Mitä kaikkea ruokaa olette tehneet kikherneistä ?
Ymmärtääkseni kikherhnelientä voi myös käyttää esim. leipomisessa kananmunan korvikkeena ?
Kommentit (14)
Kikhernecurry, vaikka hyvä ohje onkin vielä hakusessa. Hummus itse keitetyistä kikherneistä on tosi hyvää ja kuohkeaa. Uunipellillä roastatut ja cajun-mausteella maustetut kikherneet.
Eikö se ole se lima jota kananmunan korvikkeena käytetään? Itse olen tehnyt vain meksikonpataa. Kikherne ei tunnu sopivan vatsalleni. Snacksejä siitä kai myös tehdään?
Kasviskiusaukseen lihan sijaan
Uncle ben's tikka masala- kastikkeeseen kanan sijaan
Tai voi sen soossin itsekin keitellä jos osaa tai haluaa vegaanisen
Liemestä + tomusokerista oon pari kertaa koettanut marenkia, oli se vähän vaikeaa niin en sen koommin. Tokalla kertaa lässähti uunissa, en tiiä mikä meni vikaan.
Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.
Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.
Vierailija kirjoitti:
Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.
Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.
kiitos. Onnistuukohan tuo paahtaminen ihan perusuunissa ? Sellaisessa vanhassa.
Keitän täysjyvämakaronia ja laitan sekaan valmista pestokastiketta ja kikherneitä ja kaikkea, mitä jääkaapista löytyy. Feta, tomaatti, oliivi, salaatti jne.
Papupihvejä, burritotäytteen ja paahdettuina iltanaposteluun.
Pavlovaa ja marenkia voi tehdä säilykekikherneiden liemestä. Näin reseptin Elsas's Wholesomelife videolla, on ilmeisesti kans jossain sen omassa kokkikirjassa.
Samalla lailla niitä voi käyttää kuin herneitä ja papuja.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.
Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.kiitos. Onnistuukohan tuo paahtaminen ihan perusuunissa ? Sellaisessa vanhassa.
Onnistuu, ohjeita on vaikka kuinka. Itse teen hummusta tai paahdan naposteltavaksi. Kikherneet pääsevät minusta nimenomaan paahdettuna oikeuksiinsa. Niitä voi ripotella mihin tahansa salaattiin, mutta lemppareitani on kukkakaali tai bataatti kikherneiden kanssa paahdettuna. Esimerkiksi:
https://www.meillakotona.fi/reseptit/lammin-bataatti-fetasalaatti . Versioin tätä usein, mutta toisin kuin alkuperäisessä ohjeessa laitan aina kikherneet paahtumaan bataatin kanssa.
https://www.soppa365.fi/reseptit/hanna-jensen/kasvisruuat/gwyneth-paltr…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kikhernepurkin liemi on tosiaan se, josta voi tehdä marenkia. Ällöttävän hajuista, mutta kyllä siitä Pavlova syntyi, eikä valmiissa tuotteessa enää se haju tuntunut.
Herneistä itsestään voi tehdä hummusta, tai paahtaa ne uunissa rapeiksi esim. salaattiin.kiitos. Onnistuukohan tuo paahtaminen ihan perusuunissa ? Sellaisessa vanhassa.
Olen eri mutta onnistuu. Eli uunipellille yhteen kerrokseen kikherneitä, jos purkista huuhdottuja ja sitten paahdetaan, lämpötilaa en muista ulkoa, varmaan löytyy jostain nettiohjeesta. Kolmesta vartista tuntiin rapeudesta riippuen, pari kertaa kannattaa käännellä. Itse kierittelen kikherneet ennen uuniin laittamista öljyssä ja maustan reippaasti cajun-mausteella. Suolaus maun mukaan.
Teen usein salaattia kikherneistä, tomaatista, punasipulista ja tonnikalasta, sekaan oliivilöjyä, punaviinietikkaa ja suola & pippuri
Kikettejä eli kikhernenugetteja.