Huuhteletteko riisin keittämisen jälkeen?
Kommentit (13)
Harvoin keitän riisiä, mutta en huuhtele. Mittaan veden ja riisit niin, että kaikki imeytyy
Ennen keittämistä.
Pastaa en huuhtele.
Teen lähinnä risottoa ja ei, en huuhtele pois oliiviöljyä, voita, valkoviiniä enkä mitään muutakaan.
En, mutta siivilöinnin jälkeen siirrän muutamia kertoja astiasta toiseen, jotta siitä tulee "ilmavaa".
En huuhtele. En ennen enkä jälkeen.
En ole ikinä tiennyt mikä sen huuhtelun idea on.
Vierailija kirjoitti:
En, mutta siivilöinnin jälkeen siirrän muutamia kertoja astiasta toiseen, jotta siitä tulee "ilmavaa".
Mä lyön riisit ja kiehuvan veden (vedenkeittimestä) kattilaan, annan muhia mahdollisimman pienellä lämmöllä sekoittamatta kannen alla kunnes vesi on imeytynyt. Tulee ilmavaa eikä tarvitse pelleillä yhtään. Virratkin voi laittaa pois suunnilleen siinä kohtaa kun vesi kattilassa kiehahtaa.
Ennen kypsentämistä pitäisi huuhtoa mutta en viitsi. Ei ole vielä hiekkaa tai roskaa vastaan tullut eikä "elämää".
Huuhtelen tottakai. Ennen ja jälkeen, ja myös pari kolme kertaa keittämisen aikana. Huuhtelussa käytän pienen määrän astianpesuainetta. Tulee tosi puhdasta riisiä ja tuoksuu saippualta.
Vierailija kirjoitti:
En huuhtele. En ennen enkä jälkeen.
Emme mekään. Jasmin riisiä syömme.
Riippuu riisistä. Niissä on eroja.
Ennen keittämistä saatan huuhdella. Varsinkin kun tulee puuroriisiä tehtyä lisäkeriisiksi.
En huuhtele, enkä huuhtele pastaakaan. Ja perunathan syön tietenkin kuorineen, muussiin toki kuorin ne.
Riisi huudellaan ENNEN keittämistä, ei sen jälkeen!