Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pakastettu katkarapu ja pizzajuusto, säilyvyys

Vierailija
04.02.2022 |

1. Pussitettu juustoraaste pakastettuna, ollut pakastettuna koko ajan
2. Pakastekatkarapu, avattuna mutta aina pakastettuna eli ei ole ehtinyt sulaa välissä

Kummallakin ikää alle puoli vuotta.

Meinasin käyttää "pizzaan", pilaantuvatko vaaralliseksi alle vuodessa? Maulla ei nyt niin kauheasti ole väliä.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuston uskaltaisin syödä, katkarapuja en. Ovat todella pilaantuvia, itsellä menivät homeeseen alle kahdessa vuorokaudessa siitä, kun oli otettu jääkaappiin sulamaan. Sinun eivät ole vielä sulaneet, mutta niihin on päässyt ilmaa.

Vierailija
2/6 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä niissä katkaravuissa on päiväyksenä? Jos on päiväystä, niin miltä ne näyttää? Jos on pakkasen polttamia (ulkonäkö muuttunut sellaiseksi kuivahtaneeksi) tai hirveässä hileessä, niin en käyttäisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käyttäisin molempia. Ei kukaan pizzan päällä edes huomaa, jos katkoissa on vähän pakasteenpolttamaan. Makuun se ei katkaravuissa vaikuta, vaikka monessa muussa elintarvikkeessa (etenkin lihassa) vaikuttaa.

Puoli vuotta on vielä ihan tuoretta tavaraa ;-D

Sulatettuina katkaravut eivät säily - eivät kyllä tuoreet katkatkaan ei sen puoleen.

Pakastimessa elintarvikkeet eivät varsinaisesti pilaannu - niissä ei ole mitään mikrobitoimintaa. Jos ne ovat olleet pilaantuneita jo sinne laitettaessa, niin eivät ne siellä parane (tämä ikuisuusvitsi näköjään täällä). Tuotteiden ulkonäkö, maku ja koostumus voivat kärsiä pitkän pakastuksen aikana koska niistä haihtuu vettä, jos ne eivät ole umpipakattuja. Vitamiinit voivat hajota, ja etenkin eläinrasva voi alkaa maistua eltaantuneelta - sekään ei ole mikrobitoiminnan tuotos, vaan ihan sen kudoksen omaa toimintaa.

Eli jos se juusto ja katkaravut ovat olleet syömäturvallisia pakastetaessa, ne ovat sitä pitkänkin pakastamisen jälkeen. Maku, ulkonäkö ja koostumus voi olla kärsinyt, mutta se ei tee niitä vaarallisiksi. Ällöiksi ehkä.

Vierailija
4/6 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikuisesti. Ötzikin löytyi syömäkunnossa vaikka on yli 5200 vuotta vanha.

Vierailija
5/6 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voipi syyä hyvin ei mee miksikää. 

Vierailija
6/6 |
04.02.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ne miksikään pakastimessa mene. Sitähän varten se on olemassa.

Makuhaittoja alkaa vähän tulla ajan myötä, mutta joku puol vuotta ei ole vielä yhtään mitään.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kahdeksan yhdeksän