Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Oletkos laittanut kinkkua kuutioina pakastimeen tai muita kivoja säästövinkkejä?

Vierailija
09.01.2022 |

Olen ollut vanhemmillani loppiaisesta alkaen ja alkaa naurattaa. Äiti oli kerännyt kynttilänjämät ja sulattanut ne uudeksi ”kynttiläksi”. Uutta sydänlankaa oli saanut 2€/m. Mitään ei voi heittää pois.

Ehdotin, että tekisin tänään pitsaa. Kun heräsin aamulla, rasiaan oli jo raastettu joku juustonjämä. Pakastimesta oli kaivanut joulukinkun jämät, jotka oli kuutioinut hernesoppaa varten, mutta ne voi käyttää nyt tähän pitsaan. Minä sanoin, että ei tee mieli joulukinkkua käyttää täytteenä. Olin ajatellut hakevani katkarapuja, fetaa ja aurajuustoa. Ihan turha vanhempieni mielestä lämmittää autoa, kun täytteet löytyy kotoa. Säästäväisyys joka asiassa.

Kommentit (41)

Vierailija
1/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sinun mielestäsi tuo voi olla naurettavaa,  monen muun mielestä ihan järkevää.

Meillä tehtiin pitsaa tässä joku päivä, kaikki juustonkannikat keräsin jääkaapista ja joku lapsista ne raastoi. Pakastimesta otin päälliseksi metwurstia (sitä ei kannata pitkään pakastimessa säästää, se on niin rasvaista) ja jääkaapista pepperonia, lisäksi jokainen sai valita siitä mitä kotoa löytyi: herkkusienenpaloja, katkarapuja, paprikasuikaleita pakastimesta, fetaa, kinkkua ja oliiveja jääkaapista. Mitään ei tarvinnut erikseen lähteä kaupasta hakemaan ja kaikkien mielestä se oma pitsa oli tosi hyvää.

Varmasti saattaisin toimia eri tavalla, jos asuisin kävelymatkan päässä kaupasta. Nyt meillä on kuitenkin pitkä matka lähimpään kauppaan (ostoshelvettiin) ja näillä pakkasilla auton esilämmitys ja bensanhinnoilla bensankulutus tulisivat niin kalliiksi, että ei sinne yhden pitsan päällisiä lähdetä ostamaan. Viikon aikana jääkaapin ovessa olevaan listaan kirjataan puutteet, ja sen pohjalta teen kauppareissun. Kaupasta ostan myös tarjouksessa ja alennuksessa olevia tuotteita, jos ne ovat sellaisia, että meillä käytetään. Että ostin todellakin 2,99€/kg kinkun pakastimeen pääsiäistä varten, pääsiäisenä kun ei meinaa kinkkua löytyä.

Vierailija
2/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

No mitä ihmettä. Tietenkin kuutioin kinkunloput pakastimeen pyttipannua tai kiusausta varten. En heitä ruokaa hukkaan, varsinkaan luomulihaa.

Lähde kotiisi tekemään sitä pitsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan nuo mullekin tuttuja. Tänä vuonna poika 11 v. tarvitsi uudet luistimet. Mun äitini oli sitä mieltä, että uusia ei tarvii ostaa, kun heillä roikkuu hokkareita autotallissa joka kokoa. Kun mentiin jouluna käymään, poika sai hokkarit kokoa 41. Huomautuksena siis, että koon piti olla 39, mutta sitä ei löytynytkään. Äitini sanoi, että laittaa kahdet villasukat, niin luistimet on sopivat. Muuten hyvä neuvo, mutta ne puristaa varresta, jos on kahdet villasukat.

Heillä on myös tuo auton lämmittäminen paha. Auto on pihassa, mutta sillä voi ajaa korkeintaan yhden kauppareissun viikossa. Enpä tiedä, tuleeko edes halvemmaksi, kun äiti hakee kävellen huoltikselta täydennystä kaappiin. Jos normaalissa kaupassa esim. maitotölkki maksaa 55 snt, niin huoltiksella se on euron.

