Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten teet ruskeakastikkeen?

Vierailija
05.04.2022 |

Ja kuinka maustat sen?

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kattilaan voita ja siihen vehnäjauhot, sekoittelen ja otan väriä kunnes muuttuu varsin tummaksi ja hieman pähkinäiseksi, mitä tummempi sitä "ruskeampi" kastike. Sitten neste eli vesi ja hieman kermaa, maustaminen riippuu vähän siitä mille ruoalle sen teen, mutta ihan perus versioon riittää suola ja mustapippuri, joskus lorautan hieman väsuolaisempaa Kikkomania joukkoon.

Vierailija
2/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Et sitten varmaan osaa tehdä siitä hyvää ja maukasta? Mitä kastikketta sitten suosit?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Ruoka? Se on kastike, ruoan lisuke, ei ruoka.

Vierailija
4/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nokare voita paistinpannulle. Vehnäjauhoja 1 rkl. Ruskistus. Vettä. Lihaliemikuutio. Sitten pieni kiehautus.

Vierailija
5/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Et vaan osaa tai olet tylsä ituhippi

Vierailija
6/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nokare voita paistinpannulle. Vehnäjauhoja 1 rkl. Ruskistus. Vettä. Lihaliemikuutio. Sitten pieni kiehautus.

Ei tarvitse mitään kuutioita, jos tuon ruskistamisvaiheen tekee ns kunnolla eikä jätä liian vaaleaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskea kastike niinkuin tehdään . Jos tulee lasagneen niin mausteet sen mukaan. Jos possusuikaleiden kanssa niin lihaliemikuutiota pala sinappia ja pippuriseosta. Jos nakkikastikkeeksi niin sinapin tilalle ketsuppia. Teen ruskean kastikkeen öljyvoi seoksella johon sitten jauhot lisään.

Vierailija
8/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Et sitten varmaan osaa tehdä siitä hyvää ja maukasta? Mitä kastikketta sitten suosit?

Ei ole kiinni mun kokkaustaidoista, koska on tylsän makuista ihan kenen vaan tekemänä (itse en ole sitä edelleenkään ikinä tehnyt..)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ostan kaupasta. Ei kyllä oikeasti kuulu repertuaariin. Suosin tomaattipohjaisia kastikkeita.

Vierailija
10/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Et vaan osaa tai olet tylsä ituhippi

En osaa mitä? Tykätä ruskeasta kastikkeesta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Ruoka? Se on kastike, ruoan lisuke, ei ruoka.

Mitä ostat ruokakaupasta? Pelkkiä paisteja? Mikä on mielestäsi ruokaa?

Vierailija
12/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vuosikaudet olen tehnyt Mysi Lahtisen ohjeen mukaan ns. Kolmen tunnin kastiketta isomman määrän ja sitten pakastanut sen 3-5 dl pakasterasioihin. Sieltä on sitten helppo sulattaa esim makkaran tai lihapullien lisäksi. Hyvä peruskastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Ruoka? Se on kastike, ruoan lisuke, ei ruoka.

Mitä ostat ruokakaupasta? Pelkkiä paisteja? Mikä on mielestäsi ruokaa?

Mitä ihmettä sinä sepustat? Kastike on kastike, siis ruskea kastike, tai vaikka valkokastike tai hollandaise, bearnaise jne.

Jos ruoasta puhutaan niin sitten se olisi vaikkapa lihakastike, kanakastike, kinkkukastike, kasviskastike jne, siis kastikeruoka jossa muutakin kuin se suurus+neste+mausteet=pelkkä kastike ja siitä ap kysyi.

Vierailija
14/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ruskea kastike niinkuin tehdään . Jos tulee lasagneen niin mausteet sen mukaan. Jos possusuikaleiden kanssa niin lihaliemikuutiota pala sinappia ja pippuriseosta. Jos nakkikastikkeeksi niin sinapin tilalle ketsuppia. Teen ruskean kastikkeen öljyvoi seoksella johon sitten jauhot lisään.

Lasagneen ruskea kastike? Voi kiesus🤨.

Siihen tulee bechamel eli valkokastike ja sitten se jauheliha"osasto" tykötarpeineen, mutta se ei ole kastike.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan jauhot öljyssä, lisään lihaliemikuutiota ja vettä +soijaa. En tykkää minäkään. Saatan tehdä väärin, mutten tykkää muidenkaan tekemästä. Kermakastiketta (kerma, sinappi, valkoviini/siiderietikka+soija) tai valkoista kastiketta (jauho+voi+maito) rakastan. Tomaattipohjaisia kadtikkeita käytän eniten.

Vierailija
16/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vuosikaudet olen tehnyt Mysi Lahtisen ohjeen mukaan ns. Kolmen tunnin kastiketta isomman määrän ja sitten pakastanut sen 3-5 dl pakasterasioihin. Sieltä on sitten helppo sulattaa esim makkaran tai lihapullien lisäksi. Hyvä peruskastike.

Itse en alkaisi keittää suurta määrää ruskeaa kastiketta pakastimeen. Eihän siinä ees mee kauan aikaa, kun sen tekee.

Vierailija
17/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ruskistan voin ja vehnäjauhot. Lisään veden ja laitan kyllä kermaa aina. Sitten oikaisen ja lorauran vasikanfondia ja lisään mustapippurirouhetta.

Minusta tuo kyseinen fondi antaa hyvän maun.

Jos se on loppu niin sitten ihan suolaa ja sitä pippuria. Soijakastikettakin olen laittanut.

Niin ja sokeriakin lisään hieman.

Meillä ei syödä ruskeaa kastiketta oikeastaan ikinä sellaisenaan ruuan kanssa. Aina teen siitä joko jauhelihakastikkeen, nakkikastikkeen tai lihapullia sekaan.

Vierailija
18/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kertoo jotain kastikkeesta, kun siitä ei jää muuta mieleen kuin väri.

Vierailija
19/34 |
05.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vuosikaudet olen tehnyt Mysi Lahtisen ohjeen mukaan ns. Kolmen tunnin kastiketta isomman määrän ja sitten pakastanut sen 3-5 dl pakasterasioihin. Sieltä on sitten helppo sulattaa esim makkaran tai lihapullien lisäksi. Hyvä peruskastike.

Itse en alkaisi keittää suurta määrää ruskeaa kastiketta pakastimeen. Eihän siinä ees mee kauan aikaa, kun sen tekee.

Tuossa lainaamassasi viestissä tehdän nimenomaan kolmen tunnin kastike, rauhassa hautuessaan maku on paljon intensiivisempi kuin vaikka 10 minuutissa tehdyssä kastikkeessa.

Vierailija
20/34 |
06.04.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En tee. En ole koskaan tehnyt, kun on niin tylsän makuinen ruoka.

N40

Sama. En ole vielä tarvinnut mihinkään

n62v

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän kolme