Voiko pataruokaan laittaa 3 dl kermaa, vaikka ohjeessa sanotaan, että laita 2 dl kermaa?
Kommentit (10)
Voiko enää olla tyhmempää aloitusta?
Juu tietysti voi. Ehkä hitusen miedompi lämpö sitten ja pitempi haudutusaika. Ruuanlaitto on säveltämistä, kaikki käy.
Voi, mutta ei tule yhtä hyvää kuin jos laittaisit 2dl.
Vierailija kirjoitti:
Voiko enää olla tyhmempää aloitusta?
Suksi kuule ankeuttaja sinne, missä ei aurinko paista ja pysy siellä vähintään viikko niin osaat ehkä käyttäytyä asiallisesti
Voi laittaa, mutta kannattaa huomioida että ylimääräinen neste voi vaikuttaa valmiin ruuan rakenteeseen. Mulle nuo reseptit on lähinnä ehdotuksia, kun en niin piittaa siitä miltä ruoka näyttää, mutta jos olet itse tarkempi lopputuloksesta, lisää myös rippunen suurustetta tms.
Padastasi saattaa tulla keitto. - Ihan yleinen tapa ns jatkaa pataruokaa, on juuri lisätä nestettä. Esim aikoinaan Seija Pukonen kertoi, miten nuorena opiskelijana asui veljensä luona. Säästeliäitä yrittivät olla ja toivat kotoa maalta vihanneksia. Kun veljen opiskelukaverit kuulivat, että Seija opiskelee kotitalousopettajasi, alkoi yksi ja toinen ilmestyä ruoka-aikaan paikalle. Jotta tilanteesta selvittiin, Seija alkoi kokata pataruokia, joissa paljon vihanneksia. Jos ilmestyi useampi ruokailija, hän kippasi pataan lisää vettä, ja niin syötiin sitten porukalla. pataruoan sijaan keittoa.
Käytän perheessä samaa, jos pataruoakaa jää jäljelle, muttei riittävästi porukalle.
jos sellaista kokeilee niin yöllä miehet mustissa sadetakeissa tulevat hakemaan kuulusteltavaksi johonkin salaiseen kellariin
😵
Ei saa tai soitan poliisit