Oletteko säilöneet pilttipurkkiin?
Onko kansi umpioitunut? Painunut siis lommolle sisäänpäin.
Kuinka kannen saa suoraan, kun jenkana on vaan se korkin muovitiiviste korkin reunoilla?
Kommentit (6)
Olen käyttänyt noitakin, mutta juuri tuon onnettoman kannen takia en kovin usein. Sitä saa ährätä sitä kantta aika lailla, että saa sen menemään oikein - ja kyllä se sitten "umpioituukin", kun kansi on kunnolla kiinni. Hassuja napsahduksia kuuluu, kun ne kannet painuu.
Jos vaan on valinnanvaraa, niin käytän muita purkkeja. Ja aika harvoin noin pieniin on tarvetta, lähinnä lahjoiksi meneville säilykkeille, ja niihin ei viitsi laittaa noin huonoilla kansilla olevia purkkeja.
Mä oon käyttänyt salsapurkkeja. Ne on vähän isompia, mutta umpioituvat todella hyvin.
Vierailija kirjoitti:
Mä oon käyttänyt salsapurkkeja. Ne on vähän isompia, mutta umpioituvat todella hyvin.
Sama, tosin vain kuivattujen sienten säilytykseen mutta hyvinä pysyvät vaikken edes käytä kuivuria.
Olen kokeillut, ei oikein onnistu. Silloin olen käyttänyt, kun ei ole ollut tarkoituskaan säilyttää kovin pitkään, kun ei edes puolet sulkeudu kunnolla. Niissä voi pakastaa pieniä annoksia, mutta eivät kestä monta pakastuskertaa.
Kyllä ja on umpioitunut. Massan täytyy olla tulikuumaa ja purkki lähes täynnä
Teen parhaillaan tomaatti ja kasviskastikkeita opiskelijalle kotiin vietäväksi. Pilttipurkki on juuri sopiva 1-2 ateriaan.
Lidlistä saa säilykkeet halvalla. Turha itse vaivautua.
Suosittelen.