Tulisiko näistä aineksista maistuva tonnikalapiirakka?
Tiedän, että ohjeita on netissä tuhat, mutta haluaisin jonkun omakohtaisia kokemuksia. En ole koskaan leiponut tonnikalapiirakkaa. Pohjan osaan tehdä, kun sitä harjoiteltiin joskus kotitaloustunnilla, mutta jouduin poistumaan kesken tunnin henkilökohtaisista syistä johtuen.
Setäni ja hänen uusi puolisonsa ovat tulossa käymään, enkä halua mokata tätä.
Eli täyte olisi tonnikala, tomaatti, tilli, paprika, pippurinen kerma ja päälle juustoraaste. Mietin voisinko lisätä yrtti-tuorejuuston loput täytteeseen (vähän alle dl jäljellä) vai meneekö koko piirakka pilalle?
Kommentit (14)
Mulla ei ole tapana tehdä aikaisemmin kokeilemattoman reseptin mukaan, kun on tulossa vieraita. Käytän jo kokeilemiani reseptejä, että tulee varmasti kelvollista.
Vierailija kirjoitti:
En laittaisi tuota tonnikalaa. Muuten hyvä.
Tonnikalapiirakka johon ei tule tonnikalaa? :D
Aaaaapuuuva. Oletko joku 12v?
Aineksista tulee hyvä piirakka, senkus teet vaan. Itse jättäisin paprikan pois mutta makuasioitahan nämä on. Tuorejuustosta tulee lisää täyteläisyyttä makuun.
Vinkkinä jatkoon, jos haluaa pelata varman päälle niin uusia reseptejä kannattaa testata etukäteen ennen kuin tekee vieraille. Kokeilepa keittää pannullinen kahvia ja teevettä ihan itse, niin ei tartte sukulaisten edessä ihmetellä kumpaa keitintä käytetään kumpaa varten.
Hyvin voit lisätä tuorejuuston. Kai täytteeseen tulee myös kananmunaa? Muuten voi tulla turhan löysä täyte..
hyytyyköhän täyte (kerma + juustoraaste) tuollaisenaan? Mä olen itse aina laittanut suolaisiin piirakoihin täytteeseen vielä kananmunan (eli kerma + muna + juustoraaste).
Vierailija kirjoitti:
Pippurinen kerma? Mitä se on?
oliskohan tällainen https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-ruokakerma-2dl-pippuri-lton-…
tai tämä https://www.valio.fi/tuotteet/valio-ruokakerma-pippuripekka-pippurijuus…
Jos on kananmunalle allerginen, pari ruokalusikallista perunajauhoa sekoitat hyvin pippurikermaan ja se kiinteyttää täytteen myös.
Vierailija kirjoitti:
hyytyyköhän täyte (kerma + juustoraaste) tuollaisenaan? Mä olen itse aina laittanut suolaisiin piirakoihin täytteeseen vielä kananmunan (eli kerma + muna + juustoraaste).
Hyytyy. Mä jätän usein kananmunan pois, ei vaikuta hyytymiseen. Ap:n aineksissa on kuitenkin mm. tuorejuustoa antamassa ryhtiä. Ruokakermakin "hyytyy" riittävästi.
Varmasti tulee hyvä. Itse tekisin niin, että tonnikala, paprika, tomaatti piirakkapohjalle. Sitten kulhossa sekottaisin vispilällä kerman, munan, tuorejuuston ja vähän sitä juustoraastetta. Kaataisin sörsselin piirakan päälle. Ja loput Juustoraasteesta pinnalle.
tonnikalan maku voi peittyä paprikan alle, kannattaa käyttää vähän paprikaa tai jättää pois
Kuulostaa oikein hyvältä. Tsemppiä 👍
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pippurinen kerma? Mitä se on?
oliskohan tällainen https://www.k-ruoka.fi/kauppa/tuote/pirkka-ruokakerma-2dl-pippuri-lton-…
tai tämä https://www.valio.fi/tuotteet/valio-ruokakerma-pippuripekka-pippurijuus…
Eihän noi kermaa ole.
En laittaisi tuota tonnikalaa. Muuten hyvä.