Muita, jotka eivät pidä joulutortuista?
Rasvaista, kylmää, mautonta sakaraa ja luumuhilloa. Luumuhilloa! Miksi kukaan söisi sitä.
Kommentit (20)
Jos olis kostea ja hieman suolainen niin ehkä pitäisin.
Minäkään en tykkää, just uunista tulleena, lämpimänä menee. Ja täytteeksi vaikka vadelmamarmeladia, ei koskaan luumua.
Vierailija kirjoitti:
Minä. Ei se pahaa ole, mutta ei erityisen hyvääkään. Mieluummin otan ne kalorit jostain muualta. Syön yleensä joulun aikaan yhden ja siihen se sitten jääkin.
Ai niin, en edes ajatellut kaloreita. Kai niissä jonkin verran on, koska se taikinahan on rasvaista. Lisäsyy olla syömättä. ap
Vierailija kirjoitti:
Minäkään en tykkää, just uunista tulleena, lämpimänä menee. Ja täytteeksi vaikka vadelmamarmeladia, ei koskaan luumua.
Yäk.. tortut lämpimänä ovat yksi paras asia joulussa ja nimenomaan ja vain luumulla. Muu on huijausta..
Itse tehty voitaikina ja glögimarmeladi, on hyvää. En itsekään välitä luumuhillosta, saati lehtitaikinasta.
Minä en pidä. Muutenkin suomalainen jouiuruoka on semmoista ettei maistu yhtään.
En pitänyt ennen, mutta nykyään ovat suunnilleen ainoa joululeivonnainen, joka kiinnostaa. Mutta niiden pitää olla oikeasta voitaikinasta, ei mitään kovetettua palmuöljyä tms. tököttiä. Tortuissa on tosi paljon laatueroja.
Vierailija kirjoitti:
Minä. Ei se pahaa ole, mutta ei erityisen hyvääkään. Mieluummin otan ne kalorit jostain muualta. Syön yleensä joulun aikaan yhden ja siihen se sitten jääkin.
Sama täällä, mautonta taikinaa ja pahaa kirpeää esanssi-luumumarmeladia. En syö ensimmäistäkään.
Voitaikina ja luumuhillo on se oikea ohje. Kyllä ovat hyviä.
Tortut maistuu huonoilta. Aattelin kokeilla tänä vuonna tehdä version jossa kahden torttulevyn väliin asetetaan valkosuklaalevy.
Ei ole herkkua, mutta menettelee. En erikoisemmin pidä voitaikinan mausta enkä luumuista, en inhoa, mutta en niitä itse koskaan tee. Otan jos tyrkytetään, lähinnä kohteliasuudesta, mutta mieluummin valitsen muuta.
Joulutorttuun ei kannata tehdä niitä sakaroita lainkaan.
Parasta tehdä vain niin, että levy kahtia ja reilusti hilloa.
Vaimolleni riittää teelusikallinen, minä haluan ruokalusikallisen, ettei tarvitse sitä taikinaa pelkästään syödä.
Luumuhillo on hyvä.
Joulutorttu ei maistu mutta hakaristitortut maistuu.
Pidän joulutortuista sekä rouvan jouluisesta tortusta
En ole ikinä välittänyt joulun leivonnaisista mutta meni pitkälle aikuisuuteen asti, ennenkuin uskalsin sanoa torttuja ja pipareita tarjotessa "ei kiitos, en oikein välitä".
Ihmeellistä, kuinka tunteita herättävää 😁
Nyt omalla perheellä on jouluisin tapana tehdä aina joku ihan uusi herkku, mitä ei ole aiemmin ollut.
Syö vastapaistettuna kun ovat lämpimiä ja luumuhillon voi korvata jollain muulla.
Luumuhillolla on myös funktionaalinen tarkoitus jouluruuan päälle, auttaa ruuansulatuksessa.
Ihan jees kunhan on täytteenä ihan mitä tahansa muuta kuin sitä kamalaa luumuhilloa. En voi sietää sitä.
Vierailija kirjoitti:
Pidän joulutortuista sekä rouvan jouluisesta tortusta
Onko pukki ruiskuttanut siihen valkoista ainetta ennenkuin käyt sen kimppuun?
Samaa sarjaa kuin muutkin suomalaiset jouluruuat: köyhän kansan vähäisistä tarpeista kokoon raapimat "herkut". Eihän ne nykyaikana mitään parhaita ole vaan surkeita. Oisko jo aika uusia näitä ruokaperinteitä eikä ikuisesti sitä lanttulaatikkoa pyhitetä? Muualla maailmassa lantut on eläinten rehua.
Minä. Ei se pahaa ole, mutta ei erityisen hyvääkään. Mieluummin otan ne kalorit jostain muualta. Syön yleensä joulun aikaan yhden ja siihen se sitten jääkin.