Kokeista pulaa, mutta ei anneta täysiä tunteja
En tajua komboa.
Valitetaan on työvoimapula.
Kokin palkkahan on huono.
Tarjotaan max 30 h viikossa.
Miksi ei tarjota sitä 37,5, vaikuttaa välittömästi hakijamäärään ?
S ryhmän paikkoja katsoin
Kommentit (48)
Ravintola-alan esimiesten syytä katsoa peiliin.
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Tää on hyvä kysymys. Oma S-ryhmän lemppariravintolani on kiinni edelleen, on tässä kaupungissa aivan ainutlaatuinen ja safka mainiota. No, tässä on jo kolme juhlailtaa pitänyt viettää muissa paikoissa. Ihmettelen, kun noita tusinapaikkoja on auki paljon enemmän.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Lisään että todella moni tätä ei vaan millään käsitä.
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Kyllä lounaillakin on kävijöitä. Miksi ravintoloitsijat ahnehtivat näitä iltapaikkoja jos eivät voi palkata kunnnon kokkeja. Kuka haluaa tehdä todella kiireistä työtä palkalla jolla ei elä. Tehköön ravintoloitsijat itse ruuat, tai maksakoot kokeille ja muille työntekijöille hyvin; taisi vihdoinkin tämäkin mätäkupla puhjeta.
On niin mukava näteissä kulisseissa vetää vinkkua kavereiden kanssa ja kerätä hillot päältä, kun muut tekevät työt.
Työpaikkoihin joista saa elämiseen riittävän palkan on aina tulijoita. Jos rahalla oikeasti voi elää ja elättää lapsensa, se riittäisi monelle. Iltapainotteinen kiireinen työ josta ei sitten saa edes välttävään elämiseen tarvittavaa rahaa ei ole kannattava. Tämä on tavallaan ihan oikein ettei ravintolat ole auki, työnantajien pitäisi tarjota kunnon työaika ja palkka. Kyllä ne sitten toimisivat. Ekalla yrittäjyyskurssillani 15v sitten opettaja sanoi heti ekalla tunnilla, että jos ei ole varaa nostaa palkkaa ja/tai palkata ketään tekemään aidosti kannattavaa työtä josta saa elannon, koko yritys on tarpeeton. Sellaista ravintolaa ei tarvita jossa työskentelemällä ei elä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Siitä vain kokki sitten pistämään omaa ravintolaa pystyyn
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Työn idea on toisaalta tarkoitus on tarjota elanto tekijälleen, toisaalta tarjota työn tekijä työnantajalle ja/tai asiakkaalle.
Tässä kombossa ei nyt joku osa toimi. Eli ilmeisesti potentiaaliset työntekijät ja työnantajat eivät ole yhteisymmärryksessä sen suhteen, milloin työtä pitää tehdä, ja mitä siitä pitäisi maksaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Siitä vain kokki sitten pistämään omaa ravintolaa pystyyn
Näin oli tarkoitus tehdä, mutta homma kaatui katetuottolaskelmaan. Olisi jäänyt pahasti miinukselle, vaikka olisi itse tehnyt pitkään päivää.
Miksi samassa paikassa ei voisi olla työtä sekä iltaisin lounasaikaan. Pienessäkin ravintolassa riittäisi työtä parille palkatulle työntekijälle kokoaikaiselle työntekijälle, tai yhdelle ja yrittäjälle itselleen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Kyllä lounaillakin on kävijöitä. Miksi ravintoloitsijat ahnehtivat näitä iltapaikkoja jos eivät voi palkata kunnnon kokkeja. Kuka haluaa tehdä todella kiireistä työtä palkalla jolla ei elä. Tehköön ravintoloitsijat itse ruuat, tai maksakoot kokeille ja muille työntekijöille hyvin; taisi vihdoinkin tämäkin mätäkupla puhjeta.
On niin mukava näteissä kulisseissa vetää vinkkua kavereiden kanssa ja kerätä hillot päältä, kun muut tekevät työt.
Ihan siitä johtuen että lounaan kate on olematon verrattuna illalla myytäviin annoksiin. Katsopa huviksesi ravintoloiden liikevaihtoja. Harva teki plus merkkistä tulosta edes ennen koronaa. Kokkien palkkojen nostolle on 2 vaihtoehtoa: 1.Asiakas maksaa tuplahinnan annoksesta. 2.Valtio vähentää byrokratiaa ja kaikenmaaioman lupamaksuja yms jotka syövät kaiken tuoton.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Kyllä lounaillakin on kävijöitä. Miksi ravintoloitsijat ahnehtivat näitä iltapaikkoja jos eivät voi palkata kunnnon kokkeja. Kuka haluaa tehdä todella kiireistä työtä palkalla jolla ei elä. Tehköön ravintoloitsijat itse ruuat, tai maksakoot kokeille ja muille työntekijöille hyvin; taisi vihdoinkin tämäkin mätäkupla puhjeta.
