Kuinka merkittävä tekijä Omega3 on kolesteroliarvon alentajana?
Minulla on perinnöllinen korkeahko kolesteroli, ja sain tuttavaltani suosituksen hankkia Omega3-kalaöljytuotteen. Tehoaako?
Kommentit (31)
Itsellänikin on sukurasitteena tullut korkea kolesteroli. Lääkäri sanoi ettei sitä pelkällä ruokavaliolla alle vitosen saadakaan. Ei auta kuin sinnitellä ja turvautus tarvittaessa jossakin vaiheessa alentajalääkitykseen. Kalaöljy saattaisi olla hyödyksi mutta ei ehkä ratkaise koko ongelmaa.
Vierailija kirjoitti:
Sinuna kiinnittäisin huomiota enemmänkin ravitsemukseen. Voit, rasvaiset maitotuotteet, viinerit ja suklaat pois. Saattaisi olla isoksikin avuksi.
Höpöhöpö, voit ja rasvaiset maitotuotteet on hyväksi. Sokeri on se pahis.
Puoli Suomea ylittää sallitut kolesteroliarvot. Eli ne on määritetty pieleen. Esim. Norjassa on erilaiset arvorajat, jotka paremmin istuvat kansan tilanteeseen. Eihän voi lähtökohtaisesti olla niin, että "koko" kansa on sairas ja sitä on lääkittävä.
Vierailija kirjoitti:
Itsellänikin on sukurasitteena tullut korkea kolesteroli. Lääkäri sanoi ettei sitä pelkällä ruokavaliolla alle vitosen saadakaan. Ei auta kuin sinnitellä ja turvautus tarvittaessa jossakin vaiheessa alentajalääkitykseen. Kalaöljy saattaisi olla hyödyksi mutta ei ehkä ratkaise koko ongelmaa.
Suomessa viitearvot on liian alhaiset. Sellaisia arvoja ei saakaan ilman lääkitystä. Eikä noin alhaiset arvot ole millään tavalla edes hyväksi. Vanhemmiten kolesterolit nousee luonnostaan ja niitä ei pidä keinotekoisesti alentaa.
Vierailija kirjoitti:
Puoli Suomea ylittää sallitut kolesteroliarvot. Eli ne on määritetty pieleen. Esim. Norjassa on erilaiset arvorajat, jotka paremmin istuvat kansan tilanteeseen. Eihän voi lähtökohtaisesti olla niin, että "koko" kansa on sairas ja sitä on lääkittävä.
Miksei suurella osalla kansalaisia kolesteroliarvo voisi olla liian korkea? Niinhän se oli Itä-Suomessa aikoinaan, kun aloitettiin Pohjois-Karjala -projeksi tarkoituksena alentaa sydäntautikuolleisuutta. Grönlantilaisilla on kuulemma alhainen kolesteroli, vaikka he syövät valaan- ja hylkeenrasvaa. Jos suomalaiset tekisivät saman, suuri osa meistä aikuisista suomalaisista kaatuisi varmaan saappaat jalassa parissa vuodessa!
Unohdetaanpa nyt tuollaiset humpuukit ja syödään vain vastuullisen big pharman tutkittuja ja turvallisia reseptivalmisteita. Kunpa kokonaiskolesterolin viitearvon ylärajaksi nyt pian saataisiin 4,0...
T. Valkotakkiveljeskunnan ylipappi
Syö lohta tai ylensäkin kalaa.Ota kaikki vitamiinit hivenaineet ravinosta jota lappaat suuhusi ,äläkä pillereinä.
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Itse asiassa voi mennä ojasta allikkoon tuon kanssa. On monia tutkimuksia missä omega-3 kapselit nostavat kolesterolia.
Sinuna kiinnittäisin enemmän nyt huomiota kuituihin ja perusruokaan.
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Sisältää kuitenkin enemmän epäterveellistä kovaa rasvaa. Muusta "hyvyydestä" en tiedä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Syömme puolisoni kanssa samoja vähärasvaisia tuotteita. Suklaa ja muut rasvaiset sekä makeat, että suolaiset maistuu. Minun kokonaiskolesteroli on alle 4, kun vastaavasti mieheni huono kolesteroli yli neljä. Jätettiin ”mättö” pois. Vaihdettiin myös ruokavaliota kasvispainotteiseksi. Minun arvot pysyivät samana, mieheni arvot putosi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Sisältää kuitenkin enemmän epäterveellistä kovaa rasvaa. Muusta "hyvyydestä" en tiedä.
