Käytättekö valkoisia vai ruskeita suodatinpusseija kahvinkeittoon? Oletteko huomanneet makueroja? Entä huuhteletteko vedellä ruskeat ennen käyttöä?
https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000005514546.html
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201804202200891725
Pitänee testata.
Ainakin eräs suurin pussivalmistaja ilmoittaa:
'***** n ruskeat ja valkoiset suodatinpussit ovat lähes yhtä suosittuja. Valinta on makuasia.
Valkoiset suodatinpaperit valmistetaan happivalkaistusta selluloosasta eikä prosessissa käytetä kemikaaleja kuten klooria. Ruskeiden suodatinpaperien raaka-aine on valkaisematon selluloosa.
Kaikkein tarkimmat kahviharrastajat ovat sitä mieltä, että valkaistu paperi ei maistu eikä tuoksu yhtä vahvasti kuin valkaisematon."
Kommentit (19)
Ruskeita, on niin sääli käyttää valkoisia kun se ruskea rantu sitten näkyy siinä käytön jälkeen. Näyttää ihan vessapaperilta. Ja tietenkin huuhtelen vasta käytön jälkeen. Kuivatus on tärkeää.
Käytän valkaistuja koska ruskeista irtoaa puun makua kahviin. Ja juon kaikkea muuta kahvia kuin juhla mokkaa.
Käytän ruskeita suodatinpusseja ja huuhdon ne aina sisäpuolelta sekä ulkopuolelta.
Kaksi ehkä maailman turhinta asiaa on valkaistu vessapaperi ja valkaistu kahvipaperi...miettikää, ne on luonnostaa ruskeita, sitten ne huolella valkaistaan - vain jotta ruskea väri näkyisi niissä paremmin.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne pitöisi huuhdella.
Irtoaa kierrätyskuitua. Tuossa artikkelissa kehoitetaan tekemään vesilasitesti itse. Ruskean läpi vesi lasissa kuulemma sameampaa, no pitääpä tehdä, kun jaksaa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne pitöisi huuhdella.
Irtoaa kierrätyskuitua. Tuossa artikkelissa kehoitetaan tekemään vesilasitesti itse. Ruskean läpi vesi lasissa kuulemma sameampaa, no pitääpä tehdä, kun jaksaa
Ai, se onkin sitten niin, että ne ruskeat on kierrätyspaperista valmistettuja, ja valkoiset suoraa puukuiduista keitetystä sellusta valmistettuja. Että se ei olekaan sitten se valkaisu.. vaan kierrätys...
Tosiasia on se, että valkoisilla suodatin pusseilla saa paremman makuista kahvia.
Ja esim. Melittalla on erilaisia suodattamia, joilla voi vaikuttaa kahvin makuun.
Pääsääntöisesti käytän tuon Melittan gourmet suodattamia, joissa kahvista saa irti sen kaikkein parhaimmat maut.
No kun ainakin 8 vuotta ollut kuppikahvi keitin ja työpaikoilla kun on automaatit joissain ehkä vanha keitin. Totuus on kuppi kahvi mittaa itse itsensä ja on muovia joka sulaa jätteenä mutta niitä teidän kahvin poroja voi laittaa kukkapurkille hiukan lannoitteeksi ja kasvimaalle vanha tapa. Ne perunan kuoret kurkun kuoret myös voi laittaa kasvimaalle ne kompostoituu. Kuppikahvi on juuri oikea määrä ja maku. Nopea myös tee kaakao on.Sen vanhan kahvin keittiön joutuu ostamaan uuden niin ostaa kuppi kahvi keittimen.Kahviin kun lorauttaa vähän rommia tai konjakkia tai kermavaahtoa suklaakastiketta tai suklaapalan suuhun sokerin sijaan saa uusia makuja...
En ole kyllä huomannut mitään eroja maussa suodattimien välillä ja ostan aina mitä sattuu.
Yksi poikkeus vain, k-kaupan halpissuodattimet (olikohan Pirkka merkkiset) saa kahviveden välillä tulvimaan yli eli ei päästä vettä läpi kunnolla. Kahvilaatu ja määrä sama kuin mitä aiemmin olen käyttänyt ongelmitta.
