Miten lampaasta saa mureaa?
Olen kokeillut kaikenlaisia reseptejä ja aina siitä tulee purukumimaisen sitkeää. Ei oikein uskalla enää ostaa lammasta ollenkaan kun ei se ikinä onnistu.
Kommentit (15)
Olen keittänyt lammasta maitokahvissa, mureutuu.
Sitruunaa tai jotain vastaavaa marinoitaessa. Vaikuttaa kyllä paljon mitä lihanosaa lampaasta käytät. Osa lampaanlihasta pitää kypsentää hitaasti alhaisella lämmöllä.
3-4 jabia Fazerin uusinta mr na skeidaa sisään olkapäästä.
Muutama vuosi ja lammas murenee sisältä kohti helpotusta.
Juo sen kanssa punaviiniä pari päivää aikaisemmin.
Ei oikein millään. Varsinkin jos on vanhaa. Sama se on hirvessäkin. Kummastakin saa siedettevää palvauksella ja tarpeeksi kauan riiputtamalla jolloin normaali mureutuminen tapahtuu. Usein näen reseptejä joilla taatusti tulee mureaa vaikka lihan jättäisi pois kokonaan.
Jos käytät pakastettua lihaa, sulata se hitaasti ensin jääkaapissa sulaksi ja lämmitys huoneenlämmösä ennen valmistusta. Soppalihan yms kypsennysaika on pitkä. Lammaspataan voi laitaa lisäksi punaviiniä tai muuta happoa. Paisteja voi marinoida, mutta nuoren karitsan liha on parempaa vain pintamaustettuna.
Kotletit ja sisäfile toimii
Muut ei
Miksi haluat mureuttaa maskilampaita?
Marinoi isoa paistia viisikin päivää kahvissa, viinissä tai cocacolassa (kylmässä, kääntele välillä). Viillä lihaan paikkoja valkosipulinkynsille, upota kynnet sisään ennen marinadiin upottamista. Hiero pintaan yrttejä.
Paista ensin kovassa lämmössä pinta kiinni, sitten hitaasti miedossa lämmössä.
Aina on tullut murea viulu aikuisestakin lampaasta.
Omat lammasruuat ovat aina onnistuneet. Monta tuntia kun hauduttaa miedolla lämmöllä liemessä ja mausteissa, ei voi todellakaan epäonnistua ja samalla saa pohjan kastikkeeseen. Jos haluat nopeammin päästä, osta karitsaa.
Maskin sisään ja 100 asteen lämmöllä yöksi uuniin.
Vichy vesi pitää aloittaa jo nuorelle lampaalle. Se tekee siitä mureaa. Ei tosin. Luultavasti pidät liian kauan uunissa. Silloin siitä tulee villasukkaa