Miksi punaviini aiheuttaa sen, että naamani turpoaa ja helottaa punaisena, seuraavana päivänä päänsärky?
Alkoholi ei selitä, koska valkoviini yms eivät aiheuta samaa. Mikä punaviinissä on?
Kommentit (13)
Vierailija kirjoitti:
Tanniini ja sen korkea pitoisuus aiheuttaa tuota.
Näin minäkin uskon
Vierailija kirjoitti:
Ilmainen vinkki: älä juo.
Punaviini nyt vaan maistuu mielestäni parhaimmalle.
Olet jollekin ainesosalle allerginen.
Sulfidi, jota käytetään säilöntaineena
Tykkään punkusta, mutta aiheuttaa mulle pahoinvointia. Rupeaa oksettamaan, päätä särkee ja alkaa masentamaan. Sitten tulee väsymys, nukahdan ja aamulla kauhea oli vaikka ois juonut vaan 2-3 lasia.
N28
Vierailija kirjoitti:
Sulfidi, jota käytetään säilöntaineena
Sulfideja on myös valkoviinissä ja siidereissä. Eivät aiheuta mitään.
Oluessa on myös tanniineja kuulemma, muttei yhtä paha kuin viini.
Kyllä se syy yleensä on yliherkkyys tuolle rikille. Oletko kokeillut aiheuttaako luomuviinit saman reaktion?
Viineissä on eroja tuon suhteen. Yksi vinkki: kokeile luomuviiniä. Toinen: rypäleissä on eroja. Merlot ei mielestäni huono valinta, jos pelkää takapotkua. On sellainen pehmeä.
Kolmas: kannattaa juoda reilusti vettä joko alle tai välissä. Hedari tulee helposti ylipäätään nestehukasta, eli reilu vedenjuonti on viisasta myös sisäelinten jaksamisen kannalta. Ihmiset usein "unohtaa" juoda päivän mittään. Monet päänsäryt olen saanut siitä, että tajusin vain juoneeni kuivaan kehoon. Olo voi olla todella kehno sitten aamulla. Moni vahvasti humaloitu ipa-olut tekee samaa.
Olen ilmeisesti allerginen jollekin punaisten/tummien rypäleiden antosyaanille, eli väriaineelle. En voi juoda punkkua lainkaan, jo pelkkä tuoksu saa aikaan pahan olon. Pari joulua sitten huomasin, etten pysty enää juomaan punaista glögiä, jos se on tehty rypälemehuun! Jostain syystä pystyn kyllä syömään pieniä määriä tummia rypäleitä, mutta juomamuodossa ne eivät vaan sovi.
Tanniini ja sen korkea pitoisuus aiheuttaa tuota.