Ennen kaikki valkaistiin hygienian tähden. Se oli puhtaampaa ja kyllä se kloori edelleen vessan pytyn kirkastaa kuten vaatteet valkaisee uimahallin veden puhdistaa ja juomavedessä on sitä ettei bakteerit tapa meitä tosin kloorikin sen tekee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ne pitöisi huuhdella.
Irtoaa kierrätyskuitua. Tuossa artikkelissa kehoitetaan tekemään vesilasitesti itse. Ruskean läpi vesi lasissa kuulemma sameampaa, no pitääpä tehdä, kun jaksaa
Huom! Ei kierrätyskuitua, vaan käsittelemättömän selluloosan kuituja.
Happikäsittely (eli ympäristöystävällinen valkaisu) poistaa irtopuukuidut ja maut. Siksi ruskeat pitäisi huuhdella.
Pressakahvia kermalla kirjoitti:
No kun ainakin 8 vuotta ollut kuppikahvi keitin ja työpaikoilla kun on automaatit joissain ehkä vanha keitin. Totuus on kuppi kahvi mittaa itse itsensä ja on muovia joka sulaa jätteenä mutta niitä teidän kahvin poroja voi laittaa kukkapurkille hiukan lannoitteeksi ja kasvimaalle vanha tapa. Ne perunan kuoret kurkun kuoret myös voi laittaa kasvimaalle ne kompostoituu. Kuppikahvi on juuri oikea määrä ja maku. Nopea myös tee kaakao on.Sen vanhan kahvin keittiön joutuu ostamaan uuden niin ostaa kuppi kahvi keittimen.Kahviin kun lorauttaa vähän rommia tai konjakkia tai kermavaahtoa suklaakastiketta tai suklaapalan suuhun sokerin sijaan saa uusia makuja...
Onpa työlästä lukea tuollaista tekstiputkea. Et varmaan ole lukiota suorittanut?
Vierailija kirjoitti:
En ole kyllä huomannut mitään eroja maussa suodattimien välillä ja ostan aina mitä sattuu.
Yksi poikkeus vain, k-kaupan halpissuodattimet (olikohan Pirkka merkkiset) saa kahviveden välillä tulvimaan yli eli ei päästä vettä läpi kunnolla. Kahvilaatu ja määrä sama kuin mitä aiemmin olen käyttänyt ongelmitta.
Tarkistin mitä nämä huonot ovat ja olikin K-Menu eikä Pirkka. Ainoa suodatin jonka kanssa olen huomannut ongelmia. Eli päästää huonosti vettä läpi ja saa ainakin nopean kahvinkeittimen välillä tulvimaan, samalla tietenkin haittaa makua kun tulvii kahvimurujen yli.
Vierailija kirjoitti:
Käytän valkaistuja koska ruskeista irtoaa puun makua kahviin. Ja juon kaikkea muuta kahvia kuin juhla mokkaa.
Juuri luin jonkin iltapaskan makuvertailun, jossa Juhla Mokka oli paras. Parempaa kuin esim. Kulta Katriina, Pirkka Costa Rica jms.
Kuvaa siitä kuinka irrallaan todellisuudesta haastateltu 'asiantuntija' on saa lausunnosta:
"Suodatinpaperin loppuessa suosittelen myös harkitsemaan muuta tapaa valmistaa kahvia. Esimerkiksi mutteripannu, espressopannu ja nokipannu eivät tarvitse suodatinpaperia lainkaan."
Näin kerrostaloasujana nokipannu ei ole kovinkaan hyvä vaihtoehto. En myöskään omista useita eri tyyppisiä kahvipannuja.
Vierailija kirjoitti:
Tosiasia on se, että valkoisilla suodatin pusseilla saa paremman makuista kahvia.
Ja esim. Melittalla on erilaisia suodattamia, joilla voi vaikuttaa kahvin makuun.
Pääsääntöisesti käytän tuon Melittan gourmet suodattamia, joissa kahvista saa irti sen kaikkein parhaimmat maut.
Noissa gourmet suodattimissahan oli testin mukaan aika paljon jotain metallijäämiä.
Käytän valkaistuja. Ruskeista tulee pahvimainen sivumaku kahviin,