samana iltana tekemisestä.

Kovin monella tapaahan tuo ei pitäis voida mennä pieleen. Jos ei oikeasti lähde käymään todennäköisesti hiiva on huono, tai oot onnistunut tappamaan sen jotenkin esim laittamalla liian lämpimään veteen.