Välipala - kulttuuri
Onko muualla maailmassa näitä välipaloja, mitä Suomessa tyrkytetään ja vaaditaan oltavaksi jopa ravitsemussuosituksissa? Ruokaa pitäisi saada viisi kerta päivässä ja elämä pyörii ruoan ympärillä?
Kommentit (14)
Riittää hammaslekureilla hommia kun koko ajan on happohyökkäys käynnissä.
Ne on tosi epäterveellisiä.
Suomessa jankataan sitä kasarin ruokaympyrää ja margariinia ja vähäsuolaa.
Mä en oikein usko, että kaikki muut ihmiset maailmassa söisivät vain tyyliin kolme kertaa päivässä, esim. aamupalan, lounaan ja illallisen. Tai sitten jonkun brunssin, päivällisen ja iltapalan. Varmasti syövät jotain niissä väleissä, mutta eivät miellä sitä ateriaksi, jos se tapahtuu esim. töiden lomassa tms.
Vierailija kirjoitti:
Mä en oikein usko, että kaikki muut ihmiset maailmassa söisivät vain tyyliin kolme kertaa päivässä, esim. aamupalan, lounaan ja illallisen. Tai sitten jonkun brunssin, päivällisen ja iltapalan. Varmasti syövät jotain niissä väleissä, mutta eivät miellä sitä ateriaksi, jos se tapahtuu esim. töiden lomassa tms.
Eihän sitä Suomessakaan mielletä ateriaksi, vaan välipalaksi.
Ja aloittajalle, kyllä välipaloja on ihan joka puolella. Itse olen asunut parissakin maassa, jossa koululaiselle piti pakata kotoa eväät "snack breakille". Toisessa maassa niitä oli kaksi, aamupäivällä ja iltapäivällä. Tai ehkä sulle sanoo jotain esim. ruotsalaisten "fika"?
https://www.7giorni.info/attualita/peschiera-borromeo/peschiera-il-nuov…
https://www.scuoledimediglia.edu.it/menu-scolastico-12-2-2-2-2/
https://www.santacaterinasesto.it/news-dalla-scuola/menu-invernale-2015…
Tässä on muutama eka googlettamalla haettu italialainen ruokalista ( kouluista), niissä välipaloina näkyy mm. leipää ja marmeladia, mehu, torttu ja useimmiten hedelmä
Aamupala, välipala, lounas, välipala, päivällinen, välipala, iltapala
Hyvinhän noita välipaloja tuonne saa tungettua
Muuallahan on pääosin eri ruoka-ajat muutenkin. Aamupala, lounas joskus keskipäivän jälkeen ja päivällinen kuuden jälkeen.
Siis suositus on syödä n. 3-5 tunnin välein. Syö vaikka klo 7, klo 12, klo 17 ja klo 19. Siinä olisi aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala eikä välipaloja. Niitä välipaloja voivat suunnitella he, jotka tykkäävät syödä pienempiä määriä kerralla, joten silloin se ruokailuväli on lähempänä kolmea tuntia kuin viittä.
Toiset tarvitsevat välipaloja. Esimerkiksi he, jotka saavat päänsäryn liian pitkästä syömättömyydestä. Se ei muuten ole kivaa. Ole onnellinen jos sinä et tarvitse niitä, mutta muista, että toisille ne ovat välttämättömiä.
Vierailija kirjoitti:
Toiset tarvitsevat välipaloja. Esimerkiksi he, jotka saavat päänsäryn liian pitkästä syömättömyydestä. Se ei muuten ole kivaa. Ole onnellinen jos sinä et tarvitse niitä, mutta muista, että toisille ne ovat välttämättömiä.
TUo päänsärky tulee minullekin jos olen totutellut liikasyömään. Kun siirryn 3 ateriaan päivässä pari ekaa viikkoa vaikeita, sen jälkeen päänsäryt häviää.
En ite tiiä, mutta jenkeissä kuulemma jotkut syö "yöpalaa" :D