Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä lihaa ostan gulassiin tai burgundin pataan?

Vierailija
30.12.2021 |

Tein vuosien jälkeen karjalanpaistia. Liha oli mureaa ja hyvää. Mutta: pieniä, epämääräisiä paloja. HK:n karjalanpaistilihat.

Jos haluan tehdä mitä tahansa nauta/possulihapataa, ja haluan isompia lihoaloja, niin mitä lihaa ostan?
Sisäpaistia, paahtopaistia, ulkopaistia vai lapaa? Vai jotain muuta?

Kommentit (9)

Vierailija
1/9 |
30.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan sisäpaistia käytän useimmiten, ostan lihatiskiltä mieleisen kokoisen palan ja paloittelen itse ja karjalanpaistiin on kaikkein parasta noista valmiiksi pakatuista Snellmanin kunnon karjalanpaistilihat ja nyt aika uusi löytö itselleni Tammisen luomukarjalanpaistilihat, niitä ei vain hevillä löydy ja esim.joulunaikaan piti ihan soitella 3-4 kauppaan josko olisi valikoimassa, kun Prismassa oli loppu. No, toisesta Prismasta sitten löytyi.

Vierailija
2/9 |
30.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan lapaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
31.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Burgundinpataan käyttäisin paistia.

Teen usein gulassia ja siihen käytän lihaa mitä sattuu olemaan, ruhon halvimmista osista tulee maukkainta mutta haudutus kestää pidempään. Usein mulla voi olla nautaa, possun fileestä jääneitä paloja ja tuoremakkaraa (esim chorizo) sekaisin. Tulee todella hyvää. Lihaa ei tarvita paljon, vain vahvistamaan makua. Pääasia meidän gulassissa on kasvikset ja hapankaali

Vierailija
4/9 |
31.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu siitä, miten pitkään maltat pataa kypsyttää. Jos haluat nopeasti kypsyvää, ostat sisäpaistia. Jos haluat hauduttaa kauemmin, ostat kulmapaistia tai lapaa. Pataruuista tulee kaikkein maukkaampia, kun hauduttaa kauan ja matalalla lämmöllä, ja juuri näihin sopivat edullisemmat, usein luuta sisältävät ruhonosat. Se on sellaista hiljaa hyvää tulee ruokaa.

Vierailija
5/9 |
31.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Naudan lapaa

Tämä. Sopii myös karjalanpaistiin.

Sisäpaisti menee vähän hukkaan tällaisissa. Jos pilkot itse, saat oikean kokoista. Minustakin isot palat kuuluvat karjalanpaistiin.

Vierailija
6/9 |
31.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Naudan lapaa

Tämä. Sopii myös karjalanpaistiin.

Sisäpaisti menee vähän hukkaan tällaisissa. Jos pilkot itse, saat oikean kokoista. Minustakin isot palat kuuluvat karjalanpaistiin.

Ja tosiaan, myös luiset lihat käyvät, tulee enemmän makua. Pitkä hidas haudutus, alun jälkeen jopa alle sadassa asteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
31.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kannattaa aina pyrkiä ostamaan kokolihaa. Isosta palasta naudanpaistia veitsellä itse kuutioi. Valmiiksi kuutioidut on usein laadultaan vähän niin ja näin.

Vierailija
8/9 |
31.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Naudan sisäpaistia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
31.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Naudan sisäpaistia.

Ei tartte olla niin hienoa lihaa, mutta varmasti onnistuu siitäkin. Tulee ainakin varmasti mureaa.