Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kertokaa helppoja keitto-ohjeita!

Vierailija
07.03.2022 |

Mun arkiruokalistoilla ei ole yhtään keittoa. Haluaisin tehdä jotain superhelppoa, missä käytetään tyyliin pakastekasviksia ja viskataan vaan jotain joukkoon. Ongelmani on se, etten osaa maustaa ja mun kokeilemat keitot on maistuneet lähinnä vedeltä.

Saa olla kalaa, lihaa, kanaa, mutta ei esim. katkarapuja ja muita mereneläviä. Eikä kermaa, en tykkää kermakeitoista.

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikista helpoin konsti,jolla saat makua:Kuumenna pannussa/kattilassa ensin öljyä,sitten lisää voita,jos on ja sinne sitte mausteita,paprikasjauhetta sun muuta,pyörittelet hetken niitä siinä,älä polta,sitten heität siihen kasvikset,annat olla siinä jonkin aikaa, sekoitellen. Sitten kaadat pannulle vettä,levy ykköselle,vahdi ettei kiehu yli. Maista ja lisää vaikka suolaa tai pippuria.

Niin ja riippuen mitä sulla on,kalaa,kanaa,mitä vaan,paista aikaisemmin.

Vierailija
2/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikista helpoin konsti,jolla saat makua:Kuumenna pannussa/kattilassa ensin öljyä,sitten lisää voita,jos on ja sinne sitte mausteita,paprikasjauhetta sun muuta,pyörittelet hetken niitä siinä,älä polta,sitten heität siihen kasvikset,annat olla siinä jonkin aikaa, sekoitellen. Sitten kaadat pannulle vettä,levy ykköselle,vahdi ettei kiehu yli. Maista ja lisää vaikka suolaa tai pippuria.

Niin ja riippuen mitä sulla on,kalaa,kanaa,mitä vaan,paista aikaisemmin.

:O En ole ikinä kuullut tälläsestä tavasta! Kiitos!

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No laitat niitä mausteita enemmän sinne keittoon? Keitothan on helppoja ruokia, kun mausteita voi aina lisätä maistamisen jälkeen.

Esim. kanakeittoon currya, basilikaa ja yrttituorejuustoa. Kalakeittoon maustepippuria, tilliä, suolaa. Jauhelihakeittoon mustapippuria, paprikajauhetta, jotain maustesekoitusta(esim.grillimauste tai jauhelihamauste). Näitä itse käytän ja hyvää tulee. Lisäksi suolaa ja liemikuutioita, kasviskuutiot käy kaikkiin keittoihin jos haluaa vain yhtä ostaa.

Vierailija
4/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikkein helpoin keitto on hernekeitto. Herneitä on liotettava noin 10-12 tuntia ennen keittämistä, eli illalla kattilaan herneet ja vesi, ja aamupäivällä kiehumaan. Meiramia sekaan, ja jossain vaiheessa savukinkkua pilkottuna. Suola lisätään vasta ihan lopussa.

Itse olen tehnyt nyt muutamaan kertaan kurpitsakeittoa: pilkon kurpitsan pieniksi kuutioiksi, kattilaan pohjalle öljyä ja mausteita (paprikaa, kurkumaa, pippuria myllystä - tässä vaiheessa voi laittaa sipulia pilkottuna kuullottumaan) ja hetken päästä kurpitsakuutiot perään, ja valkosipulia murskattuna tai pieneksi pilkottuna. Vettä sen verran, että kurpitsa peittyy. Keitän sen aikaa, että kurpitsa pehmenee (siksi pilkon pieneksi, että kypsyy nopeammin). Maustan suolalla ja surautan sauvasekottimella sileäksi, ja lisään vielä nokareen sulatejuustoa.

Peruskeitto: kattilaan perunoita, porkkanoita, lanttua jne pilkottuna, vettä sen verran, että perunat juuri ovat veden alla. Sekaan liemikuutio, pippuria, suolaa, paprikaa, kuivattuja yrttejä. Jos proteiiniosuus on valmiiksi kypsää, niin se kannattaa lisätä vasta loppuvaiheessa. Jos taas on jotain naudanlihaa, niin se kannattaa keittää ensin, riipiä lihat luista irti ja sitten siihen liemeen lihan kanssa ne perunat sun muut. Pakastekasviksia kannattaa lisätä vasta kypsymisen loppuvaiheessa. Itse kaadan sekaan ketsupinloput (eli huuhtelen "tyhjän" ketsuppipullon ja kaadan sen huuhteluveden soppakattilaan). Tossa olikin ylempänä jo vinkkejä, miten eri soppia voi maustaa.

