Salaatti jäi eilen illalla yöksi pöydälle n. 10h, voiko syödä?
Vihersalaatti missä ei ole kastiketta, ei juustoja, ei lihoja yms eli vain kuivia ”rehuja”. Ei haise eikä näytä oudolta.
Kommentit (24)
No mitä sille olisi siinä tapahtunut? Minkä ainesosan ajattelet pilaantuvan huoneenlämmössä?
Tietenkin voi. Jos rehut näyttää tosi nuutuneilta, niin sitten ehkä ei, mutta kyllä sitä muuten voi
Vierailija kirjoitti:
No mitä sille olisi siinä tapahtunut? Minkä ainesosan ajattelet pilaantuvan huoneenlämmössä?
Ainakin jotakin viherasioita pitäisi säilyttää jääkaapissa? En tiedä miksi. ap
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin voi. Jos rehut näyttää tosi nuutuneilta, niin sitten ehkä ei, mutta kyllä sitä muuten voi
Näytti hyvältä. Toki lämpimiä mutta minusta ok? ap
Ääntä kohden vaan. Ei tuollainen salaatti nyt syömäkelvottomaksi 10 tunnissa mene.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tietenkin voi. Jos rehut näyttää tosi nuutuneilta, niin sitten ehkä ei, mutta kyllä sitä muuten voi
Näytti hyvältä. Toki lämpimiä mutta minusta ok? ap
Luota aisteihisi
Onhan niitä suurin osa kaupassakin lämpimässä tilassa. Maista ja jos ei maistu pahalta, niin syö :)
Eihän tuossa ole mitään, mikä pilaantuisi lämpimässä.
Minulla jäi kaali pöydälle ja nauris, tein kaalilaatikkoa lampaasta. Olen haistellut näitä mutta eivät haise pilaantuneita. Eilen tein siis Luis tuon lammaskaalin ja jäi leivinuunin katveeseen sitten näkökentässä nuo kaali ja nauris
Voit laittaa vihanneskeittoon tai munakkaaseen, jos muuten epäröit.
Omalla vastuulla voi syödä mutta minä heittäisin kompostiin. Ja miksi se jäi huoneenlämpöön niin ettei voinut jääkaappiin sitä laittaa.
Ei salaatti pilaannu kymmenessä tunnissa, vaikka ehtisi nuutumaankin. Nuutuminen johtuu veden haihtumisesta, eli siis on kuivumista.
Jos teen makkarakeittoa, säilytän sitä yli vuorokauden liedellä kannen alla kattilassa. Koskaan ei ole ongelmia ollut tai tullut siitäkään, vaikka lihapitoinen ruoka on. Kuumaan suljettuun tilaan on vaikeaa hajoittajien päästä ruokaa pilaamaan ja seuraavana päivänä se lämpeää uudelleen kiehuvaksi, kun syön sen loppuun.
Ihmisillä on joku ihme hysteria ruuan säilyvyydestä. Jos se tuoksuu, maistuu ja näyttää hyvältä, on se syötävää. Olen joutunut heittämään paketista otettua, juuri ostettua lihaa roskiin vain siksi, että se on haissut epämiellyttävälle tai pahalle. Tuoreus tai "tuoerus" ei ole aina tae ruuan syömäkelpoisuudesta ja toisaalta taas huoneenlämmössä säilytetty ruoka ei ole automaattisesti pilalla. Maista ja haista. Meillä on ruokaan tehoavat aistit, käytä niitä.
Ei salaatti tietenkää pilaannu pöydällä. Sielä ne pelloilla tai kasvihuoneessakin lämpimässä on.
Vierailija kirjoitti:
Ei salaatti tietenkää pilaannu pöydällä. Sielä ne pelloilla tai kasvihuoneessakin lämpimässä on.
Kun salaatti on pilkottu/revitty niin ne mehut tulee jo ulos ja salaattin pilaantuminen nopeutuu aika lailla.
Itse ap:n tilanteessa voisin salaatin syödä, mutta kenellekään muulle en sitä tarjoaisi.
Kyllä pilaantuu salaatti huoneenlämmössä hyvin nopeasti. Kamalaa että säilytät keittoja vuorokauden huoneenlämmössä sillä ruuat pitää jäähdyttää nopeasti ja laittaa kylmään ja johan sen sanoo järkikin.
Toisilla vaan vatsa kestää syödä mitä tahansa ja on yksilöllistä. Käytän aisteja mutta en siltikään säilytä mitään ruokia huoneen lämmössä. Jos ruokaa jää ylitse niin nopea kylmentäminen ja kylmään laittaminen saa sen säilymään.
Syön kaikkea pitkään pöydällä seissyttä, ei ne mitään pilalle mene.
Koskaan ei ole mitään oireita tullut.
Kiirastorstaina Jeesusta tuomittiin syyttömänä lyötiin ruoskittiin YouTube passion of christ . Leffa.
Pese ja syö.