Vierailija
4/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai niin ne kynttilänjämät! Tottakai kerään kaikki steariinit/parafiinit/soijavahat/mistä mistelinusvasta ne kynttilät onkaan tehty. Teen yleensä niistä sytykkeitä (meillä on viisi tulisijaa...) siten, että upotan kuivia männynkäpyjä sulatettuun kynttilänjämämassaan. Tuoksukynttilöistä tulee aika hajukakofonia, mutta ei se sitten sytykkeenä haittaa. Tein myös niitä kananmunakennosytykkeitä, mutta siinä oli liikaa askartelua. Noi kävyt on ilmaisia, omasta pihasta, ja loputon luonnonvara - ainakin siltä vaikuttaa.

Sytykepurkki maksaa 4,90-9,90€, joten jos talven aikana menisi parikin purkkia niitä, niin kyllähän tuosta nyt tuon muutaman euron säästää.

Vierailija
5/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai niin ne kynttilänjämät! Tottakai kerään kaikki steariinit/parafiinit/soijavahat/mistä mistelinusvasta ne kynttilät onkaan tehty. Teen yleensä niistä sytykkeitä (meillä on viisi tulisijaa...) siten, että upotan kuivia männynkäpyjä sulatettuun kynttilänjämämassaan. Tuoksukynttilöistä tulee aika hajukakofonia, mutta ei se sitten sytykkeenä haittaa. Tein myös niitä kananmunakennosytykkeitä, mutta siinä oli liikaa askartelua. Noi kävyt on ilmaisia, omasta pihasta, ja loputon luonnonvara - ainakin siltä vaikuttaa.

Sytykepurkki maksaa 4,90-9,90€, joten jos talven aikana menisi parikin purkkia niitä, niin kyllähän tuosta nyt tuon muutaman euron säästää.

Mihin sytykkeitä voi tarvita? Meillä tehdään itse polttopuut ja siinä touhussa tulee aina kuorta ja kaarnaa. Niitä säilötään mummin vanhoihin hillopurkkeihin takan edustan hyllylle. Aina on kuivaa sytykettä saatavilla. En kyllä mitään kynttilänvahoja laittaisi takkaan tai edes kiukaaseen. Sehän sulaa rasvaksi. Kun on puhdasta tuhkaa, se lähtee harjaamalla pois ja takan puhdistaminen on helppoa.

Vierailija
6/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

En jaksa mitään kinkkuja pakastaa, mutta meillä onkin vähän eri tilanne, kun perheessä on 3 kasvissyöjää ja vain pienimmät lapset syö lihaa. Heille riittää niin pieni pala kinkkua, että se menee joulun aikaan kokonaan. Hernekeittoon kasvatan itse herneet kesällä talon seinustalla. Tuskin tulee halvemmaksi kuin ostaa kuivattuja herneitä kaupasta, mutta onhan ne itse kasvatetut luomua. Kotieläinpihalta ollaan aina saatu lantaa lannoitteeksi ihan ilmaiseksi. Sillä kasvaa hyvin herneet ja chilit ja perunat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sinun mielestäsi tuo voi olla naurettavaa,  monen muun mielestä ihan järkevää.

Meillä tehtiin pitsaa tässä joku päivä, kaikki juustonkannikat keräsin jääkaapista ja joku lapsista ne raastoi. Pakastimesta otin päälliseksi metwurstia (sitä ei kannata pitkään pakastimessa säästää, se on niin rasvaista) ja jääkaapista pepperonia, lisäksi jokainen sai valita siitä mitä kotoa löytyi: herkkusienenpaloja, katkarapuja, paprikasuikaleita pakastimesta, fetaa, kinkkua ja oliiveja jääkaapista. Mitään ei tarvinnut erikseen lähteä kaupasta hakemaan ja kaikkien mielestä se oma pitsa oli tosi hyvää.