On niin mukava näteissä kulisseissa vetää vinkkua kavereiden kanssa ja kerätä hillot päältä, kun muut tekevät työt.Ihan siitä johtuen että lounaan kate on olematon verrattuna illalla myytäviin annoksiin. Katsopa huviksesi ravintoloiden liikevaihtoja. Harva teki plus merkkistä tulosta edes ennen koronaa. Kokkien palkkojen nostolle on 2 vaihtoehtoa: 1.Asiakas maksaa tuplahinnan annoksesta. 2.Valtio vähentää byrokratiaa ja kaikenmaaioman lupamaksuja yms jotka syövät kaiken tuoton.
Näinhän se varmaan selvisi, miksi pulaa on. Pitäisi olla edes hyvät välit sossuun, jos kokin hommaa tekee.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Siitä vain kokki sitten pistämään omaa ravintolaa pystyyn
Näin oli tarkoitus tehdä, mutta homma kaatui katetuottolaskelmaan. Olisi jäänyt pahasti miinukselle, vaikka olisi itse tehnyt pitkään päivää.
Miksi samassa paikassa ei voisi olla työtä sekä iltaisin lounasaikaan. Pienessäkin ravintolassa riittäisi työtä parille palkatulle työntekijälle kokoaikaiselle työntekijälle, tai yhdelle ja yrittäjälle itselleen.
Ja nyt jonkun muun pitäisi tehdä tuo sama tuottavasti ja maksaa työntekijöille järkevät palkat täysistä tunneista? Ja mielellään itsellekin saisi jäädä voittoa? Ei ole ihmekkään, että lähes kaikki aloittavat ravintolat menevät konkkaan. Yrittäminen ja ihmisten palkkaaminen on tehty tässä maassa todella vaikeaksi (lue: kalliiksi).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Siitä vain kokki sitten pistämään omaa ravintolaa pystyyn
Näin oli tarkoitus tehdä, mutta homma kaatui katetuottolaskelmaan. Olisi jäänyt pahasti miinukselle, vaikka olisi itse tehnyt pitkään päivää.
Miksi samassa paikassa ei voisi olla työtä sekä iltaisin lounasaikaan. Pienessäkin ravintolassa riittäisi työtä parille palkatulle työntekijälle kokoaikaiselle työntekijälle, tai yhdelle ja yrittäjälle itselleen.
Ja nyt jonkun muun pitäisi tehdä tuo sama tuottavasti ja maksaa työntekijöille järkevät palkat täysistä tunneista? Ja mielellään itsellekin saisi jäädä voittoa? Ei ole ihmekkään, että lähes kaikki aloittavat ravintolat menevät konkkaan. Yrittäminen ja ihmisten palkkaaminen on tehty tässä maassa todella vaikeaksi (lue: kalliiksi).
Menisitkö itse alle 2000 e palkalla kokiksi? Työnantaja voi miettiä sitä joskus noin niin ehkä sitä palkkaa nostetaan. Totta tuokin että palkan lisäksi on huomattavasti muitakin kuluja työntekijästä. Veroja, vakuutus, jne..
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Siitä vain kokki sitten pistämään omaa ravintolaa pystyyn
Näin oli tarkoitus tehdä, mutta homma kaatui katetuottolaskelmaan. Olisi jäänyt pahasti miinukselle, vaikka olisi itse tehnyt pitkään päivää.
Miksi samassa paikassa ei voisi olla työtä sekä iltaisin lounasaikaan. Pienessäkin ravintolassa riittäisi työtä parille palkatulle työntekijälle kokoaikaiselle työntekijälle, tai yhdelle ja yrittäjälle itselleen.
Ja nyt jonkun muun pitäisi tehdä tuo sama tuottavasti ja maksaa työntekijöille järkevät palkat täysistä tunneista? Ja mielellään itsellekin saisi jäädä voittoa? Ei ole ihmekkään, että lähes kaikki aloittavat ravintolat menevät konkkaan. Yrittäminen ja ihmisten palkkaaminen on tehty tässä maassa todella vaikeaksi (lue: kalliiksi).
Menisitkö itse alle 2000 e palkalla kokiksi? Työnantaja voi miettiä sitä joskus noin niin ehkä sitä palkkaa nostetaan. Totta tuokin että palkan lisäksi on huomattavasti muitakin kuluja työntekijästä. Veroja, vakuutus, jne..
Mikäs se työnantajan kerroin olikaan palkkaukseen, 1,7? Eli se 2000€ kokki maksaa työnantajalle 3400€ sivukuluineen? Ja tietenkin tila, työkalut, jne, jne.
Jokainen arvottaa tietenkin itse oman työpanoksensa, ja päättää millä rahalla kyseiseen työhön alkaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Siitä vain kokki sitten pistämään omaa ravintolaa pystyyn
Näin oli tarkoitus tehdä, mutta homma kaatui katetuottolaskelmaan. Olisi jäänyt pahasti miinukselle, vaikka olisi itse tehnyt pitkään päivää.
