Leivinjauheen korvike
Leivinjauhe unohtui ostaa piirakkapohjaa varten, millä se kannattaisi korvata? Ruokasooda on ilmeisesti yksi vaihtoehto, mutta vaatisi jonkin happaman ainesosan taikinaan. Piirakan täytteeseen tulee maustamatonta jogurttia, mutta pohjassa sitä ei ole. Lisäisittekö sitä ja ruokasoodaa pohjaan, vai onko muita vaihtoehtoja?
Kommentit (11)
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin leivinjauheen vaan kokonaan pois.
Kai se nyt jää pois kun sitä ei ole... Tulitko tietoisesti pilkkaamaan vai mikä on kommenttisi tarkoitus?
Käytä soodaa mutta lisää taikinaan fariinisokeria tai siirappia korvaamaan osa sokerista.
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin leivinjauheen vaan kokonaan pois.
Tuleekohan liian lätty? Tällä ohjeella pohja:
125 g vegaanista leivontamargariinia (esim. sininen Keiju)
3/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja (tai vastaava määrä vehnäjauhoja)
1/2 dl mantelijauhoja (tai vastaava määrä vehnäjauhoja)
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 dl kauramaitoa
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin leivinjauheen vaan kokonaan pois.
Kai se nyt jää pois kun sitä ei ole... Tulitko tietoisesti pilkkaamaan vai mikä on kommenttisi tarkoitus?
Hän vaan tarkoitti olla kannustava.
Joo,ennewwanhaan ei esim kääretorttutaikinaan lisätty leivinjauhetta ja ihan hyvää tuli!
Olen siis tehnyt,uskallan sanoa!
Jos sulla on jugurttia,niin ota sitä vähän siihen leivinjauheeen kanssa,ei se pohjaa pahenna...
Vierailija kirjoitti:
Käytä soodaa mutta lisää taikinaan fariinisokeria tai siirappia korvaamaan osa sokerista.
Fariinisokeria tai siirappia ei satu olemaan kaapissa myöskään 🙁
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käytä soodaa mutta lisää taikinaan fariinisokeria tai siirappia korvaamaan osa sokerista.
Fariinisokeria tai siirappia ei satu olemaan kaapissa myöskään 🙁
Miksi leivot sellaista johon sinulla ei ole yhtäkään ainesosaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jättäisin leivinjauheen vaan kokonaan pois.
Kai se nyt jää pois kun sitä ei ole... Tulitko tietoisesti pilkkaamaan vai mikä on kommenttisi tarkoitus?
Hän vaan tarkoitti olla kannustava.
Joo,ennewwanhaan ei esim kääretorttutaikinaan lisätty leivinjauhetta ja ihan hyvää tuli!
Olen siis tehnyt,uskallan sanoa!
Jos sulla on jugurttia,niin ota sitä vähän siihen leivinjauheeen kanssa,ei se pohjaa pahenna...
Leivinjauheen kanssa? Olipa hyvä neuvo. Aloittajalla ei ollut leivinjauhetta...
Vierailija kirjoitti:
Hiiva ja ruokasooda.
Totta, kuivahiivaa löytyisi kaapista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käytä soodaa mutta lisää taikinaan fariinisokeria tai siirappia korvaamaan osa sokerista.
Fariinisokeria tai siirappia ei satu olemaan kaapissa myöskään 🙁
Miksi leivot sellaista johon sinulla ei ole yhtäkään ainesosaa?
Leivinjauhe on ainoa mikä alkuperäisestä reseptistä unohtui. En leivo usein, minkä takia fariinisokeria tai siirappia ei löydy.
Jättäisin leivinjauheen vaan kokonaan pois.