Mitä eroa on vispi- ja kuohukermalla vai ovatko sama asia eri nimillä?
Olen miettinyt tuota. Kumpi sopii paremmin kermavaahdon tekemiseen sillä sitä vartenhan nuo molemmat lähinnä on. Ja onko sillä loppujen lopuksi mitään väliä kumpaa käyttää ruoanlaittoon ja leivontaan?
Kommentit (43)
Miksi kirjoitat tänne? Mikset lue Valion nettisivuilta luotettavaa selvitystä?
Lue vaikka purkkien kyljestä mikä ero niillä on.
Kuohukerma sopii kuumennettaviin ruokiin hyvin, sekä kermavaahdoksi, mutta vispikerma vain toiseen näistä.
Pirkka kuohukerma on aidon makuista. Saat siitä kyllä hyvän vaahdon. Mainitsemaasi käyttöä varten ei tosin olennaista, millainen vaahto. Mitä haet?
Vierailija kirjoitti:
Miksi kirjoitat tänne? Mikset lue Valion nettisivuilta luotettavaa selvitystä?
Mikä palsta tämä on? KESKUSTELUpalsta? Etkö osaa vastata kysymykseen vai mikä on ongelmasi?
Vispikermalla vispataan ja kuohukermalla kuorrutetaan.
Vierailija kirjoitti:
Miksi kirjoitat tänne? Mikset lue Valion nettisivuilta luotettavaa selvitystä?
ja ratkaista asia helpolla? Sivuuttaa mahdollisuus ihmisille näsäviisastella tai trollata semihauskoilla jutuilla jne.
Esimerkiksi pursotuksiin käytän aina vispikermaa, koska siitä saa kestävämmän vaahdon.
Kuohukerma maistuu paremmalta. Sopii ihan samoihin juttuihin, vispikermaa vispaantuu hieman hitaammin. Vispikermassa ei oo laktoosia T. erityisasiantuntija
Miksi joku firma laittaisi kahteen purkkiin samaa kermaa eri nimillä?
Vähän valoja päälle ja lukutaitoa.
Jotenkin hienoa, toistakymmentä viestiä ja yhdessä joku yritys vastata ap:n kysymykseen.
Minäkään en tätä tiedä. Ostan yleensä kuohukermaa, kun vispikermaa ei saa luomuna yleensä. Ihan hyvin vispaantuu.
Kermaahaan ei luonnossa ole kuin yhdenlaista, sitä tavaraa mikä nousee lehmästä lypsetyn maidon pinnalle jos ei ole homogenisoitu. Jos vispikerma ja kuohukerma ovat oikeasti erilaisia, silloin jompaa kumpaa tai molempia on pitänyt prosessoida jotenkin. Eli vispikermasta laktoosi poistettu, ok? Miksi sitten tarvitaan laktoositonta kuohukermaa?
Kermalla parempaa kirjoitti:
Vispikermalla vispataan ja kuohukermalla kuorrutetaan.
No ei millään kermalla voi vispata.
Vierailija kirjoitti:
Esimerkiksi pursotuksiin käytän aina vispikermaa, koska siitä saa kestävämmän vaahdon.
Kuohukerma vispaantuu helposti "yli", vispikerma on siinä mielessä parempi varsinkin pursotukseen.
Niissä on eri määrää rasvaa.
Ne ovat eri värisiä, kuohukerma on sellaista kermanväristä kellertävää, vispikerma on aika puhtaanvalkoista.
Kuohukerma sopii paremmin ruuanlaittoon ja kuumentamiseen, vispikerma taas paremmin vispaamiseen.
Vispikermasta tulee kestävämpi vaahto, eikä tosiaan vatkaudu helposti yli.
Kakkuun siis vispikermaa, ruuanlaittoon kuohukermaa. Rahkaan voit käyttää kumpaa vaan.
Vierailija kirjoitti:
Kuohukerma maistuu paremmalta. Sopii ihan samoihin juttuihin, vispikermaa vispaantuu hieman hitaammin. Vispikermassa ei oo laktoosia T. erityisasiantuntija
Laktoosiväite ei pidä paikkansa. Molempia saa sekä luontaisesti laktoosillisena että käsitellysti laktoosittomana.
Kuohukerma käy kaikkeen ja on hyvää. Siksi ostan sitä aina. Oli tarve ruokaan, leivonnaisen, kahviin ym niin käy.
Kun vispikermaa vispaa, niin siitä tulee kermavaahtoa. Kuohukerma puolestaan kuohuu vispattaessa, ja siitä tulee kermavaahtoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kuohukerma maistuu paremmalta. Sopii ihan samoihin juttuihin, vispikermaa vispaantuu hieman hitaammin. Vispikermassa ei oo laktoosia T. erityisasiantuntija
Laktoosiväite ei pidä paikkansa. Molempia saa sekä luontaisesti laktoosillisena että käsitellysti laktoosittomana.
No voisitko esittää (mainita tuotteen)mistä löytyy tämä laktoosillinen vispikerma. Voihan se vähän sisältää laktoosia, mutta yleensä se uht-käsittely jo pilkkoo laktoosin. Että kyllä se on paikkaansa pitävä väite, ellet muuta todista.
Kuohukerma on aitoa tavaraa, vispikerma käsitellympää.
Kannattaa aina ostaa kermaa, jossa ei ole lisäaineita.
Vispi on parempi vispaamiseen, eli vaahdon tekemiseen.