Pinaattikeitto on helppo myös: ensin sulatetaan voi kattilassa, sekaan vehnäjauhoja (sopan määrästä riippuu, 3rkl-1dl) ja annetaan kypsyä hetken, sitten sekaan maito huolella sekoittaen. Annetaan hetken kiehahtaa ja sekaan pieneksi pilkottu pinaatti, nokkonen, mangoldi tai vaikka lehtikaali. Jos ei ole kovin pieneksi pilkottua, niin tuonkin voi surauttaa sauvasekottimella sileäksi. Maustetaan jauhetulla muskottipähkinällä, pippurilla myllystä ja suolasta. On mietoa, mutta perinteisen keitetyn kananmunan ja ruisleivän kanssa hyvää silti.

Vierailija
5/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huuhtele punaisia linssejä ja lisää fondiin, sekaan pakastevihanneksia, tomaattia ja omenaa, suurusta tarvittaessa maapähkinävoilla.

Vierailija
6/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keittoihin ainakin 1 kuutio tai pieni pänikkä kasvislientä! Makua ja suolaa ei tarvitse enää lisäillä, lisäksi kunnon mausteet + yrtit (vaikka kuivattu tilli tai persilja, saa taviskaupastakin isoissa päniköissä halvalla). Pitäisi onnistua. En kuullottele mitään keittoja varten, mutta heitän ensin kattilaan liemikuution, perään pussillisen keittojuureksia ja paljon pilpottua sipulia tai purjoa, hetken päästä pieneksi kuutioidut perunat ja muut tuorekasvikset (esim. paprika, varsiselleri). Tämän jälkeen lisätään nakit tai jauheliha, nyhtis, mitä kukin haluaa käyttää. Kun keitto taas kiehuu, tarkista ovatko perunat kypsiä - kun ovat, keitto on valmista. Anna tekeytyä hetki ja kutsu väki syömään.

Vaihtelua saat lisäämällä lähes valmiiseen keittoon tomaattipyreetä pienen purkin + 1/2  - 1 dl kuutioitua suola- tai herkkukurkkua + vähän lime- tai sitruunamehua (myös herkkukurkun liemi käy), saat seljankamaisen keiton, johon sopii vaikka pakastekala mukaan. On hyvää, helppoa ja nopeaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta pakastealtaasta perunakeittojuureksia pussillinen. Keitä vedessä, lisää ruskistettu ja esim. suolalla ja mustapippurilla maustettu jauheliha/makkara joukkoon ja keitä. 1-2 liha/kasvisliemikuutiota mukaan.

Vierailija
8/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

vesi

peruna

suola

pottu

lanttu

porkkanaoita

selleri

kasvi liemi kuutio

liha liemi kuuto

kana kuutio

viipaloivihannekset ja laita vettä astiaan lisää vihannekset astiaan laita hella päälle keitä ruoat 30-40min hella 6/9 teho sitten kaada keitto keitto lautaselle ja syö siitä sitten suolaa voit laittaa myös näin teen keiton itselle + 3 lasta hyvää on ja terveellistä kotiaista vihannesta ja pottua ja muuta ! hyvää on

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Huuhtele punaisia linssejä ja lisää fondiin, sekaan pakastevihanneksia, tomaattia ja omenaa, suurusta tarvittaessa maapähkinävoilla.

Palkokasvit saa monen sekasyöjän mahan tosi kipeäksi! Jos ap päätyy kokeilemaan tätä, suosittelen aloittamaan varovasti. Linssit ei muutenkaan ole ehkä se maukkain vaihtoehto kasviskeittoon, mutta toisaalta tämähän on mielipidekysymys.

Vierailija
10/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikista helpoin konsti,jolla saat makua:Kuumenna pannussa/kattilassa ensin öljyä,sitten lisää voita,jos on ja sinne sitte mausteita,paprikasjauhetta sun muuta,pyörittelet hetken niitä siinä,älä polta,sitten heität siihen kasvikset,annat olla siinä jonkin aikaa, sekoitellen. Sitten kaadat pannulle vettä,levy ykköselle,vahdi ettei kiehu yli. Maista ja lisää vaikka suolaa tai pippuria.

Niin ja riippuen mitä sulla on,kalaa,kanaa,mitä vaan,paista aikaisemmin.

Tämän tavan toinen versio: ruskista kattilan pohjalla jauhelihaa, lisää kiehuva vesi (keittimestä) ja perunapalat, juurekset ja mausteet, myös lihaliemikuutio tai jauhetta. Tuloksena on perinteinen jauhelihakeitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
07.03.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pinaattikeitto.Paista kevyesti sipuli. laita vettä pannulle 2 dl  sipulien päälle ja vihanneskuutio.Laita joukkoon pinaatit .Mausta suolalla ,pippurilla, soijalla, ja kaada kermaa, maitoa tai sm'etanaa . Jos haluat paksumman keiton suurusta. Valmis 5 minuutissa.