Minkälaisista ruuista kannattaa aloittaa ruoanlaiton opettelu?
30-vuotias mies haluaa tehdä vaikutuksen uuteen tapailukumppaaniin. Tällä hetkellä keittiössä luonnistuu kananmunien paisto, riisin keittäminen ja makaronilaatikko.
Mistä siis aloittaa? Minkälaiset raaka-aineet on helppoja käsitellä? Mitkä reseptit onnistuu suoraan ohjeita lukemalla?
ap kiittelee jo etukäteen
Kommentit (51)
Kokeilemalla. Niinkuin me kaikki muutkin.
Keitot, munakkaat, karjalanpaisti, pastakastikkeet. Äidiltä voi aina kysyä vinkkejä.
Seuraava askel on kananmunien keittäminen, paahtoleivän paahto ja kahvin valmistaminen. Perunoiden kypsentämistä voisi alustavasti harjoitella.
Rusinapitko
Korvapuustit
Kuivakakut
ota yksi raaka-aine kerrallaan opeteltavaksi. Teet seuraavaksi vaikka kanakeittoa. Tai kalakeittoa. Etsi netistä repestejä ja valitse sellaiset, joissa on mahdollisimman vähän aineksia tai sitten ohjeet on niin selkeät, että tajuat ne.
googlaa marttojen sivut, siellä on paljon ruoanlaittovinkkejä
Vierailija kirjoitti:
Tee pastaa. Aika vaikea mokata.
aika helppo mokata, sillä suurin osa suomalaisista kypsentää pastan liian kypsäksi. Se pitäisi jättää al dente.
Makaronilaatikon jo osaat, niin siitä on helppo siirtyä lasagneen, myös pitsa tai guiche lorraine- tyyppinen juustopiiras on helppo.
Vierailija kirjoitti:
Makaronilaatikon jo osaat, niin siitä on helppo siirtyä lasagneen, myös pitsa tai guiche lorraine- tyyppinen juustopiiras on helppo.
Ei voi olla q:n ja g:n ero noin vaikea.
Ehkä jotain kanapastaa vois vaikka kokeilla
Erilaisia salaatteja
Uunijuurekset ja jotain lihaa esim sisäfile
Googleta "perinteisiä suomalaisia arkiruokia" ja sitten googleta niiden reseptit. Ei se mitään rakettitiedettä ole vaan ohjeissa kerrotaan vaihe vaiheelta mitä tulee tehdä.
Arkiruoat ovat tyypillisesti helppoja tehdä.
Coq au vin
Chateaubriand
Kuha walewska
Yleensä kaikkein vaikeimpia ruokia (jos ei nyt mihinkään ranskalaisen keittiön hifistelyihin lähdetä) ovat paistinpannulla paistettavat ruoat. Niissä on vaikeaa säätää paistoaika ja lämpötila niin, että paistettava juttu on sisältä kypsää, mutta ei kuivu.
Helppoja ruokia ovat esim. karjalanpaisti, uunilohi, jauhelihakeitto ja lohikeitto. Lohikeitto kannattaa keittää veteen ja lisätä lopuksi kermaa.
Eikö naisesi osaa kokata? Ei lupaa hyvää
Beef Wellington eli Wellingtonin pihvi
Puuron, perunoiden ja kananmunien keittäminen, ehkä jopa käänteisessä järjestyksessä.
Sitten kananmunien paistaminen, vaikka taas ehkä munakkaasta olisi helpompi aloittaa.
Kanan, possun, naudan jauhelihat jauhettuna ja sitten pihveinä.
Seuraavaksi paistetaan kokolihaa. Ai niin, pastan keittäminen unohtui, no jonnekin väliin sekin mahtuu.
Helpoista.