Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä mieltä esim. ranskalaisten valkoinen patonki ja hillo -aamiaisesta?

Vierailija
19.04.2022 |

Itse jätin väliin ja join vain maitokahvia.

Kommentit (26)

Vierailija
1/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No onhan se outo meikäläiselle, mutta maassa maan tavalla.

Vierailija
2/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvvee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan ranskalainen patonki hirmu hyvää (hillon skippaan kyllä) mutta ei tosiaan pidä nälkää. Parempi kun ei syö mitään niin kestää pidempään.

Vierailija
4/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan se aika höttöä. Patonki ihan ok mutta saisi olla kinkkua,juustoa ja kasviksia välissä ja mielellään vähän tummempaa laatua se leipä

En jaksaisi aloittaa päivää pelkästään hillolla ja höttöhiilareilla.

Vierailija
5/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ehkä se on kuitenkin parempi kuin meidän ruisleivät? Ranskalaisilla on paljon vähemmän refluksia, IBS:sää ym. ruuansulatusvaivoja.

Vierailija
6/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön mitä tarjotaan. Pariisin-lomalla hotelliaamiainen oli croissant, hillo ja kahvi. Menihän se muutaman päivän. Kotona en noin tietenkään söisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en oikeasti keksi mitään aamupalaa joka "pitää nälkää". Syön sitten mitä tahansa, niin minulla on keskipäivällä nälkä joka tapauksessa. Joskus jätän aamupalan väliin kokonaan (tai syön vain hedelmän tms) ja syön lämmintä ruokaa aamupäivällä.

Vierailija
8/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruisleipee!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En sitä vielä niin ihmetellyt, mutta meidän vaihtari kertoi syövänsä aamiaiseksi croissantin, jonka sisällä on suklaapatukka. En nyt muista sen ranskankielistä nimeä, mutta.

Vierailija
10/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En sitä vielä niin ihmetellyt, mutta meidän vaihtari kertoi syövänsä aamiaiseksi croissantin, jonka sisällä on suklaapatukka. En nyt muista sen ranskankielistä nimeä, mutta.

Brititkin syö tuollaisia. Kyllä oli kaurapuuroon tottuneelle ihmettelemistä.

Ex-aupair

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ne taida mitään patonkia vielä aamulla syödä, vaan croissantteja. Just sellaisia missä on suklaatäyte tai sitten hillon kanssa. Eikä niitä vedetä tonnikaupalla, vaan yksi sellainen, kuppi kahvia ja kevyt lounas sitten joskus kahden aikaan päivällä - päivällinen on se päivän tärkein ateria. Tää pohjoismaalainen  tapa syödä "kunnon aamiainen" ja sitten lounas jo joskus puoli yhdentoista jälkeen on eurooppalaisittain harvinaisuus.

Saksassakin kiskotaan aamiaisella tuoreita vehnäsämpylöitä ja Nutellaa. Mä sain joskus ihmetteleviä katseita, kun pyysin voita ja juustoa - suolainen aamupala oli jotenkin harvinaista. :D 

Vierailija
12/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Onhan ranskalainen patonki hirmu hyvää (hillon skippaan kyllä) mutta ei tosiaan pidä nälkää. Parempi kun ei syö mitään niin kestää pidempään.

Jos ei syö mitään koko elämänsä aikana, elää ainakin 200-vuotiaaksi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kansainväliseen hotelliin kun menee lomallaan, saa kunnollisen aamiaisen puuroineen. Ja nurkkakuppiloista saa sitä patonkia vaikka maksapateella. Missä ongelma?

Vierailija
14/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ranskalaisen aamupalan vehnä voi olla erityyppistä suomalaiseen vehnään verrattuna.

En nyt muista tarkkaan eroa, mutta se vehnä ei ole niin haitallista, kun tämä meikäläinen vehnä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Croissantit ihania!

Vierailija
16/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaisen aamupalan vehnä voi olla erityyppistä suomalaiseen vehnään verrattuna.

En nyt muista tarkkaan eroa, mutta se vehnä ei ole niin haitallista, kun tämä meikäläinen vehnä.

Jaa, Ranskastahan nuo rahtaa niitä paistopisteitten patonkeja tänne.

Vierailija
17/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ranskalaiset syö patonkia ja hilloa aamiaiseksi. Aamiainen on yleensä kahvi ja joku leivos.

Vierailija
18/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ranskalaisen aamupalan vehnä voi olla erityyppistä suomalaiseen vehnään verrattuna.

En nyt muista tarkkaan eroa, mutta se vehnä ei ole niin haitallista, kun tämä meikäläinen vehnä.

Oisko Durumvete 

Sisältää isot määrät gluutenproteiinia, mikä antaa korkean laadun ja ravintoarvon. Proteiinia 12 gr / 100 gr. Viljellään välimeren maissa.

 

Vierailija
19/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä, onko "totta vai tarua...!?"

Ennen vanhaan jotkut (köyhät) vanhemmat toppasivat jo kuivahtunutta patonginpalaa punaviinissä ja antoivat vauvansa sitä imeskellä. Vauvoilla oli punertavat posket ja he nukahtivat helposti. Kuulin tällaista tarinaa eräässä "eteläisessä" pienessä kylässä, jossa viinin valmistus on ollut tähän päivään saakka pääelinkeino.

Vierailija
20/26 |
19.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syön itse, varsinkin kesällä omalla pihalla, kauniisti katettuja mannermaisia aamiaisia. Patonkia, marmeladia, espresso, nutellaa ja croisanttia.

En ole puurotyyppiä.