Leivontasuklaa vs. normisuklaa - mitä eroa?
En leivo, mutta olen toisinaan ostanut leivontasuklaan nimellä myytäviä tummasuklaalevyjä ihan syötäväksi sellaisenaan. Katsoin juuri yhtä levyä, missä oli todella vähän eri aineosia, enimmäkseen kaakaomassaa itseään, sokeria tietysti, mutta ei esim. palmuöljyä tai lisäaineita. Leivontasuklaa on kyllä aika kovaa, ainakin isommat 200 g levyt, joissa paksut palat.
Kommentit (17)
Miksi tehdään/myydään erikseen leivontasuklaata?
Mikä on se olennainen ero.
Se on Taloussuklaata, tarkoitettu leivontaan. Normisuklaa on vaaleampaa ja makeampaa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi tehdään/myydään erikseen leivontasuklaata?
Mikä on se olennainen ero.
Se käyttäytyy kuumentuessaan eri tavalla kuin perus maitosuklaa. Eri koostumus.
Muistaako joku pandan kilosuklaan, oli pakattu sellofaaniin. Mihin se oli tarkoitettu? Mielestäni sai vielä 2000 luvun alkupuolella
Vierailija kirjoitti:
Se on Taloussuklaata, tarkoitettu leivontaan. Normisuklaa on vaaleampaa ja makeampaa.
Taloussuklaa on vain Fazerin yksi suklaa. Eri brändeillä (esim. myös sillä fazerilla) on suklaita ihan leivontasuklaa-nimellä. Löytyy valkoisia ja tummia ja maitosuklaita.
Nyt on mauste salliselta tullut leivonta nougattia.
Leivontasuklaa on parempaa, ei maistu pelkälle rasvalle ja sokerille.
Vierailija kirjoitti:
Te ette ole suklaata nähnetkään.
Kerro lisää. Tarkoitatko että vain etelä-amerikkalaisista kaakaopavuista tehty suklaa on aitoa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi tehdään/myydään erikseen leivontasuklaata?
Mikä on se olennainen ero.Se käyttäytyy kuumentuessaan eri tavalla kuin perus maitosuklaa. Eri koostumus.
Millä tavalla eri tavalla? Jos siis vertaa leivontasuklaata johonkin ns. tavalliseen tummaan suklaaseen.
Vierailija kirjoitti:
Muistaako joku pandan kilosuklaan, oli pakattu sellofaaniin. Mihin se oli tarkoitettu? Mielestäni sai vielä 2000 luvun alkupuolella
Minä ainakin söin sitä sellaisenaan. Halpaa oli.
Leivontasuklaa sulaa helpommin ja siitä on helpompi tehdä koristeita. Hyväähän sekin on syödä, itsekin ostan joskus vaikka on kalliimpaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi tehdään/myydään erikseen leivontasuklaata?
Mikä on se olennainen ero.Se käyttäytyy kuumentuessaan eri tavalla kuin perus maitosuklaa. Eri koostumus.
Millä tavalla eri tavalla? Jos siis vertaa leivontasuklaata johonkin ns. tavalliseen tummaan suklaaseen.
Sori en oo kokki, en osaa selittää. Siitä tulee ainakin erilainen pinta kun tekee kuorrutetta oman kokemuksen mukaan. Ja esim. kekseissä tuntuu että se enempi sokeri palaa tms siellä uunissa ja maistuu erilaiselle. Mutuilen.
Eräs tuttavani sulatti rivin verran Taloussuklaata kuumaan maitoon, kun mieli teki kaakaota.
Sinähän selvitit sisällön jo itse? En ymmärrä kysymystä.