Varmasti saattaisin toimia eri tavalla, jos asuisin kävelymatkan päässä kaupasta. Nyt meillä on kuitenkin pitkä matka lähimpään kauppaan (ostoshelvettiin) ja näillä pakkasilla auton esilämmitys ja bensanhinnoilla bensankulutus tulisivat niin kalliiksi, että ei sinne yhden pitsan päällisiä lähdetä ostamaan. Viikon aikana jääkaapin ovessa olevaan listaan kirjataan puutteet, ja sen pohjalta teen kauppareissun. Kaupasta ostan myös tarjouksessa ja alennuksessa olevia tuotteita, jos ne ovat sellaisia, että meillä käytetään. Että ostin todellakin 2,99€/kg kinkun pakastimeen pääsiäistä varten, pääsiäisenä kun ei meinaa kinkkua löytyä.

Pääsiäiskinkku? Siis mitä ihmettä? Missä päin Suomea syödään kinkkua pääsiäisenäkin?

Vierailija
8/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En jaksa mitään kinkkuja pakastaa, mutta meillä onkin vähän eri tilanne, kun perheessä on 3 kasvissyöjää ja vain pienimmät lapset syö lihaa. Heille riittää niin pieni pala kinkkua, että se menee joulun aikaan kokonaan. Hernekeittoon kasvatan itse herneet kesällä talon seinustalla. Tuskin tulee halvemmaksi kuin ostaa kuivattuja herneitä kaupasta, mutta onhan ne itse kasvatetut luomua. Kotieläinpihalta ollaan aina saatu lantaa lannoitteeksi ihan ilmaiseksi. Sillä kasvaa hyvin herneet ja chilit ja perunat.

Niin, eli teille ei jäänyt tähteitä. Yllätys, ettei niitä silloin pakasteta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sinun mielestäsi tuo voi olla naurettavaa,  monen muun mielestä ihan järkevää.

Meillä tehtiin pitsaa tässä joku päivä, kaikki juustonkannikat keräsin jääkaapista ja joku lapsista ne raastoi. Pakastimesta otin päälliseksi metwurstia (sitä ei kannata pitkään pakastimessa säästää, se on niin rasvaista) ja jääkaapista pepperonia, lisäksi jokainen sai valita siitä mitä kotoa löytyi: herkkusienenpaloja, katkarapuja, paprikasuikaleita pakastimesta, fetaa, kinkkua ja oliiveja jääkaapista. Mitään ei tarvinnut erikseen lähteä kaupasta hakemaan ja kaikkien mielestä se oma pitsa oli tosi hyvää.

Varmasti saattaisin toimia eri tavalla, jos asuisin kävelymatkan päässä kaupasta. Nyt meillä on kuitenkin pitkä matka lähimpään kauppaan (ostoshelvettiin) ja näillä pakkasilla auton esilämmitys ja bensanhinnoilla bensankulutus tulisivat niin kalliiksi, että ei sinne yhden pitsan päällisiä lähdetä ostamaan. Viikon aikana jääkaapin ovessa olevaan listaan kirjataan puutteet, ja sen pohjalta teen kauppareissun. Kaupasta ostan myös tarjouksessa ja alennuksessa olevia tuotteita, jos ne ovat sellaisia, että meillä käytetään. Että ostin todellakin 2,99€/kg kinkun pakastimeen pääsiäistä varten, pääsiäisenä kun ei meinaa kinkkua löytyä.

Pääsiäiskinkku? Siis mitä ihmettä? Missä päin Suomea syödään kinkkua pääsiäisenäkin?

Voi kuule, meillä appivanhemmat syö kaiken alennuksesta. Mikään ei kummastusta, ei pääsiäiskinkut tai juhannuspiparit. Hamstraavat alennuksesta kaikki kinkut ja niitä tarjoillaan niin pääsiäisenä kuin juhannuksenakin. Heillä on myös loputon varasto pakastettua grillibroileria. Appiukko on keksinyt, että ison marketin viimeisen aukiolotunnin aikana grillituotteet on -50%. Hän saattaa ostaa vaikka 5 grillibroileria alennuksesta ja pakastaa ne. Meillekin niitä tuodaan tuliaisena. Myös -50% hillomunkit heillä pannaan pakastimeen, sitten kun vieraita tulee, otetaan sulamaan ja pyöritellään sokerissa, koska se pinnalla oleva sokeri menee pakastaessa tahmaiseksi. Anoppi kuivattaa teepusseja tiskialtaan yläpuolella. Sitaisee kätevänä emäntänä käytetyn teepussin astiankuivaustelineeseen ja kehuu sitten, että ei tule sotkua, kun mahdolliset teepussista tippuvat tipat menee suoraan lavuaariin.

