Jauhenlihakeittoon reseptiä?
Onko teillä mitään hyvää suvussa kulkevaa reseptiä?
Kommentit (23)
Vähän perunoita, vähän runsaassa sipulissa paistettua peuran tai hirven jauhelihaa. Vähän porkkanaa ja vähän lanttua. Suolaa, pippuroi ja keitä ainekset kypsäksi. Njam!
Ollos hyvä!
-Mies-
Vierailija kirjoitti:
Hohhoijaa..... vanha vitsi. Ota lisää siideriä, valas.
Toi on munkin lempiresepti!
Noin 1 kg jauhenlihaa, paljon sipulia, mausteeksi kourallinen kokonaisia mustapippureita. Suolaa.
Lisää n. 2-3l vettä. Keitä, kunnes haisee, näyttää ja maistuu valmiilta. Tunti riittänee yleensä.
Perunoita yms. kannattaa laittaa lisukkeeksi sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Vähän perunoita, vähän runsaassa sipulissa paistettua peuran tai hirven jauhelihaa. Vähän porkkanaa ja vähän lanttua. Suolaa, pippuroi ja keitä ainekset kypsäksi. Njam!
Ollos hyvä!
-Mies-
Minä olen luullut aina, että jauhelihakeittoon lisätään lihaliemikuutio.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vähän perunoita, vähän runsaassa sipulissa paistettua peuran tai hirven jauhelihaa. Vähän porkkanaa ja vähän lanttua. Suolaa, pippuroi ja keitä ainekset kypsäksi. Njam!
Ollos hyvä!
-Mies-
Minä olen luullut aina, että jauhelihakeittoon lisätään lihaliemikuutio.
Mä oon luullu et lihaliemikuutiot on lähinnä suolaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vähän perunoita, vähän runsaassa sipulissa paistettua peuran tai hirven jauhelihaa. Vähän porkkanaa ja vähän lanttua. Suolaa, pippuroi ja keitä ainekset kypsäksi. Njam!
Ollos hyvä!
-Mies-
Minä olen luullut aina, että jauhelihakeittoon lisätään lihaliemikuutio.
Tehdasvalmisteita ei kunnon riistajauhelihasoppaan sotketa. Sellaset liemikuutiot ovat tunareita varten, ei oikeille metsämiehille.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vähän perunoita, vähän runsaassa sipulissa paistettua peuran tai hirven jauhelihaa. Vähän porkkanaa ja vähän lanttua. Suolaa, pippuroi ja keitä ainekset kypsäksi. Njam!
Ollos hyvä!
-Mies-
Minä olen luullut aina, että jauhelihakeittoon lisätään lihaliemikuutio.
Tehdasvalmisteita ei kunnon riistajauhelihasoppaan sotketa. Sellaset liemikuutiot ovat tunareita varten, ei oikeille metsämiehille.
Joo ei riista liha-aromilla ainakaan parane...
Jauhi on aika hankala pyydystettävä Suomen luonnossa. Tämä on kuitenkin mahdollista. Suosittelen jousipyssyä. Nylje jouhi ja jauha jauhelihaksi. Tee keitto kuten edellä mainittu.
Kilo perunoita kuorittuna ja pilkottuna. Purjo silputtuna. Kaksi porkkanaa kuutioituna. Pari litraa vettä. 400 grammaa naudan paistijauhelihaa. Ripaus suolaa ja jauhettua mustapippuria. Pari laakerinlehteä. Keitetään reilu puoli tuntia kunnes perunat kypsiä. Jauhelihan voi halutessaan ensin paistaa kattilan pohjalla pienessä voinokareessa. Tulee entistä parempaa.
Jotain tähän tyyliin tekisin.
Hyvä juttu on se että kun tulee keittoon ei tarvii pestä ensin.
Vierailija kirjoitti:
JauheNlihaa 😂😂😂😂
Hahahahahaha kuka vttu sanoo jauhenliha????
Ananaata ja palakaaleeta ainakin joukkoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
JauheNlihaa 😂😂😂😂
Hahahahahaha kuka vttu sanoo jauhenliha????
Me täällä vauvapalstalla, moukka.
Kuten kaikki täällä tietävätkin jo, tärkeintä on tietysti jauhenlihan huolellinen pesu ennen kypsennystä.
Mulle jäi nyt epäselväksi pitääkö se pestä ensin vai eikö? Kun tulee keittoon.
Hohhoijaa..... vanha vitsi. Ota lisää siideriä, valas.