Miksi syömisestä tuli kamala nälkä?
Olen pieniruokainen, syön säännöllisesti n 4 tunnin välein enkä ikinä tunne nälkää.
Eilen kuitenkin söin raskaan aterian (hesburgerin tuplajuustoateria) ja nyt mulla on niin nälkä, että vatsaan melkein sattuu ja tuntuu ihan tyhjältä. En jaksaisi tehdä mitään (teen siivoustyötä) ja kahvikin tuntui ilkeältä "tyhjään" vatsaan vaikka normaalisti ei ole ongelmaa.
Kommentit (12)
Siis söit eilen ja nyt on nälkä? Liekö ihme.. :D
Hiilarit+rasva samassa paketissa aiheuttaa jatkuvan nälän.
Siispä pidän hiilarit ihan minimissä.
Mitenkäs proteiini vaikuttaa?
Entä hitaat hiilarit.
Kumma juttu kun joka paivä tulee nälkä
Hiilihydraatti aiheuttaa näläntunteen, koska keho himoitsee sitä lisää. Ihminen, jonka keho polttaa pääasiassa rasvaa, ei yleensä tunne lainkaan nälkää, koska kehossa on aina vararasvaa pilkottavissa energiaksi.
Vierailija kirjoitti:
Kumma juttu kun joka paivä tulee nälkä
Ei tule kaikille. Vain hiilarihiirille. Sun laardivuoressa on jotain 300 000 kcal varastossa, joten et ole näkemässä nälkää vielä pitkään aikaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kumma juttu kun joka paivä tulee nälkä
Ei tule kaikille. Vain hiilarihiirille. Sun laardivuoressa on jotain 300 000 kcal varastossa, joten et ole näkemässä nälkää vielä pitkään aikaan.
Oot ihabän pikkasen jälkeenjäänyt? Kyllä nälkää voi tuntea vaikka olisi kuinka paljon läskiä.
Minusta pikaruokaravintoloiden hampurilaisateriat pitävät huonosti nälkää, vaikka ovatkin runsasrasvaisia.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Syömisen himo on ollut tervettä kivikaudella, koska yleensä kaikki mahdollinen saatava on pitänyt himokkaasti syödä. Seuraavasta ateriasta kun ei ole mitään takeita.
Nyt ruokaa on saatavilla aina, mutta jos himo ei katoa yhtään, ihminen alkaa lihoamaan sairaaksi.
Huono ruoka myös aiheuttaa jatkuvan nälän ja lihomisen ketjun. Siis jos syö nopeasti sulavaa ruokaa ja sitä energiaa ei käytä mihinkään, elimistö varastoi ylijäämää läskiksi ja osa poistuu lämpönä. Nopea käsittely nopeuttaa nälkää ja ketju on valmis kun syö uudestaan nopeasti sulavaa ruokaa, jne. Hitaammin sulavat ruuat on monelle parempi vaihtoehto. Silloin elimistö voi tasaisesti käyttää hitaan energian ja vähemmän varastoituu läskiksi ja pitkä käsittely pitää nälän pidempään poissa.
Läskin määrä vaatii myös energiaa ylläpitoon. Siksi läskeillä peruskulutus nousee. Ei se ole mitään passiivista massaa ihmisen sisällä, joka ei tarvitse mitään.
Kiitos vastauksista, osa oli ihan järkeviäkin ja selittää "oireeni" 🙂
Ehkä ne oli hiilariöverit. En välttele niitä, mutta toisaalta aika vähän tulee hiilihydraatteja syötyä kun tarkemmin ajattelen. Kasviksia tulee kyllä syötyä 0,5-1 kg päivässä. Rasvaa varmaan aika vähän, kun proteiininlähteenä on pääasiassa hevonen ja ylämaanlehmä sekä rasvaton raejuusto. 1-2 x viikossa lihaa.
Ja siis normaalisti syön ekan kerran vasta lounasaikaan (10-11) eikä siihen mennessä tavallisesti ehdi tulla nälkä. Illalla syön päivällisen seiskan maissa.
Rasva sulaa hitaasti mutta voi lihottaa.
Keittoruokia mieluummin syön itse.
Ja papua.