Miksi en saa tomaattipohjaisesta kastikkeesta hyvää?
Siihen jää aina sellainen ikävä jälkimaku. En osaa selittää paremmin
Kommentit (67)
Laita siihen hunajaa tai sokeria. Jos siis se maku on sellainen kitkeräntympeä. Vain kaikkein makeimmat tomaattilajikkeet toimii hyvin ilman.
Raaka-aineet. Kokeile ihan vähän sokeria lisätä
No näillä lähtötiedoilla, et osaa tehdä tomaattipohjaista kastiketta.
Muista laittaa pikkusen sokeria n 1/4 tl
Esim tein nyt lihapullia tomaattikastikkeessa, ohjeen mukaan. Tomaattisoosi oli Muttia ja siihen tuli ihan normi suola, sokeri, mustapippuri, valkosipuli ja sipuli
Lisää "himpun verran" sokeria , auttaa.
Vierailija kirjoitti:
Esim tein nyt lihapullia tomaattikastikkeessa, ohjeen mukaan. Tomaattisoosi oli Muttia ja siihen tuli ihan normi suola, sokeri, mustapippuri, valkosipuli ja sipuli
Puuttuu jokin happo.
Kastikkeen pitää myös antaa hautua melko pitkään. Jossain puolessa tunnissa siihen jää sellainen kitkerähkö maku.
Laita loraus balsamiviinietikkaa.
Lisää ketsuppia niin johan toimii
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esim tein nyt lihapullia tomaattikastikkeessa, ohjeen mukaan. Tomaattisoosi oli Muttia ja siihen tuli ihan normi suola, sokeri, mustapippuri, valkosipuli ja sipuli
Puuttuu jokin happo.
Ei kaikki tomaattikastikkeet kaipaa sitä happoa. Riippuu mihin tarkoitukseen käyttää. Pastakastikkeisiin en useimmiten laita, mutta jos vaikka tomaattikeittoa teen, niin laitan, mun tapauksessa sitruunan mehua koska en voi sietää minkään etikoiden makua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esim tein nyt lihapullia tomaattikastikkeessa, ohjeen mukaan. Tomaattisoosi oli Muttia ja siihen tuli ihan normi suola, sokeri, mustapippuri, valkosipuli ja sipuli
Puuttuu jokin happo.
Ei kaikki tomaattikastikkeet kaipaa sitä happoa. Riippuu mihin tarkoitukseen käyttää. Pastakastikkeisiin en useimmiten laita, mutta jos vaikka tomaattikeittoa teen, niin laitan, mun tapauksessa sitruunan mehua koska en voi sietää minkään etikoiden makua.
No sitruuna on happoa . Ja kyllä tuo happo, makea, suolainen on ihan ruuanlaiton perusohje vaikka joku ei etikoista tykkäsikään.
vaihda normi muttipolpat muttin marzanoon
Itse pyrin hauduttamaan pitkään ja lisään esim. hieman kermaa, mikä tekee pehmeämmän maun.
Vierailija kirjoitti:
Esim tein nyt lihapullia tomaattikastikkeessa, ohjeen mukaan. Tomaattisoosi oli Muttia ja siihen tuli ihan normi suola, sokeri, mustapippuri, valkosipuli ja sipuli
Kaksi yleistä virhettä on valkosipulin paistaminen liikaa, kitkeräksi, ja liian vähän makeutta kompensoimaan tomaatin kitkeryyttä. Usein myös pieni määrä valkoviinietikkaa tai sitruunan mehua tasapainottaa makua. Ja yrttimausteita voi toki myös käyttää. Pidempi haudutus parantaa makua, mutta jo 10 minuutissa saa ihan hyvää kunhan tasapainottaa maun hyvin hapolla, makeudella ja suolalla.
Olet vain tottunut siihen, että sokeria työnnetään joka paikkaan. Tällä tavalla elintarviketeollisuus muokkaa tottumuksiamme.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Esim tein nyt lihapullia tomaattikastikkeessa, ohjeen mukaan. Tomaattisoosi oli Muttia ja siihen tuli ihan normi suola, sokeri, mustapippuri, valkosipuli ja sipuli
Puuttuu jokin happo.
Oisko se tomaatti?
Lusikallinen etikkaa, liemikuutio ja vähän juustoa. Ihan Arkijuustokin käy, Grana Padanolla saat parempaa. Oreganoa ja basilikaa tai ihan pizzamaustetta.
Muhita pienellä lämmöllä kauan tomaattista kastikkeen pohjaa. Auta pienellä määrällä sokeria ja happoa, esim. sitruunamehua.
Mitä tomaattia / murskaa
Käytät? Mitä
Öljyä?