Juuston rasva on juurikin sitä, mitä ihminen tarvitsee. Ei se mitään epäterveellistä ole.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Sisältää kuitenkin enemmän epäterveellistä kovaa rasvaa. Muusta "hyvyydestä" en tiedä.
Juuston rasva on juurikin sitä, mitä ihminen tarvitsee. Ei se mitään epäterveellistä ole.
Olenko tosiaankin täysin hakoteillä kuvitellessani, että maitorasva on ns. kovaa rasvaa ja epäterveellistä. Ravintosuositukset kehottivat ainakin jossakin vaiheessa välttämään kovaa rasvaa, ovaatko ne muuttuneet äskettäin? Kertokaapa, fiksummat ja tietävämmät!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Sisältää kuitenkin enemmän epäterveellistä kovaa rasvaa. Muusta "hyvyydestä" en tiedä.
Juuston rasva on juurikin sitä, mitä ihminen tarvitsee. Ei se mitään epäterveellistä ole.
Juuston rasva on puhdasta maitorasvaa, jolla ikävä kyllä on taipumus tukkia verisuonia.
Sitähän se kolesteroli on. Verisuonien seinämiin kovettunutta ja kerääntynyttä rasvaa.
Eipä siinä mitään, voihan niiden kolesteroli arvojen antaa olla vaikka miten korkealla.
Oma valintahan se aina on.
Ei kuitenkaan tarvitse sitten neljän-viidenkymppin kieppeillä ihmetellä jos tulee sydänvaivoja tai jopa infrakti.
Miten se veri pääsee kiertämään suonissa ja valtimoissa, jos ne suonet ovat tukittu kolesterolilla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Sisältää kuitenkin enemmän epäterveellistä kovaa rasvaa. Muusta "hyvyydestä" en tiedä.
Juuston rasva on juurikin sitä, mitä ihminen tarvitsee. Ei se mitään epäterveellistä ole.
Taidat kuulua niihin, jotka peräänkuuluttavat luonnonmukaisuutta ja luonnontuotteita - vaikka sitten henki menisi. Luonnontuote se on valkokärpässienikin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Monella vääränlainen ravitsemus on syynä korkeaan kolesteroliin. Vaatii melkoista itsekuria suostua luopumaan rasvaisista juustoista, suklaasta ja isoista pihveistä, jos sellaisiin on tottunut, mutta kannattaisi kokeilla. Oma kolesteroliarvoni putosi 6:sta 5,6:een muutamassa viikossa siirryttyäni kevytjuustoihin ja jätettyäni päivittäisen suklaan mussutuksen pois.
Normaalirasvainen juusto on hyvää ravintoa, ei mitkään kevytjuustot.
Ohhoh! Mistähän ravitsemuksen oppaasta olet tuon lukenut.
Kevyjuustossa on vähemmän rasvaa.
On aivan eri asia, ostaako yli 30 % rasvaista Oltermania, vaiko 17 % :sta Oltermania.
Sama Polar-juustoissa ja muissakin.
Itse olen diabeetikko, ja vaikka lääkäri ei ravintoterapeutti olekaan, hän sanoin kuitenkin minulle kun diagnoosin sain, sen verran diabeetikon ruuasta, että pitäis syödä korkeintaan 17 % rasvapitoisia juustoja, tummaa leipää ja kuituja saannista pitää huolehtia.
Antoi myös lähetteen ravintoterapeutin vastaanotolle.
Sain hyvät ohjeet uuteen tapaan syödä ja hoitaa sairauttani. Noilla ohjeilla myös laihduin ja diabetekseni on myös tasapainossa, verensokerit eivät heittele ja myös nuo kolestroli arvot normaaleja nykyisin.
Olen kiitollinen saamastani hyvästä hoidosta.
Sinuna kiinnittäisin huomiota enemmänkin ravitsemukseen. Voit, rasvaiset maitotuotteet, viinerit ja suklaat pois. Saattaisi olla isoksikin avuksi.