Vierailija
10/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heittäisin ne helvetin kinkunjämät metsikköön! Mitään hyvää ruokaa niistä ei saa kun maistuvat lähinnä eltaantunelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sinun mielestäsi tuo voi olla naurettavaa,  monen muun mielestä ihan järkevää.

Meillä tehtiin pitsaa tässä joku päivä, kaikki juustonkannikat keräsin jääkaapista ja joku lapsista ne raastoi. Pakastimesta otin päälliseksi metwurstia (sitä ei kannata pitkään pakastimessa säästää, se on niin rasvaista) ja jääkaapista pepperonia, lisäksi jokainen sai valita siitä mitä kotoa löytyi: herkkusienenpaloja, katkarapuja, paprikasuikaleita pakastimesta, fetaa, kinkkua ja oliiveja jääkaapista. Mitään ei tarvinnut erikseen lähteä kaupasta hakemaan ja kaikkien mielestä se oma pitsa oli tosi hyvää.

Varmasti saattaisin toimia eri tavalla, jos asuisin kävelymatkan päässä kaupasta. Nyt meillä on kuitenkin pitkä matka lähimpään kauppaan (ostoshelvettiin) ja näillä pakkasilla auton esilämmitys ja bensanhinnoilla bensankulutus tulisivat niin kalliiksi, että ei sinne yhden pitsan päällisiä lähdetä ostamaan. Viikon aikana jääkaapin ovessa olevaan listaan kirjataan puutteet, ja sen pohjalta teen kauppareissun. Kaupasta ostan myös tarjouksessa ja alennuksessa olevia tuotteita, jos ne ovat sellaisia, että meillä käytetään. Että ostin todellakin 2,99€/kg kinkun pakastimeen pääsiäistä varten, pääsiäisenä kun ei meinaa kinkkua löytyä.

Pääsiäiskinkku? Siis mitä ihmettä? Missä päin Suomea syödään kinkkua pääsiäisenäkin?

Voi kuule, meillä appivanhemmat syö kaiken alennuksesta. Mikään ei kummastusta, ei pääsiäiskinkut tai juhannuspiparit. Hamstraavat alennuksesta kaikki kinkut ja niitä tarjoillaan niin pääsiäisenä kuin juhannuksenakin. Heillä on myös loputon varasto pakastettua grillibroileria. Appiukko on keksinyt, että ison marketin viimeisen aukiolotunnin aikana grillituotteet on -50%. Hän saattaa ostaa vaikka 5 grillibroileria alennuksesta ja pakastaa ne. Meillekin niitä tuodaan tuliaisena. Myös -50% hillomunkit heillä pannaan pakastimeen, sitten kun vieraita tulee, otetaan sulamaan ja pyöritellään sokerissa, koska se pinnalla oleva sokeri menee pakastaessa tahmaiseksi. Anoppi kuivattaa teepusseja tiskialtaan yläpuolella. Sitaisee kätevänä emäntänä käytetyn teepussin astiankuivaustelineeseen ja kehuu sitten, että ei tule sotkua, kun mahdolliset teepussista tippuvat tipat menee suoraan lavuaariin.

Siinä on kätevää menoa. Varsinkin nuo teepussit.

Vierailija
12/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

En jaksa mitään kinkkuja pakastaa, mutta meillä onkin vähän eri tilanne, kun perheessä on 3 kasvissyöjää ja vain pienimmät lapset syö lihaa. Heille riittää niin pieni pala kinkkua, että se menee joulun aikaan kokonaan. Hernekeittoon kasvatan itse herneet kesällä talon seinustalla. Tuskin tulee halvemmaksi kuin ostaa kuivattuja herneitä kaupasta, mutta onhan ne itse kasvatetut luomua. Kotieläinpihalta ollaan aina saatu lantaa lannoitteeksi ihan ilmaiseksi. Sillä kasvaa hyvin herneet ja chilit ja perunat.

