Aito, oikea ja hyvä resepti siihen lihattomaan makaronilaatikkoon?
No, niitähän varmaan voi olla useita, niitä aitoja ja oikeita, riippuen tekijästä. Mutta mitä siihen nyt tulee siihen pitopöytä-makaronilaatikkoon? Ajattelin et laittais kokeeksi sitä joulupöytään.
Kommentit (8)
Mummi osasi tehdä parasta sellaista, mutta resepti meni hänen mukanaan. Hän oli pohjanmaalta lähtöisin, joten reseptiä jostain siltä suunnalta voisi metsästää...
Mä en tiedä "pitääkö" siinä olla putkimakaronia. En ole koskaan tehnyt, enkä edes syönyt. Täältä palstalta olen vaan lukenut, että sellaista tehdään ja on kuulemma hyvää.
Martat. Fi, siellä on hyvä. Sokeria laittaisin vähän enemmän tai hunajaa.
Kotiruoka v. 1949 ohjeistaa tekemään näin:
Makaroonilaatikko (6 annosta)
200g makkarooneja
vettä, suolaa
3rkl margariinia tai voita
1-2 rkl raastittua juustoa
2 munaa
0,5 l maitoa
0,5 rkl suolaa
2 rkl sokeria
0,25 tl hienonn. valkopippuria
survottuja korppuja
Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan, keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä ja kaadetaan lävikköön valumaan. Makaroonit, juusto ja osa margariinista tai voista asetetaan kerroksittain voideltuun vuokaan. Munat, maito ja mausteet vatkataan sekaisin ja seos kaadetaan makaroonien päälle. Survottuja korppuja ripotellaan pinnalle, loput voista pannaan nokareina päälle ja laatikko paistetaan uunissa vaaleanruskeaksi.
1 litra kauramaitoa.
1 tl suolaa.
1 munankorvike.
500 gr makaroonin korviketta.
Köntti juustonkorviketta, viipaloitua.
A4 kokoinen pala aaltopahvia.
Leikkele aaltopahvi neliösenttimetrin kokoisiksi palasiksi, heitä kulhoon, kaada päälle makarooninkorvike, munankorvike ja suola ja kuórruta juustonkorvikkeella
Laita mikroon, lämmitä täydellä teholla puolisen tuntia, lähetä kuva instaan vegepalstalle, pelasta maailman eläimet, p ak olaiset, ilmasto ja galaksi.
Olet hyvä ihminen.
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoka v. 1949 ohjeistaa tekemään näin:
Makaroonilaatikko (6 annosta)
200g makkarooneja
vettä, suolaa
3rkl margariinia tai voita
1-2 rkl raastittua juustoa
2 munaa
0,5 l maitoa
0,5 rkl suolaa
2 rkl sokeria
0,25 tl hienonn. valkopippuria
survottuja korppuja
Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan, keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä ja kaadetaan lävikköön valumaan. Makaroonit, juusto ja osa margariinista tai voista asetetaan kerroksittain voideltuun vuokaan. Munat, maito ja mausteet vatkataan sekaisin ja seos kaadetaan makaroonien päälle. Survottuja korppuja ripotellaan pinnalle, loput voista pannaan nokareina päälle ja laatikko paistetaan uunissa vaaleanruskeaksi.
Oho, 6 annosta ja puol pussia makaronia ja pari rkl juustoa. Nyt tajuan Miks 40-luvulla ei ollu lihavia 😅😅😅.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kotiruoka v. 1949 ohjeistaa tekemään näin:
Makaroonilaatikko (6 annosta)
200g makkarooneja
vettä, suolaa
3rkl margariinia tai voita
1-2 rkl raastittua juustoa
2 munaa
0,5 l maitoa
0,5 rkl suolaa
2 rkl sokeria
0,25 tl hienonn. valkopippuria
survottuja korppuja
Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan, keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä ja kaadetaan lävikköön valumaan. Makaroonit, juusto ja osa margariinista tai voista asetetaan kerroksittain voideltuun vuokaan. Munat, maito ja mausteet vatkataan sekaisin ja seos kaadetaan makaroonien päälle. Survottuja korppuja ripotellaan pinnalle, loput voista pannaan nokareina päälle ja laatikko paistetaan uunissa vaaleanruskeaksi.
Oho, 6 annosta ja puol pussia makaronia ja pari rkl juustoa. Nyt tajuan Miks 40-luvulla ei ollu lihavia 😅😅😅.
Onhan nuo tietty pieniä annoksia nykypäivään verrattuna, mutta yksi lisuke muiden joukostahan tuo makaroonilaatikko on. Ei yhtä laatikkoa paria ruokalusikallista enempää tule meilläkään jouluruokalautaselle otettua, eikä siihen isoa määrää mahtuisikaan. Jos lautasella on kinkkua 3-4 eri laatikkoa, rosollia, perunoita, herneitä ja kastiketta, niin ei niitä laatikoita isoa määrää edes jaksa syödä.
Onko se siis se, jossa on sitä putkimakaroonia, eikä ollenkaan lihaa?