Miksi pastan pitäisi olla al dente?
Kommentit (13)
Ikävä sitä on tosiaan rouskutella menemään,kun sisus on vielä kovaa.
Totta kai oman maun mukaan, herranen aika.
No ei mikään pakko ole mutta ihastuin heti kun kerran spagetti jäi vähän kovaksi. siitä lähtien on ollut al denteä
En tykkää liian pehmeästä pastasta.
No jos tykkäät pehmeästä niin teet pehmeää. Itse tykkään että on vähän purutuntumaa, mutta ei saa olla kovaa. Makaronilaatikko on poikkeus, siinä saa olla tosi pehmeää :D
Suomi juntti joka ei ymmärrä ruuan laitosta mitään.
Hankala katkoa veitsellä niitä kovia pastanauhoja.
Vierailija kirjoitti:
Suomi juntti joka ei ymmärrä ruuan laitosta mitään.
Juntti nimenomaan noudattaa ohjeita, kun ovat niin hienoja että. Fiksu tekee sellaista, mistä itse tykkää.
Menee ylikypsät ja raa`at Suomalaisilla taas kerran niin sekasin. Varsinaista kulinarismia. Al dente on käsittääkseni sopivan kova ei liian pehmeä.
Se helpottaa ruoansulatusta, vähentää aterian sokeri indeksiä ja lisää täyttävyyden tunnetta.
Al dente on sellaista napakkaa, mutta ei kuitenkaan rouskuvaa tai kovaa. Juuri hyvää, jos onnistuu keittämään sopivasti. Mulla menee aina yli tai ali. Liian kypsää syö mielellään, raakaa ei.
ei sen tarvitse ollakaan.