Käytättekö maitojauhetta ruuanlaitossa?
Välillä iskee laiskuus kaupassa käydessä ilman autoa ja ei viitsisi kantaa maitoja kun muutakin painavaa kassiin kertyy. Lapsuudessa muistan että mökillä käytettiin maitojauhetta paljonkin ruuanlaitossa, varsinkin mökillä. Siis ihan tavallista maitojauhetta, mikä oli valmistettu maidosta haihduttamalla neste pois. Mutta en tiedä mihin äiti ja suvun naiset sitä käyttivät. Pullataikinaan varmasti, sen muistan ainoastaan.
Oletteko käyttäneet? Millaista esim. puuroista tulee? Voiko maitojauhetta käyttää kahviin?
Ajattelin etsiä kaupoista ja lisätä kotivarastoon.
Kommentit (9)
Löytyykö ihan marketeista ja pikku lähikaupoista?
Kyllä käytän. Sitä on hyvä pitää varalla. Sopii kaikkeen mihin maitoa nyt käytetäänkin.
Makaronilaatikko, kerma-/valkosipuliperunoihin osana nestettä, lettu-pannari-vohveli taikina, ylipäätään leipomiseen.
Näihin olen käyttänyt.
Kaipa sitä voi käyttää mihin tahansa mihin laitetaan maitoa? Puurot yms?
Tekee sen maidoksi ensin..
Käytän pannariin ja lettuihin, myös pullataikinaan jos iskee into leipoa eikä jaksa lähteä ostamaan maitoa.
Käytän. Mm. makaronilaatikkoon, pannariin ja mihin nyt yleensäkin maitoa tarvitaan. Kahvin juon mustana, joten maitojauheesta kahviin ei kokemusta.
On meillä sitä varalla. Esim. puuroa ja pinaattikeittoa olen tehnyt, lisään maitojauheen sellaisenaan loppuvaiheessa. Kahviinkin menee oikean maidon puutteessa. Varmaan sitä voi käyttää suunnilleen kaikkeen mihin maitoakin, paitsi siltänään en joisi, enkä laittaisi esim. muroihin.
Sopiiko makaronilaatikkoon?