Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko pullataikinan tehdä ilman kananmunaa?

Vierailija
10.02.2010 |

Olisko jotain reseptiä heittää?

Kommentit (22)

Vierailija
1/22 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

SAISIKO SIIHEN OHJETTA OIS IHAN MUKAVA SAADA HUOMASIN JUURI KUN TEIN TAIKINAA ETTÄ HETKONEN EI OLE MUNIA.

Vierailija
2/22 |
24.05.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli yksinkertaisesti jätät vain sen munan pois ;)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

normirespti, jätä muna vaan pois



t. kokki

Vierailija
4/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Enintään tilkka nestettä lisää.



Muista, ettet sitten käytä munaa voiteluunkaan, jos allergikolle on tarkoitus tarjota.

Vierailija
5/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

normirespti, jätä muna vaan pois

t. kokki

Vierailija
6/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

en laita koskaan munia taikinaan, ilman maitoa voi tehdä vaikka veteen tai kaura/soija/riisimaitoon. vaniljaista makua saat kun teet nalle vanilja kaurajuomaan

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunien ja maidon käyttö pullasta on peruja ajalta ennen jääkaappia: maataloissa käytettiin maitoa ja kananmunia joka paikkaan, myös pullataikinaan ihan siitä syystä, että saatiin niitä käytettyä johonkin enne pilaantumista.



Itse en käytä munaa kuin pullien voiteluun.



hyvän puillataikinaohjeen saat ihan vehnäjauhopussin kyljestä, eli seuraava:



5 dl vettä

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

kardemummaa

200 g sulaa rasvaa( mieluiten voita).



Vierailija
8/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista, ettet sitten käytä munaa voiteluunkaan, jos allergikolle on tarkoitus tarjota.

unohdin vaan ostaa kananmunaa kaupasta :)

-ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

muuten sama resepti, kuin esim jauhopussin kyljessä on. Muista antaa nousta tarpeeksi, ennen leipomista ja ennen uuniin laittoa, lämpöisessä paikassa. Itse laitan tiskialtaaseen kuumaa vettä(1/3 osaa) ja sinne taikinan nousemaan(peitettynä liinalla) ja sitten uudet vedet ja pullapelti siihen päälle.

Vierailija
10/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyvän puillataikinaohjeen saat ihan vehnäjauhopussin kyljestä, eli seuraava:

5 dl vettä

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

kardemummaa

200 g sulaa rasvaa( mieluiten voita).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmunien ja maidon käyttö pullasta on peruja ajalta ennen jääkaappia: maataloissa käytettiin maitoa ja kananmunia joka paikkaan, myös pullataikinaan ihan siitä syystä, että saatiin niitä käytettyä johonkin enne pilaantumista. Itse en käytä munaa kuin pullien voiteluun. hyvän puillataikinaohjeen saat ihan vehnäjauhopussin kyljestä, eli seuraava: 5 dl vettä 50 g hiivaa 2 dl sokeria 2 tl suolaa kardemummaa 200 g sulaa rasvaa( mieluiten voita).


Ja tuossa minun lukemassani lähteessä sanottiin, että valmiista pullasta ei erota, onko siinä käytetty maitoa ja munaa - ne ei vaikuta makuun. Muna vaikuttaa rakenteeseen, huonompaan suuntaan. Pullat kuivaa nopeampaa, jos käyttää taikinassa munaa :)

Vierailija
12/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

taikina kohoaa todella nopeasti mikrossa 10-15 minuutissa. lämmitä maito mikrossa, jolloin sinne jää hieman lämpöä- sitten vaan taikinakulho mikroon ja taikina pn nopeasti leivontavalmista! :) pitäiskin tehdä toinen satsi laskiaispullia, nam!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teeppä seuraavanlaisia, ihan mielettömän hyvin pullia:



Leivo pyöreitä pullia, anna kohota liinan alla.



Sulata kippoon voita ja toiseen kippoon tee sokerista + kanelista seos. Ota kohonnut pulla käteesi pohjasta, kieputa sen päällinen sulassa rasvassa ja heti perään kanelisokerissa.



Houmaa, että joudut välillä kuuemntamaan voita uudelleen, sen pitää olla koko ajan ihan sula. Muuten kanelisokeriseos ei tartu tai tarttuu paakkuntuvasti.



Nämä on aivan ykkössuosikkeja, eikä tosiaan tartte voidella :)

Vierailija
14/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

hyvän puillataikinaohjeen saat ihan vehnäjauhopussin kyljestä, eli seuraava:

5 dl vettä

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

kardemummaa

200 g sulaa rasvaa( mieluiten voita).


JAUHOT pois... :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

paista pyöreät pullat normaalisti, anna jäähtyä. tee sokeri-vaniljasokeriseos, voitele pulla voisulalla ja kieritä sokeri-vaniljasokeriseoksessa, NAM! tulee ihania vaniljaisia pullia, aivan mielettömän hyviä!!

Vierailija
16/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonko jauhoja?

hyvän puillataikinaohjeen saat ihan vehnäjauhopussin kyljestä, eli seuraava:

5 dl vettä

50 g hiivaa

2 dl sokeria

2 tl suolaa

kardemummaa

200 g sulaa rasvaa( mieluiten voita).


JAUHOT pois... :D

Vierailija
17/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

noin kiloa jauhoja.



T: ohjeen antanut



*uhmetteli itsekin kovin lyhyttä ohjetta* :DD

Vierailija
18/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

YKSI KILO



nolona - - -

Vierailija
19/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

kannattaa lisätä jauhoja pikkuhiljaa ja vaivata kunnolla pidempi aika, kunnes taikina alkaa irtoamaan kulhon reunasta. liikaa jauhoja=kuivempi pulla. mä teen usein 3 dl:n taikinan, johon tulee 3dl nestettä ja jauhoja siihen määrään 6dl, taikina jää aika pehmeäksi (parempi pyöreiden pullien tekoon, kuin kaulittavaksi), mutta pullat on sitten ihanan pehmoisia, eikä yhtään kuivia.

Vierailija
20/22 |
10.02.2010 |
Näytä aiemmat lainaukset

terv. uusavuton ap

noin kiloa jauhoja.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi viisi