Niin, eli teille ei jäänyt tähteitä. Yllätys, ettei niitä silloin pakasteta.

Meillä on tapana, että ruokaa tehdään vain se määrä, joka itse syödään. Se on myös säästäväisyyttä, ettei tarvitse maksaa pakastamisesta tai säilömisestä. Luovuimme arkkupakastimesta jo vuosia sitten, koska se oli energiasyöppö. Nyt on vain pieni pakastin käytössä.

Säästämisessä taitoa on miettiä myös, millä tavalla säästää. Makuuhuoneiden lämpötilan laskeminen 19 asteeseen on tuonut monien satojen eurojen säästöt vuodessa meidän taloudessa. Kun vaihdettiin pankki sellaiseen, jossa ei ole palvelumaksuja päivittäisiin raha-asioihin liittyen, säästetään vuodessa 100 euroa.

Ylisuuren kinkun kypsymisaika on pidempi, eli sen valmistus maksaa enemmän kuin pienen. Monesti myös hukkaprosentti on isompi (ihra, nesteet). Sen säilyttäminen pakastimessa maksaa myös rahaa. Jokainen tekee itse valinnat, kuinka rahansa käyttää, mutta on olemassa myös oppaita, mikä on järkevää säästämistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onhan näitä vaikka ja mitä. Nuorena en säästellyt mitään vaan ajattelamattomasti tuhlasin vaan kaikkea.

Juuri eilen kävin s-marketin ilta-alessa. Siellä oli -30%, siis ilta-alen takia -60% kanarintafilee leikkele 300g laputettuna. Päiväys parin päivän päästä. Tein näistä sellaista silppua/suikaletta ja pakastin semmoisiksi annospaloiksi. Niistä voi sitten ottaa pizzan päälle tai keittoon jne. pitkin kevättä.

Vierailija
14/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuo sisälämpötilan alentaminen ei vaikuta itselläni ainakaan mihinkään. Lämmitys kuuluu vastikkeeseen. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yököttävää! Omassa lapsuudenkodissani säästettiin kinkun paistorasvat. Äiti käytti niitä makuna esim. lihakeitossa. Sen takia varmaan se lihakeitto maistui aina rasvaiselta. En syö possunlihaa missään muodossa nyt aikuisena, koska se on yksinkertaisesti pahaa. Naudanliha on ok, samoin poro, broileri, kala. Jännä että kalaa kohtaan ei ole jäänyt kammoa, vaikka meillä tehtiin liemipohja ruodoista ja nahasta se se kalakeitto maistui siksi ihan överisti kalalta.

Paremmin kuin lihat ja kalat minulle nykypäivänä uppoaa esim. punajuurigratiini ja itse paistetut kasvispihvit tai vuohenjuustoperunat ja paistettu halloumi ja minttu-yrttikastike tai linssilasagne. Nuo olisivat olleet ihan varmasti äitini inhokkeja, jos eläisi vielä. Joka ruualla piti olla lihaa tai kalaa ja ruokaa tehtiin aina useamman päivän satsi.

Vierailija
16/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Sinun mielestäsi tuo voi olla naurettavaa,  monen muun mielestä ihan järkevää.

Meillä tehtiin pitsaa tässä joku päivä, kaikki juustonkannikat keräsin jääkaapista ja joku lapsista ne raastoi. Pakastimesta otin päälliseksi metwurstia (sitä ei kannata pitkään pakastimessa säästää, se on niin rasvaista) ja jääkaapista pepperonia, lisäksi jokainen sai valita siitä mitä kotoa löytyi: herkkusienenpaloja, katkarapuja, paprikasuikaleita pakastimesta, fetaa, kinkkua ja oliiveja jääkaapista. Mitään ei tarvinnut erikseen lähteä kaupasta hakemaan ja kaikkien mielestä se oma pitsa oli tosi hyvää.

