Mikä aine laktoosittomassa kuohukermassa voi aiheuttaa ripulin (joka kerta)?
Mikä voisi olla? Se on laktoositonta, eikä laktoosi muutenkaan aiheuta minulle vatsavaivoja.
Pilaantuneitakaan ne kermat eivät ole olleet, mutta silti täytyy juosta heti aterian jälkeen aina vessaan ja tulee hirveät ripulit.
Kommentit (44)
Laktoosittomassa ruokakermassa käytetään maissitärkkelystä ja erilaisia stabilointiaineita kuten E471 ja E466. Jossain luki, että E471 saattaisi aiheuttaa vatsavaivoja. Itsellä menee myös vatsa ihan vesiripulille jos on syönyt. Ei aina, mutta joskus. Onkohan siinä joku juttu, että keho yrittää ihan tarkoituksenmukaisesti poistaa nämä haitta-aineet?
Useissa maitotuotteissa on E 407 karrageenia, joka on emulgaattori.
Se saostaa rasvattomat tuotteet saaden ne näyttämään syötäviltä.
Sitä käytetään esim. jogurteissa ja kermoissa.
Se voi aiheuttaa allergioita ja suolistotulehduksia.
Niin kävi minulle.
Aloin kiinnittää huomiota, että joskus mahani sekosi jonkun maitotuotteen jälkeen ja pysyi sekaisin niin kauan kuin sitä söin.
Joskus kun söin samaa toisen firman tuotetta, esim kermaa tai jogurttia
ei tapahtunut mitään.
Aloin tutkia lisäsainelistoja.
Huomasin että mm. Lidlin ja Arlan tuotteista puuttui karrageeni.
eikä niistä tullut reaktiota minulle.
Olen nyt pari vuotta välttänyt karrageenipitoisia tuotteita ja vatsani ja suolistoni on ollut paremmassa kunnossa.
Se mitä luulin ärtyneen suolen oireyhtymäksi johtui karrageenistä
mitä ilmeisemmin.
Myöhemmin googlasin tietoa, jota on paljon haulla
E407 karrageeni,
tieto vahvisti omia kokemuksiani.
Ei maitotuotteet ole epäsopivia minulle
vaan ne maitotuotteet, joissa on karrageenia.
Rasva.
Ainakin oma vatsani reagoi ns. kovaan rasvaan niin (myös kookosmaitoon).
Oisko jompikumpi: kerma tai karrageeni
Possible dangers and side effects of carrageenan
inflammation
bloating
irritable bowel syndrome and IBD
glucose intolerance
colon cancer
food allergies
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323117#possible-dangers-and-s…
Itselleni ei käy laktoosittomat tuotteet ollenkaan. Jotenkin se käsittely ilmeisesti vaikuttaa niin, että vatsani ei tykkää. Aiheuttaa valtavasti haasteita kun tätä ei ymmärretä. Nykyään kun kaikkialla on pääosin laktoosittomista tuotteista tehtyjä ruokia ja leivonnaisia. Yritä siinä sitten selittää ettet ole laktoosi-intolerantikko saatikka maitoallergikko, vaan ihan normaalit tuotteet kävisi.
Samoin ei minullekaan. Ihmettelin äsken miksi vatsani mennyt löysälle. Sitten muistin, että eilenhän söin Valion laktoositonta kermaa ja yleensä syön Arlan kermaa, joka sopii minulle. Muuten oli sama ruokavalio mikä sopii.
Valiolla on 1 kuohukermaa ilman karrageeniä. Laktoositon luomu, tuore versio. Sitä saa vaan harvoista kaupoista, eikä säily niin kauan.
Karrageeni voi aiheuttaa herkille soija allergikoille oireita.
Oma vatsani ei kestä suuria määriä soijaa. Oireet kuten laktoosi-intoleranssissa.
Eli jos ei laktoositon ruokavalio vie kaikkia oireita pois, niin kannattaa vielä tsekata soija. (Ja sitähän on valitettavasti lähes kaikessa.)
Moniin kermoihin lisätään valmistusvaiheessa närmäkkää, mikä monille aiheuttaa ripulia.
Katso ostaessasi kermaa, että ei mitään ole lisätty.
Taas yksi joka KUVITTELEE itselleen laktoosi-intoleranssin. Huoh.
Mulla on tulehduksellinen suolistosairaus ja hyvässä hoitotasapainossa. Mutta karrageeni menee kaiken läpi ja tulee ripuli. Kermaa muutenkin tulee harvoin, mutta arlalla oli ilman karrageeni. Valio tykkää höystää jopa luomutuotteitaan.
https://www.hs.fi/tiede/art-2000002822595.html?share=aa04515ed8736789da…
Useimpien kohdalla maidon välttäminen on kuitenkin turhaa. Vain joka kuudennella suomalaisella on laktoosin eli maitosokerin imeytymishäiriö. Esiintyvyys on varmistettu väestötason geenitutkimuksilla, joita on tehty Itä- ja Länsi-Suomessa.
Ne lisäaineet.
Mä käytän vain lisäaineettomia maitotuotteita.
Minulle syyksi selvisi se, että en kestä ylipäätään lainkaan maitoa. Laktoosittomista tuotteista tuli jopa pahempia oireita kuin maidosta. Maitoproteiini on siis ongelma ei laktoosi. Toinen voi olla E koodit ja arominvahventeet. Syyllinen löytyy kokeilemalla.
Emma K. kirjoitti:
Moniin kermoihin lisätään valmistusvaiheessa närmäkkää, mikä monille aiheuttaa ripulia.
Katso ostaessasi kermaa, että ei mitään ole lisätty.
Emma K (Kari?) taas sekoilee kuin kansanedustaja konsanaan. Mitä hvetin närmäkkää?
Vierailija kirjoitti:
Rasva.
Ainakin oma vatsani reagoi ns. kovaan rasvaan niin (myös kookosmaitoon).
Minulla on ongelma kookosmaidon/kerman kanssa. Niin paljon kuin rakastan kookosta niin esim jälkkärit johon on käytetty kookoskermaa/maitoa saa persuksen räjähtämään ja tätä kestää koko päivän. Kookosjauhot on ok mutta nuo nesteet.
Karrageeni?