Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Aito, oikea ja hyvä resepti siihen lihattomaan makaronilaatikkoon?

Vierailija
22.12.2021 |

No, niitähän varmaan voi olla useita, niitä aitoja ja oikeita, riippuen tekijästä. Mutta mitä siihen nyt tulee siihen pitopöytä-makaronilaatikkoon? Ajattelin et laittais kokeeksi sitä joulupöytään.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko se siis se, jossa on sitä putkimakaroonia, eikä ollenkaan lihaa?

Vierailija
2/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mummi osasi tehdä parasta sellaista, mutta resepti meni hänen mukanaan. Hän oli pohjanmaalta lähtöisin, joten reseptiä jostain siltä suunnalta voisi metsästää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en tiedä "pitääkö" siinä olla putkimakaronia. En ole koskaan tehnyt, enkä edes syönyt. Täältä palstalta olen vaan lukenut, että sellaista tehdään ja on kuulemma hyvää.

Vierailija
4/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Martat. Fi, siellä on hyvä. Sokeria laittaisin vähän enemmän tai hunajaa.

Vierailija
5/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotiruoka v. 1949 ohjeistaa tekemään näin:

Makaroonilaatikko (6 annosta)

200g makkarooneja

vettä, suolaa

3rkl margariinia tai voita

1-2 rkl raastittua juustoa

2 munaa

0,5 l maitoa

0,5 rkl suolaa

2 rkl sokeria

0,25 tl hienonn. valkopippuria

survottuja korppuja

Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan, keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä ja kaadetaan lävikköön valumaan. Makaroonit, juusto ja osa margariinista tai voista asetetaan kerroksittain voideltuun vuokaan. Munat, maito ja mausteet vatkataan sekaisin ja seos kaadetaan makaroonien päälle. Survottuja korppuja ripotellaan pinnalle, loput voista pannaan nokareina päälle ja laatikko paistetaan uunissa vaaleanruskeaksi.

Vierailija
6/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 litra kauramaitoa.

1 tl suolaa.

1 munankorvike.

500 gr makaroonin korviketta.

Köntti juustonkorviketta, viipaloitua.

A4 kokoinen pala aaltopahvia.

Leikkele aaltopahvi neliösenttimetrin kokoisiksi palasiksi, heitä kulhoon, kaada päälle makarooninkorvike, munankorvike ja suola ja kuórruta juustonkorvikkeella

Laita mikroon, lämmitä täydellä teholla puolisen tuntia, lähetä kuva instaan vegepalstalle, pelasta maailman eläimet, p ak olaiset, ilmasto ja galaksi.

Olet hyvä ihminen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kotiruoka v. 1949 ohjeistaa tekemään näin:

Makaroonilaatikko (6 annosta)

200g makkarooneja

vettä, suolaa

3rkl margariinia tai voita

1-2 rkl raastittua juustoa

2 munaa

0,5 l maitoa

0,5 rkl suolaa

2 rkl sokeria

0,25 tl hienonn. valkopippuria

survottuja korppuja

Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan, keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä ja kaadetaan lävikköön valumaan. Makaroonit, juusto ja osa margariinista tai voista asetetaan kerroksittain voideltuun vuokaan. Munat, maito ja mausteet vatkataan sekaisin ja seos kaadetaan makaroonien päälle. Survottuja korppuja ripotellaan pinnalle, loput voista pannaan nokareina päälle ja laatikko paistetaan uunissa vaaleanruskeaksi.

Oho, 6 annosta ja puol pussia makaronia ja pari rkl juustoa. Nyt tajuan Miks 40-luvulla ei ollu lihavia 😅😅😅.

Vierailija
8/8 |
22.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kotiruoka v. 1949 ohjeistaa tekemään näin:

Makaroonilaatikko (6 annosta)

200g makkarooneja

vettä, suolaa

3rkl margariinia tai voita

1-2 rkl raastittua juustoa

2 munaa

0,5 l maitoa

0,5 rkl suolaa

2 rkl sokeria

0,25 tl hienonn. valkopippuria

survottuja korppuja

Makaroonit katkotaan palasiksi, huuhdotaan, keitetään melkein pehmeiksi suolatussa vedessä ja kaadetaan lävikköön valumaan. Makaroonit, juusto ja osa margariinista tai voista asetetaan kerroksittain voideltuun vuokaan. Munat, maito ja mausteet vatkataan sekaisin ja seos kaadetaan makaroonien päälle. Survottuja korppuja ripotellaan pinnalle, loput voista pannaan nokareina päälle ja laatikko paistetaan uunissa vaaleanruskeaksi.

Oho, 6 annosta ja puol pussia makaronia ja pari rkl juustoa. Nyt tajuan Miks 40-luvulla ei ollu lihavia 😅😅😅.

Onhan nuo tietty pieniä annoksia nykypäivään verrattuna, mutta yksi lisuke muiden joukostahan tuo makaroonilaatikko on. Ei yhtä laatikkoa paria ruokalusikallista enempää tule meilläkään jouluruokalautaselle otettua, eikä siihen isoa määrää mahtuisikaan. Jos lautasella on kinkkua 3-4 eri laatikkoa, rosollia, perunoita, herneitä ja kastiketta, niin ei niitä laatikoita isoa määrää edes jaksa syödä.