Miksi samassa paikassa ei voisi olla työtä sekä iltaisin lounasaikaan. Pienessäkin ravintolassa riittäisi työtä parille palkatulle työntekijälle kokoaikaiselle työntekijälle, tai yhdelle ja yrittäjälle itselleen.
Ja nyt jonkun muun pitäisi tehdä tuo sama tuottavasti ja maksaa työntekijöille järkevät palkat täysistä tunneista? Ja mielellään itsellekin saisi jäädä voittoa? Ei ole ihmekkään, että lähes kaikki aloittavat ravintolat menevät konkkaan. Yrittäminen ja ihmisten palkkaaminen on tehty tässä maassa todella vaikeaksi (lue: kalliiksi).
Menisitkö itse alle 2000 e palkalla kokiksi? Työnantaja voi miettiä sitä joskus noin niin ehkä sitä palkkaa nostetaan. Totta tuokin että palkan lisäksi on huomattavasti muitakin kuluja työntekijästä. Veroja, vakuutus, jne..
Mikäs se työnantajan kerroin olikaan palkkaukseen, 1,7? Eli se 2000€ kokki maksaa työnantajalle 3400€ sivukuluineen? Ja tietenkin tila, työkalut, jne, jne.
Jokainen arvottaa tietenkin itse oman työpanoksensa, ja päättää millä rahalla kyseiseen työhön alkaa.
Ei ne sivukulut ole työntekijän syy. Ilta ja viikonloppu töistä kokin palkka on surkea. Ei ihme kun ei löydy halukkaita riistettäviksi. Tuo kerroin on syytä tarkastaa jos se on vain työnantajan heittämä luku. Siitä olen kyllä samaa mieltä että palkkojen lisäksi on liikaa sivukuluja. Mutta näkyisikö se palkoissa jos niitä kuluja pienennetään?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.
Niin, ja kun ei ole tarjolla kunnon työaikaa vaan joku iltapätkä, sitten ei löydy tekijää. Työn idea on tarjota elanto tekijälleen, ei antaa halpaa työvoimaa tietyille tunneille työnantajan tarpeen mukaan.
Siitä vain kokki sitten pistämään omaa ravintolaa pystyyn
Näin oli tarkoitus tehdä, mutta homma kaatui katetuottolaskelmaan. Olisi jäänyt pahasti miinukselle, vaikka olisi itse tehnyt pitkään päivää.
Miksi samassa paikassa ei voisi olla työtä sekä iltaisin lounasaikaan. Pienessäkin ravintolassa riittäisi työtä parille palkatulle työntekijälle kokoaikaiselle työntekijälle, tai yhdelle ja yrittäjälle itselleen.
Ja nyt jonkun muun pitäisi tehdä tuo sama tuottavasti ja maksaa työntekijöille järkevät palkat täysistä tunneista? Ja mielellään itsellekin saisi jäädä voittoa? Ei ole ihmekkään, että lähes kaikki aloittavat ravintolat menevät konkkaan. Yrittäminen ja ihmisten palkkaaminen on tehty tässä maassa todella vaikeaksi (lue: kalliiksi).
Menisitkö itse alle 2000 e palkalla kokiksi? Työnantaja voi miettiä sitä joskus noin niin ehkä sitä palkkaa nostetaan. Totta tuokin että palkan lisäksi on huomattavasti muitakin kuluja työntekijästä. Veroja, vakuutus, jne..
Mikäs se työnantajan kerroin olikaan palkkaukseen, 1,7? Eli se 2000€ kokki maksaa työnantajalle 3400€ sivukuluineen? Ja tietenkin tila, työkalut, jne, jne.
Jokainen arvottaa tietenkin itse oman työpanoksensa, ja päättää millä rahalla kyseiseen työhön alkaa.
Ei ne sivukulut ole työntekijän syy. Ilta ja viikonloppu töistä kokin palkka on surkea. Ei ihme kun ei löydy halukkaita riistettäviksi. Tuo kerroin on syytä tarkastaa jos se on vain työnantajan heittämä luku. Siitä olen kyllä samaa mieltä että palkkojen lisäksi on liikaa sivukuluja. Mutta näkyisikö se palkoissa jos niitä kuluja pienennetään?
No, ei ne sivukulut ole kuule työnantajankaan syy. Ne on valtiovalta määrännyt.
Toivottavasti et ole aivan tällä tietopohjalla aloittamassa yritystä, koska sen tulevaisuus on mielestäni todella lyhyt ja synkkä.
Yhan yleistä työttömien syyllistämistä tuo on. Annetaan tollasia töitä, josta ei ole mitään taloudellista hyötyä.
Vierailija kirjoitti:
Yhan yleistä työttömien syyllistämistä tuo on. Annetaan tollasia töitä, josta ei ole mitään taloudellista hyötyä.
Ai palkasta ei ole taloudellista hyötyä?
Koska kysyntä painottuu iltaan.
Jos ravintolassa A ja B on kokille tarvetta klo 17-21, ei yksi ihminen pysty tekemään sillä 8 h päivää.