Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Tein eilen purkkihernekeittoa. Voi he-l-vetti, mitä kuraa...

Vierailija
03.07.2021 |

Niinpä, vuosi sitten koronan puhjetessa ostelin minäkin kuivakaappiin täydennyksiä. Myös purkkihernekeittoa.
Eilen sitten myöhään illalla kotiuduttuani tarvitsi pikaisesti ruokaa ja mieleen tuli, että tekaisenpa hernaria. Taustaksi todettakoon, että viimeksi tuota syönyt jotain 35 vuotta sitten jossain mökillä. Hernekeittoa kyllä syönyt, mutta tehnyt sen aina itse alusta loppuun.
Voi hem-met-ti, mitä kuraa tuo oli. Ei auttanut, vaikka lisäsin reilusti sinappia ja meiramia. Paistoin vielä jääkaapista löytynyttä pekonia ja savupekonigrillimakkaraa.... Päälle vielä raakaa sipulia.
Kyllähän sillä nälkä lähti, mutta sai olla viimeinen prkhernari, mitä tässä yhden hengen taloudessa tehdään. Tuon kattilallisen syön kyllä, kun en periaatteesta heitä ruokaa roskiin, mutta tiukkaa tulee tekemään....
Varmaan mökillä hätävarana menettelisi, mutta onneksi ei ole sitä mökkiäkään....
F

Kommentit (34)

Vierailija
1/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai jaa. Me tehtiin vasta isolla vaivalla hernekeittoa itse ja todettiin että aivan samanlaista saa purkista.

Vierailija
2/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen samaa mieltä nro1 kanssa. Oma tekemä on ihan saman makuista kun purkissakin. Hernerokka mikä hernerokka. Purkista saa vaan vähemmällä vaivalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Olen samaa mieltä nro1 kanssa. Oma tekemä on ihan saman makuista kun purkissakin. Hernerokka mikä hernerokka. Purkista saa vaan vähemmällä vaivalla.

Kyllä se purkkiherhekeitto on tasalaatuisempaa kuin nuo porukan hehkuttamat itsetehdyt klimppisopat.

Vierailija
4/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen syönyt kumpaakin , itse tehty on mulla sakeampaa ja herneet muussautuu helpommin. Muuten ei pahemmin eroa , itse tykkään laittaa paljon porkkanaa ja kilon sipulia mukaan. Sopiskohan valkosipuli , onko kukaan kokeillut?

Vierailija
5/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai jaa. Me tehtiin vasta isolla vaivalla hernekeittoa itse ja todettiin että aivan samanlaista saa purkista.

Miten ihmeessä sää teet itse hernekeittoa, jos saat siitä samanlaista kuin purkista?? 

Tuo purkkihommahan on ihan pillillä imettävää, kun taas itse tehdyssä herneetkin on "kokonaisia" ja vielä savupotkaa siihen, niin saa lihasattumat ja savunmaun... 

En kertakaikkiaan tajua. Aivan eri maailmasta on itse tehty kuin purkista. Ja ei, en ole tyyppi, joka periaatteesta on eineksiä tai purkkituotteita vastaan, mutta hernekeiton kohdalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin tehdä itse. 

Mutta ei se mitään. Saat sinä tehdä purkista, jos se sinusta on hyvää.... Itse puolestani lahjoitan eteenpäin tuon kuivakaappiin vielä jääneen purkin ja teen seuraavatkin 35 vuotta itse....

ap

Vierailija
6/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tehty hernekeitto on huippua. Purkissa kauheaa ylikypsennettyä mössöä. Omatekoista syön viikottain, purkista en enää ikinä, kuten ap:kin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernekeittova, antaa pierun paukkuva. Pröööööt.

Vierailija
8/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saa syyttää ykkönem itseään, jos itse tehdessään keittää herneet ylikypsäksi sohjoksi kuten purkkihernekeitossa. Itse jätän aina suutuntumaa herneisiin ja teen hyvän liemen rakuunalla ja sipulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös purkkihernekeitto ole tehty ruokatehtaassa.

Vierailija
10/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä valmistajan hernekeittoa ostit? Niissäkin on eroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se taivutetaan hel-vet-ti

Vierailija
12/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ikäänkuin kaikki purkkihernekeitot olisivat samanlaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Olen samaa mieltä nro1 kanssa. Oma tekemä on ihan saman makuista kun purkissakin. Hernerokka mikä hernerokka. Purkista saa vaan vähemmällä vaivalla.

Kyllä se purkkiherhekeitto on tasalaatuisempaa kuin nuo porukan hehkuttamat itsetehdyt klimppisopat.

On noissa eri valmistajien hernekeitoissa erojakin, en ole vielä varma suosikistani.

Vierailija
14/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä osaavan tekemänä itsetehty on hieman parempaa, mutta ero ei ole niin suuri että olisin valmis sellaisesta maksamaan kun purkkihernarin saa niin halvalla ja pienellä vaivalla. Itse olen pari kertaa kokeillut mutta tulos on ollut melko vaatimaton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minkä valmistajan hernekeittoa ostit? Niissäkin on eroa.

Meille ostetaan vain Jalostajan hernaria. Useimmin tehdään hernarit itse, mutta aina ei aika riitä.

Vierailija
16/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun lemppari on Tapion Palviliha hernekeitto, maistuu paremmalta kuin moni muu. Hernekeitto itsessään ei ole niin herkkuruokaa, että sitä jaksaisi itse ruveta kokkailemaan, valmiina tulee ostettua silloin joskus kun tekee mieli sitä syödä.

Vierailija
17/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos hernekeittoon on survottu sinapit, meiramit, pekonit, savumakkarat ja sipuli niin ... miten se enää voi maistua huonolta? Tuolla setillä savivellikin maistuisi hyvältä.

Tyhmä provo 0/5

Vierailija
18/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ai jaa. Me tehtiin vasta isolla vaivalla hernekeittoa itse ja todettiin että aivan samanlaista saa purkista.

Mitä "isoa vaivaa" hernekeiton teossa on? Herneet likoaa itsekseen ja kiehuu itsekseen.

Vierailija
19/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osalle hernekeitto aiheuttaa ilmavaivoja ja siksi teollisia tuotteita kypsennetään enemmän, että haitta vähenisi. Käytännössä kaikki purkkikeitot ovat jo maun puolesta pilalla. Itse käytän maustamisessa hieman oreganoa, currya ja tabascoa muiden perinteisten lisäksi. Ja käyttäkää vain vihreitä kotimaisia herneitä tekoon.

Vierailija
20/34 |
03.07.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minkä valmistajan hernekeittoa ostit? Niissäkin on eroa.

Tuo, mistä eilen tein, oli Jalostajan "Perinteinen hernekeitto". Mitään perinteistä ole kyllä nähnytkään.... 

Ja joo, en aio kyllä ostaa edes kokeilumielessä mitään muutakaan merkkiä... Riitti mulle tuo yksi purkki. Ja se kaappiin jäänyt kiertoon. 

ap

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan kuusi kolme