Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ravintola-alan huutava työvoimapula.

Vierailija
22.07.2021 |

Suomalaiset eivät halua tehdä ravintolatyötä, olisiko ulkomailta otettava työvoimaa?

Kommentit (72)

Vierailija
1/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

No, tuttu tarjoilija ei saanut tunteja enää kun tuli uusi ravintolapäälikkö (ennen koronaa), nyt kyllä kelpais.

Vierailija
2/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei varmaan viime vuoden koronasulut liity asiaan millään tavalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoholin myynti baareissa on ihan hirveää hommaa. Siinä kuulee kaikkea sellaista mitä ei haluaisi tietää. Sitten siinä hommassa pitäs olla selvinpäin. Ehkä yksi pahimpia ammatteja. Mielummin olen työtön kuin hyysään niitä juoppoja baarissa.

Vierailija
4/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ihmettele jos kerran asiakkaat ovat täysiä kpäitä.

Vierailija
5/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Palkat ylös niin löytyy tekijöitä. Työnantajat voi katsoa peiliin. Mitäs lomauttivat ja irtisanoivat. Ihmiset vaihtoi alaa. Turha ruikuttaa, sitä saa mitä tilaa.

Vierailija
6/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tekisin opiskelujen ohella ihan mielelläni ravintola- tai baarityötä mutta eipä oteta töihin, kun ei ole ravintola-alan koulutusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Rahalla saa, ei mikään oikea ongelma.

8/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kukaan tosin ei haluaisi maksaa siitä palkkaa. Että sellaista työtä taas...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei mikään ihme. En kyllä itsekään menisi ravintola-alalle. Toisaalta en pidä asiaa oikeastaan edes huolestuttavana. Ilman ravintoloita voi hyvin elää.

Vierailija
10/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En palaa ravintola-alalle. Huono liksa, ikävät työajat ja epärehellisyys eivät houkuttele.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hirveä ala. Huonosti palkattua, raskasta hommaa. Jos myyjän työ on vittumaista välillä (vaatemyyjä) niin tarjoilijan homma on 200 kertaa karseempaa. Koettu on. Ei ihme, että alalta häivytään.

Vierailija
12/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Palkat ylös niin löytyy tekijöitä. Työnantajat voi katsoa peiliin. Mitäs lomauttivat ja irtisanoivat. Ihmiset vaihtoi alaa. Turha ruikuttaa, sitä saa mitä tilaa.

Mille alalle tahansa löytyy tekijöitä jos tarpeeksi maksetaan. Eri asia onko sitten enää kannattavaa liiketoimintaa. Tuskin kansa suostuu kuitenkaan mitä tahansa ravintolaruoasta maksamaan, ja hintojen nostaminenhan tietenkin olisi välttämätöntä jos palkkojakin nostettaisiin. Jos taas ei enää olisi asiakkaita, ei tarvittaisi sitten ravintoloitakaan. Jokainen osaa laittaa jonkinlaista ruokaa ihan itsekin, ja jos ei osaa, löytyy kaupoista valmisruokia. Ravintola-alalla hinnat ja palkat sanelee mitä suurimmassa määrin kysynnän ja tarjonnan laki. Yrittäjä voi maksaa palkkoja sen mukaa miten paljon asiakkaat ovat valmiita maksamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

En yhtään ihmettele, että ei haluta. Surkea palkkaus, paskat työ ajat ja 1,5v ollut jatkuvasti löysässä hirressä sen suhteen onko töitä vai ei. 

Vierailija
14/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Palkat ylös niin löytyy tekijöitä. Työnantajat voi katsoa peiliin. Mitäs lomauttivat ja irtisanoivat. Ihmiset vaihtoi alaa. Turha ruikuttaa, sitä saa mitä tilaa.

No eipä se ole yrittäjän valinta, että tulee ravintolasulku, joka pakottaa tuollaisiin toimiin. Kun tyhjästä on paha palkkaakaan taikoa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ravintola-ala ei oikein tunnu houkuttelevalta kunnon ”uralta” vaan pikemminkin osa-aikaisena tulonlähteenä opiskelujen päälle.

Vierailija
16/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Työvoimaa ei saada, palkkaa ei voida maksaa, aukiolo ei kannata, suomalaiset eivät käy tarpeeksi ravintoloissa, tippiä pitää kerjätä...

Voisiko tässä ihan oikeasti olla niin, että alalla on liikaa yrityksiä kun se ei kannata millään mittarilla. Samoista asioista valitettiin kymmenen vuotta ennen koronaa ja varmaan kauemminkin. Kaikki alalta pois pyrkivät ovat fiksuja. Samoin siivousalalta. Voi noita hommia tilapäisesti tehdä, mutta ei kauan.

Vierailija
17/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kaikki tuntemani ravintolatyöntekijät tienaa vähintään 3000e kokit jopa 5000e en kyllä näkis et mitenkään huono palkka.

Vierailija
18/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikki tuntemani ravintolatyöntekijät tienaa vähintään 3000e kokit jopa 5000e en kyllä näkis et mitenkään huono palkka.

Kerro heti, missä ravintolassa noin paljon maksetaan! 

t. kokki

Vierailija
19/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onnea vaan siihen ulkomaalaisten palkkaamiseen. En kävisi toista kertaa ravintolassa missä tarjoilija ei osaa suomea.

Vierailija
20/72 |
22.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kaikki tuntemani ravintolatyöntekijät tienaa vähintään 3000e kokit jopa 5000e en kyllä näkis et mitenkään huono palkka.

Miksi valehtelet, kun 2 sekunnin googlauksella löytää tämän tiedon:

Keskimääräinen kuukausipalkka tehtävänimikkeelle Kokki on 2 519 euroa kuukaudessa. Palkka oli kuntasektorilla 2 373 € (1626 yksittäistä palkkaa), valtiolla 2 626 € (13 yksittäistä palkkaa) ja yksityisellä sektorilla 2 529 € (25292 yksittäistä palkkaa). Keskipalkka perustuu koko maan palkkatietoihin vuodelta 2019.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi neljä