Varmasti saattaisin toimia eri tavalla, jos asuisin kävelymatkan päässä kaupasta. Nyt meillä on kuitenkin pitkä matka lähimpään kauppaan (ostoshelvettiin) ja näillä pakkasilla auton esilämmitys ja bensanhinnoilla bensankulutus tulisivat niin kalliiksi, että ei sinne yhden pitsan päällisiä lähdetä ostamaan. Viikon aikana jääkaapin ovessa olevaan listaan kirjataan puutteet, ja sen pohjalta teen kauppareissun. Kaupasta ostan myös tarjouksessa ja alennuksessa olevia tuotteita, jos ne ovat sellaisia, että meillä käytetään. Että ostin todellakin 2,99€/kg kinkun pakastimeen pääsiäistä varten, pääsiäisenä kun ei meinaa kinkkua löytyä.

Pääsiäiskinkku? Siis mitä ihmettä? Missä päin Suomea syödään kinkkua pääsiäisenäkin?

Etelä-Hämeessä me olemme, tosin tuo "perinne" on kotoisin turkulaiselta sukuun naidulta. Yleensä pääsiäiskinkku meillä savustetaan, samoin juhannuskinkku. Jos on oikein kylmää, niin sitten paistan puu-uunissa sisällä.

Jos ei ole kinkkua, niin sitten hankitaan lammasta, se on savustettuna tosi hyvää. Mies söisi vain possua, joten koska kinkku kelpaa meillä lapsillekin (eivät muuten enää sikaa syö), niin sitä sitten.

En käytä teepusseja ollenkaan, kauheaa tuhlausta sellaisten ostaminen! Käytän irtoteetä ja terästän sitä sitten sopivilla luonnonyrteillä, joita olen itse kerännyt (nokkonen, pihlaja, mesiangervo, vadelma jne).

Vierailija
17/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tuo sisälämpötilan alentaminen ei vaikuta itselläni ainakaan mihinkään. Lämmitys kuuluu vastikkeeseen. 

Meillä on omakotitalo, ja itse maksamme lämmityksen. Jos joudun nukkumaan liian viileässä, kärsin nivelkivuista ja joudun syömään särkylääkkeitä, jotta pystyisin toimimaan normaalisti. Villasukat ja pitkät kalsarit jne auttaa johonkin rajaan asti, mutta minulla on myös huono ääreisverenkierto (tai nivelkivuista päätellen ihan koko kropassa) joten palelen todella herkästi en pysty nukkumaan, jos nenä on jäässä.

Miehelle taas +15 astetta makuuhuoneessa on ihan jees ja +17 muualla talossa. Myös kesällä, ilmalämpöpumpulla jäähdytettynä.

Vierailija
18/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä säästän tekemällä itse mehujäät. Kesällä puristan mehua kirsikasta ja mansikasta ja syksymmällä aroniasta ja omenasta. En kyllä oo laskenut, paljonko toi säilöntä maksaa, mutta on ne mehujäät terveellisempiä kuin kaupan sokerivesijäät.

Vierailija
19/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osataan säästää. Yleensä jos huomaan, että maito on alennuksessa, ostan monta tölkkiä. Teen riisipuuroa ja pannukakkua. Kananmunat tosin ostan aina tuoreena. En syö lihaa tai kalaa kovin usein tai isoja määriä kerrallaan. Viimeksi kun tein lohikiusausta, perunaa oli kilo, sipulia 3 kpl ja lohta vain 300 g. Salaisuus on pitkässä haudutuksessa, jolloin lohen maku leviää koko ruokaan. Jos meillä jää jotain hyvää juustoa vähän yli, teen kasvissosekeittoa. Ai että se saa hyvän säväyksen, kun laittaa joukkoon tai sopan päälle esim. homejuustoa, kipparia, parmesania yms.

20/41 |
09.01.2022 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsekin laitan pakkaseen ylijäänyttä ruokaa. Kai siitä jotain apetta saa tehtyä. Vaikkei se rahallinen säästö varmaan mikään huima ole.

Joulukinkkua jäi paljon yli, ajattelin viikolla tehdä kinkku-ananas-aurajuustopizzaa.

🇺🇦🇮🇱

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kaksi kuusi