Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Apua leivinuunin käyttöön!!

Vierailija
19.09.2009 |

Mulla on leivinuuni jolla siis viimein ajattelin tehdä ruokaa... Lueskelin noita ohjeita netistä varmuuden vuoksi ja törmäsin ongelmaan. Eli onko mulla hiilipesä vai tuhkapesä? Mistä mä sen tiedän kun on vaan yksi kuitenkin?? Himppasen on tyhmä olo...Eli nyt rupesi mietityttää et missä vaiheessa voin sinne pesään hiilet laittaa et voin laittaa laatikot tulemaan... Epäselvää ehkä mut jospa joku hoksas mitä tarkotan :)

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
19.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Poltatko sä siellä tulta vai onko se vaan sellainen joka samalla lämpenee kun takkaa poltetaan?

Vierailija
2/6 |
19.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


ja siel sisällä on luukku mistä voi pudottaa hiilet/tuhkat alas. Mut onko se siis mikä pesä se alaosa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
19.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millanen uuni on, tiilistä muurattu vai esim. vuolukiviuuni?



Jos on pitkä aika, kun on viimeksi ollut tulet uunissa, niin voi olla, ettei hormi lähde vetämään heti = talo täys savua. Eli kun avaat pellin (ilmastointi pois päältä!) polta ensin muutama sivu sanomalehteä siellä alhaalla tuhkaluukussa, jotta hormista lähtee kosteus pois.



Sitten virität tulen uuniin. Uunin massasta nyt sit riipppuu, kuinka monta pesällistä sun pitää polttaa, että saat riittävän lämmön ruuan laittoon. Mulla on muurattu iso uuni, poltan 2 pesällistä yleensä.



Sit kun puut on palaneet, pudottelet ne kekäleet alas, mä luulen että se hiili/tuhkapesä on yksi ja sama asia, meillä on takka siinä alla, jonne ne pudotellaan. Hiilet roihahtaa yleensä uudelleen palamaan tässä vaiheessa, anna palaa vain. Sit kun ei enää ole sinisiä liekkejä (varman päälle kun ei oo oranssia hehkuakaan = lämpöhukkaa, mutta ei häkää varmasti) pelti kiinni, veto kiinni. Sit vaan oottelemaan lämmön tasaantumista. Ja kun lämpö on oikea, laatikot uuniin. Tähän odotteluun sit voi mennä monta tuntiakin, jos on lämmittänyt epähuomiossa liikaa..



Mä luulen, ettei enää tänään kantsi alkaa.....

Vierailija
4/6 |
19.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta annan hiilien olla uunin pesässä kunnes ovat tummia eivätkä enää hehku. Sitten vasta kolaan tuhkat ja hiilet reiästä alas. Näin varmistun siitä etten sulje peltejä vahingossakaan liian aikaisin. Meillä kun ei ole tuota takkaosaa uunin alla eikä hiilien hehkuminen näy sieltä tuhkapesästä.

Vierailija
5/6 |
19.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos sulle. oon polttanu leivinuunissa tulta aiemminkin ja nuohooja on vasta käyny. Ruokaa en vaan oo aiemmin laittanu... Poltin pari pesällistä ja annoin hiilloksen melki sammua. En uskaltanu niitä pudottaa sinne alas ja sulkea sitä aukkoa, koska sieltä ei oo mitään aukkoa minnekään, eli ne savut/häkä ei olis päässy mihinkään. Ei oo erikseen häkäpeltiä, joten en tuota peltiä kans uskaltanu sulkea kokonaan :D Työnsin sit vaan ne tuhkat ihan perälle ja laitoin pizzan uuniin. Hyvä siitä tuli ja nyt sit laatikot perään. Ehkäpä mä pyydän tuota naapurin mummoa huomenna mua neuvomaan. ;D :D

Vierailija
6/6 |
19.09.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

eli mulla ehkäpä samanlainen uuni kuin mumerolla 6? Eli annat niiden palaa ihan loppuun, sit pudotat ne alas ja suljet pellin?

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kaksi kahdeksan