Siis mitäh? Pitääkö pakastevihannekset keittää?
Niin, siis oikeesti pitääkö pakastevihannekset ja herne-maissi-paprikat keittää??? Mä oon vaan mikrossa lämmittänyt ja syönyt ihan hyvällä ruokahalulla..
Kommentit (9)
Olen kyllä vissiin tosi uusavuton, mutta en ole koskaan kuullut, ett ne pitäisi keittää...ap
Niitä ei saa missään tapauksessa mikrossa käyttää, paistaa, hauduttaa tai höyryttää.
ihmettä mä ainakin laitan ihan suoraan jäisinä esim. salaatin sekaan...?
edes ajatellut asiaa sen kummemmin, mutta ei tulis mieleenkään syödä keittämättä..
Kertokaa nyt, pitääkö ne oikeesti keittää, vai onko tää jotain hysteriaa...tahtoo tietää! ap
eikä nyt aina silloinkaan.olen myös ymmätänyt että mikro tappaa tämän myös.
eviran sivuilta:L. monocytogenes -bakteeria voi esiintyä maidossa ja maitotuotteissa, lihassa ja lihatuotteissa sekä kalassa ja kalatuotteissa. Bakteeria voi esiintyä myös tuoreissa kasviksissa ja pakastevihanneksissa. Listeria tuhoutuu kuumennettaessa, mutta valmiiseen elintarvikkeeseen voi bakteeria päästä ympäristöstä, saastuneesta raaka-aineesta tai raaka-aineen saastuttaman tuotantotason tai välineiden kautta. Elintarvikkeet voivat saastua myös huonon hygienian vuoksi esim. työntekijöiden käsien välityksellä. Riskielintarvikkeita ovat etenkin sellaiset kuumentamatta syötäväksi tarkoitetut tuotteet, joilla on pitkä myyntiaika ja joiden valmistusprosessi ei tuhoa listeriaa. Tähän ryhmään kuuluvat erityisesti tyhjiöpakatut kylmäsavustetut ja graavisuolatut kalatuotteet, pastöroimaton maito ja siitä valmistetut juustot (pehmeät kittipintaiset juustot, homejuustot ja tuorejuustot) tai huonosti pestyt vihannekset. Riskielintarvikkeita ovat myös erilaiset pateet.
lukee ohje mikrossa valmistamiseen. Eli kait ne voi kypsentää mikrossa. Itse ainakin laitan mikrokuppiin ilman vettä, kansi päälle (ei kokonaan kiinni) ja mikroon ohjeessa annetun ajan ajaksi. Hyviä on...
Ja mikro käy ihan hyvin.
Viime keväänä tutkimme pakastevihannesten mikrobikantoja ja järkyttyisitte jos tietäisitte... Niistä sai kasvamaan vaikka mitä "kivoja" pöpöjä.
Itseasiassa meidän kokeissa kävi selväksi että jos ne vihannekset syö heti sulatuksen jälkeen, siis ilman kuumennusta yli 70 asteen, ei niistä ole vaaraa.
Mutta jos vihannekset sulattaa (ilman kuumennusta) ja niitä säilytetään vuorokausi jääkaapissa niin voi pojat!! Johan kuhisivat!
lukee että ne muka keittää pitäisi?