Uudessa kodissani on leivinuuni. Mitä siellä voisi tehdä?
Varmasti onnistuu hyvin leivän paistaminen mutta mitä muuta ruokaa siellä voisi tehdä?
Kommentit (41)
Vaikka mitä, pizzaa, piirakoita, laatikkoruokia, paisteja. Ja ihan leivonnassakin. Toki pitää opetella lämpötilat ja paistoajat.
Käytännössä kaikkia laatikkoruokia, riisipuuron voi tehdä myös uunissa. Sämpylöitä ja pullia on tullut myös paistettua. Jos lihaa syöt, niin karjalanpaisti.
Voit myös soveltaen grillailla erilaista american bbq herkkua. Lähes sama asia tosiaan kuin pizzauuni.
Oispa mullakin :D
Onko teillä siis joku sellainen pizzalapio?
Paistia, pataruokia, pitsaa, suolaisia ja makeita piirakoita tms, jopa hernekeittoa!
Mutta mille te asetatte esimerkiksi sen pizzan siellä uunissa?
Esimerkiksi karjalanpaistia, lihapatoja ym. suhteellisen pitkän haudutuksen vaativia ruokia.
Toki ihan tavalliset laatikkoruoatkin onnistuvat, kuten porkkanalaatikko ja makaronilaatikko.
Täytyy vain oppia, missä vaiheessa lämmityksen jälkeen uuniin kannattaa ne ruoat laittaa. Oman uunin oppii kyllä tuntemaan kokemuksen kautta.
Joku karjalanpaistityylinen, jätät yön yli hautumaan. Katso, että on tarpeeksi nestettä!
Vierailija kirjoitti:
Mutta mille te asetatte esimerkiksi sen pizzan siellä uunissa?
Sinne vaan uunin pohjalle. Niinkuin leivätkin.
Vierailija kirjoitti:
Mutta mille te asetatte esimerkiksi sen pizzan siellä uunissa?
Ihan kiviarinalle, jos sitä kysyit. Ei tarvitse mitään peltiä.
Ja puuta/hiillosta palamassa uunin toisella sivustalla.
Tämmöistäkö kysyy aikuinen ihminen ihan tosissaan?
Näillä keleillä kannattaa ehdottomasta polttaa useampi pesällinen.
Ihan mitä tahansa. Vaikka hernekeittoa, mutta ei kuitenkaan purkista.
Jonkun verran vaatii harjoittelua ja kokeilua, jotta alkaa kaikki onnistua. Aloita vaikka sämpylöillä ja karjalanpaistilla, niin näet, miten uunisi toimii. Yksi helppo ruoka on broileri+riisi. Kulhon pohjalle mitataan ohjeen mukaan riisiä, vettä ja tarpeellisia mausteita ja laitetaan päälle broileria paloina. Pidetään uunissa, kunnes broileri on kypsää.
Nostan