Leipojat: millä saa värjättyä marsipaania/sokerikuorrutetta mustaksi???
Pitäisi tehdä pojalle synttärikakku jonka koristeluun tarvitsen mustaa väriä. kokeilin käyttää lakunarua, mutta se ei toiminut. Piparinkuorrute tai marsipaani pitäisi saada värjättyä mustaksi, onko olemassa mustaa elintarvikeväriä (ja mistä sellasta saa?).
Kommentit (9)
itse ostin mustaa pastaväriä bake&partysta. tosin ensin kannattaa värjätä kaakaojauheella ja sitten lisätä mustaa väriä (jos värjättävää on paljon), koska muuten väriä saa laittaa ihan tolkuttomasti
ajattele sen rakennetta ? Et sä saa sitä hajoitettua niin että siitä tulis kunnollista enää.
t kondiittori
Jos vain sopii suunnitelmaan siis, pieniä yksityiskohtia ei sillä saa mutta koko päällisen voi kuorruttaa.
Sillä mä olen aina värjännyt marsipaanin. Hiukan saa olla varovainen, ettei sotke sillä jauheella koko keittiötä, mutta muuten toimii oikein hyvin värjäykseen. On myrkytöntä ja monet sitä käyttävätkin.
lääkehiili niinkuin etukäteen ahneuden aiheuttamaan oksetukseen?
lähestulkoon mustaa /mustanruskeaa alkuperäisesti punaisesta marsipaanista lisäämällä sinistä ja vihreää jauhemaista elintarvikeväriä. väriä ripotellaan vähän kerrassaan ja kaulitaan marsipaaniin - se leviää tosi tasaisesti kun "kaulii ja kääntää" riittävän pitkään..
mustaa sokerimassaa, jota käytetään samoin kuin marsipaania. Ja ainakin Citymarketissa on mustaa elintarvikeväriä.
Kondiittorilla on tainnu opinnot jäädä kesken? Olen monta kertaa värjännyt marsipaania elintarvikeväreillä, ihan hyvin on onnistunut!!!
Kiitos vinkeistä! Meidän Prismassa ei ollut mustaa väriä, täytyykin katsoa Cittarista. Hopeatoffeejutusta olen kuullut, mutta nyt olisi tarkoitus tehdä yksityiskohtia, joten siihen ei ehkä toimi.
Lääkehiili oli aivan ehdoton idea, sitä meiltä löytyykin kotoa, pitää kokeilla heti! :)
ap
http://www.ullanunelma.fi/product_catalog.php?c=33